Judes Odesláno 26. srpen 2010 Odesláno 26. srpen 2010 Původně zaslal: pajo30 1109Z5 - je toto filter na 1.6 hdi ????????????????????????, všade na nete je zobrazená plastová krabička a v peugote mi predali len filtračnú vložku je to o.k.???? Na 2.0 HDi sa mení len tá filtračná vložka oleja možno to tak je aj na 1.6-ke. Citovat
patko79 Odesláno 26. srpen 2010 Odesláno 26. srpen 2010 Původně zaslal: Judes Původně zaslal: pajo30 1109Z5 - je toto filter na 1.6 hdi ????????????????????????, všade na nete je zobrazená plastová krabička a v peugote mi predali len filtračnú vložku je to o.k.???? Na 2.0 HDi sa mení len tá filtračná vložka oleja možno to tak je aj na 1.6-ke. ee tam sa mení celý filter Citovat
shark734 Odesláno 26. srpen 2010 Odesláno 26. srpen 2010 na 1.6HDi sa meni len vlozka ak sa bavime o oleji Citovat
Marcel00 Odesláno 12. září 2010 Odesláno 12. září 2010 Vie mi niekto poradiť aký olej ide do 1,8? http://www.peugeot.com.au/media/deliacms/media/3/305-df583b.pdf Citovat
John_Ice Odesláno 12. září 2010 Odesláno 12. září 2010 Táleží co tím myslíš ,,jaký,, ...hlavněmusí mít označení ACEA A3/B4!!! a jakou viskozitu to jsou ta čísla s W to záleží na tobě,čím nižší a čím višší číslo je že ti to bude mazat lépe při nižším °C a při vyšším °C (asi nejlepe je 5/40W nebo 5/30W) Citovat
Marcel00 Odesláno 20. září 2010 Odesláno 20. září 2010 dolezity je kod motora a potom uz ist podla prilozeneho pdf suboru co som tu poslal. na druhej strane mate krasne rozpisane druhy pouzitelnych olejov TOTAL. V mojom pripade moze ist aj A3/B4, aj C2 A5/B5. http://www.peugeot.com.au/media/deliacms/media/3/305-df583b.pdf Ja som nespekuloval a dal ten najlepsi co je v ponuke od TOTAL-u INEO ECS. 5 litrov za 38eur neni vela. myslim si ze je to velmi dobra cena. Citovat
Guest forcee Odesláno 20. září 2010 Odesláno 20. září 2010 2,0 HDI nevíte někdo kolik litrů oleje je třeba koupit... Citovat
Marcel00 Odesláno 20. září 2010 Odesláno 20. září 2010 2,0 HDI nevíte někdo kolik litrů oleje je třeba koupit... teraz som v sobotu menil... presne 5 litrov Citovat
Guest forcee Odesláno 20. září 2010 Odesláno 20. září 2010 a co a kde jsi koupil :-) a co jsi měnil s tím? Citovat
Marcel00 Odesláno 20. září 2010 Odesláno 20. září 2010 podla vyssie uvedeneho llinku som si kupil ten ineo ecs. menil som samozrejme s filtrom (vlozka), pelovy a vzduchovy. objednaval som u damoslovakia. Citovat
Guest forcee Odesláno 20. září 2010 Odesláno 20. září 2010 a a jakou značku přesně - toho oleje... Citovat
Marcel00 Odesláno 20. září 2010 Odesláno 20. září 2010 je to hned nad tvojim prvym prispevkom... citaj poriadne Total INEO ECS... je len jeden Citovat
Vlado-77 Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 je to hned nad tvojim prvym prispevkom... citaj poriadne Total INEO ECS... je len jeden Zdravim. Chcel by som poprosit o radu. Vlastne som kupil Total Quartz 5W30 INEO ECS a kedze si stale drzim v aute staru bandasku s olejom zistil som ze predtym som tam dal Total Quartz 5W30 INEO MC3. Viete niekto aky je rozdiel medzi ECS a MC3? A hlavne - mozem ho vymenit bez nejakeho cistenia motora a pod. ? Prosim poradte nakolko ho idem zajtra menit a zistil som to teraz. Vobec ma nenapadlo ze su dva typy INEO ECS. Skusim este pohladat nejake opisy a recenzie tych olejov na nete ale zatial vzdy bolo zo vsetkych zdrojov informacii najlepsie forum takze dam radsej na vase rady a skusenost. Vopred Dakujem. Citovat
Vlado-77 Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 nasiel som o ECS a MC3 toto ale nadalej viem prd. http://www.damoslovakia.sk/sortiment/oleje-a-maziva/total/motorove-oleje-pre-osobne-automobily/total-quartz-ineo-ecs-5w-30/ http://www.damoslovakia.sk/sortiment/oleje-a-maziva/total/motorove-oleje-pre-osobne-automobily/total-quartz-ineo-mc3-5w-30/ Citovat
John_Ice Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 už jsem to psal ....nejdůležitější je výkonnostní třída olejů (ACEA)!! ECS 5W-30 ACEA A5/B5/C2 = A5, B5 - Jako A3 / B4, avšak se sníženou viskozitou HTHS (A3, B3-Olej pro vysokou zátěž, možnost prodloužení intervalu výměny ), C2- Stabilní olej kompatibilní s katalyzátorem pro vysoce výkonné zážehové i vznětové motory osobních a lehkých nákladních automobilů se systémy DPF (Diesel Particulate Filter) a TWC (Three Way Catalyst), které vyžadují nízkoviskózní oleje s HTHS vyšší než 2.9 mPa.s. Tyto oleje prodlužují životnost systémů DPF a TWC a snižují spotřebu paliva. MC3 5W-30 ACEA C3 = C3-Stabilní olej kompatibilní s katalyzátorem pro automobily se systémy DPF (Diesel Particulate Filter) a TWC (Three Way Catalyst). Tyto oleje prodlužují životnost těchto systémů. API SM/CF - SM - Pro všechny současné motory. Kategorie zavedena 30. listopadu 2004. Oleje klasifikace SM obsahují aditiva pro kontrolu deposit, pro snížení oxidace oleje, snížení opotřebení a aditiva zlepšující vlastnosti oleje za nízkých teplot. Myslíš že ti to stačí? [upravil dne 1.10.2010 od John_Ice] Citovat
Vlado-77 Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 John-Ice; velmi pekne dakujem. Nechcem vyzerat jak blb ale nakolko tam podla mna nie je podstatny rozdiel medzi nimi, mozem teda naliat poMC3 (urobil som 14tis km) teraz ECS, alebo ho mam ist radsej vymenit za MC3? Opat dakujem za pomoc. Citovat
John_Ice Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Nevím jak vyzeraš,ale určitě nejsi blb...na oleje jsou prostě mýty co kdysi byly a ty jdou stále,jak když jsem měl první diesel (v roce 1998 a říkali mi jo musíš tam mít jenom na olej na diesel a ne co se leje do benzínu atd) tady ti každej řekne svůj názor a svůj postřeh atd.nejsem laborant nejsem výzkumník...když tu něco řeknu další mě může ukamenovat...ale todle vím naprosto přesně ...oleje můžeš mísit jak je libo,ale ztrácejí potom to svoje specifika.takže když smíchaš A1/B1 s A3/B3 tak hold nebude ten prodlouženej interval a jestli smícháš 5/30w s 10/40w tak zas nebude mít ten vizkozitní účel že to budeš mít od -30°C - 50°C...prostě to bude mít horší.Prostě s tím musíš počítat. Ale jinak máš třeba tady něco o olejích http://www.oleje.cz/ Citovat
Vlado-77 Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 John_Ice: Tak este raz dakujem. Po Tvojom vysvetleni mi odlahlo, pretoze som naozaj pocul milion mytov o preplachovani motora pri zmene olejov. Takisto som si pozrel presny popis na webe http://www.oleje.cz/index.php?left=dvoudobe_vykon&page=mot_vykon Podla toho co si napisal a co som tam videl mi vychadz ze ECS je lepsi nez MC3 nakolko ma vyssiu vykonnostnu triedu apod. To ci je na predlzene intervaly ma az tak neboli lebo uz len vzhladom na turbo, nikdy nemenim olej po 30tis ako pisu v prirucke ale snazim sa to robit od 10-15kkm. Tak este raz dikes. :potlesk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.