Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
a preco nie TOTAL ?

Osobne si myslim ze Castrol je len nafuknuta znacka za ktoru sa len plati.

A preco Total? preto že ho Peugeot odporuca, to je tiež len reklamny tah. Je skoro jedno aku značku si tam kto da, hlavne je, že je bud 5w40, alebo 5w30 a meni sa pravidelne.

Odesláno
...hlavne je, že je bud 5w40, alebo 5w30 a meni sa pravidelne.

no to zrovna hlavne nieje ale nevadi. Hlavna je ACEA specifikacia. Ak pojdes s autom do juznej afriky tak tam ti bude 5w30 nanic tak ako 5w40 v norsku...

ale co sa znacky tyka tak v tom pravdu mas, i ked tam mozno badat kvalitativne rozdiely avsak vo velkych koncernovych znackach az taky rozdiel nieje...

no a o vcasnej vymene oleja o tom niet pochyb... :papa

• O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

kupuji doporučený olej - Total Quartz 9000 5W40.

5l kanystr za 720Kč vč. DPH přes e-shop. Stačí zadat do vyhledavače název oleje a pak už je výběr na vás. Odběr - osobně - nejlevnější varianta nebo DPD/pošta za cca 100kč navíc.

Už to tak dělám potřetí a spokojenost 100%

• O 2 týdny později...
Odesláno

Chci se zeptat. Jelikož mám jednak motor 2.2HDi, ale hlavně auto je z Německa a jsem druhý majitel, nevím jaký olej v tom autě je. Auto je určitě servisované v originál Peugeot servise a tak by mě zajímalo co tam dávají. Podle příručky většina olejů se nemá používat a myslím, že jsou tam zbývají dva a to Total Quartz Ineo a Total Quartz 9000. Takže který?

Odesláno

Môj názor je, že by sa tam mal dávať INEO, lebo ten sa v novších ročníkoch používa kôli FAP-u.

TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 je špeciálne vyvinutý pre motory PEUGEOT a CITROEN. Je vhodný pre všetky typy naftových a benzínových motorov. Vyhovuje najmä najnovším modelom, rešpektujúcim normu Euro IV. Zabezpečí dokonalú čistotu a ochranu motora pred predčasným opotrebovaním.

Je vhodný pre najťažšie prevádzkové podmienky. Je prispôsobený všetkým jazdným štýlom. TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 je olej na báze technológie syntézy. Šetrí pohonnú hmotu. Vhodný pre benzínové a dieselové motory.

Nová generácia olejov LOW SAPS (s nízkym obsahom sulfátových popolov, fosforu a síry). Doporučený pre autá vybavené časticovým filtrom FAP a inými systémami úpravy výfukových plynov.

Špecifikácie a odporúčania:

SAE 5W-30

ACEA A5/B5/C2

PEUGEOT CITROEN B71 2290

[upravil dne 25/11/10 09:35 stefano]

[upravil dne 25/11/10 09:41 stefano]

• O 4 roky později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím,

chci se jen optat. Je nějaký extrémní rozdíl mezi olejem Total Quartz 9000 5W-40 a tím samým s označením ENERGY? Kupoval jsem myslím bez označení, páč je to ten, který se přímo doporučuje, pokud se nemýlím. Mám motor 2.0HDi 100kw, rok výroby 2005. A ohledně filtrů, tam asi značku extra neřešíte? Předpokládám, že měníte všechny každý rok, možná kromě kabinového, že? Občas jsem měl MANN, někdy MEYLE a tak.

Díky Jarda 

Upraveno uživatelem jarda007

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...