Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Čaute páni, no bol som s autom v origo servise na diagnostike a tam konkrétne nevypíše o čo ide len toľko že chyba obmedzovača rýchlosti, ale nakoľko už mali takýto prípad tak mi na skúšku vymenili plynový pedál a všetko bolo v poriadku žiadna chybová hláška sa neobjavila. No nakoľko sa blížia Vianoce za jeden taký pedál 256€ je pre mňa dosť drahá záležitosť. Tak sa budem musieť zaobísť bez obmedzovača alebo nájsť dobrého elektrikára čo by to vyriešil s tým odporom o ktorom ste písali vyššie.

PS: AK by ste niekto mali obrázok alebo foto zapojenia toho odporu bol by som rád ak by ste ho sem dali a tak pomohli aj ostatným kto má podobný problém. Ďakujem.

Stačí strčiť do samice 2 polového konektora, ktorý ostane po odpojení spínača na pedáli odpor 6k8, stačí malý, nevýkonný a zafixovať ho proti vysunutiu izolačnou páskou. Spínač pod pedálom som nechal odpojený, dokonca som ho demontoval...

Obmedzovač fachčí bez problémov aj s tempomatom.

doc1.doc

Odesláno

Čaute chlapi.

Vy ste moji Ježiškovia a tak mám už Vianoce. Týmto sa chcem poďakovať všetkým čo sem na toto vlákno prispeli k problematike obmedzovača rýchlosti a tak mi ušetrili nemalé peniaze za výmenu plynového pedálu. Obmedzovač mi už funguje, zohnal som odpory podľa odporúčania \"jardaceka\" 6,3kohm vydalo mi to z dvoch kusov. Odblankoval som tie drôtiky zelený, biely a pripájkoval tam tie odpory a zaizoloval. Nahodil som naspäť pedál a šiel sa previezť že čo to urobí, obmedzovač fungoval a skúsil som ho vypnúť vypínačom pod pedálom., auto sa rozbehlo (obmedzovač vypol) ale následne sa objavilo chybové hlásenie po stopnutí motora a opätovným naštartovaním bolo zase všetko OK. Prikladám foto. :papa:papa:papa

post-27076-14109614023886_thumb.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj,

bohužel řeším stejný problém s omezovačem rychlosti. Poradí mi někdo jak spínač na pedálu demontovat (případně celý pedál). Chtěl bych nejdříve vyčistit kontakty a samotný spínač, a jestli to nepomůže tak přidám odpor. Předem moc děkuji.

Odesláno

Demontovat plstěný kryt zespoda palubky. Odpojit oba konektory (snímání polohy pedálu a bezpečnostní spínač omezovače), odšroubovat od podlahy, respektive mezistěny, pedál a je venku. Ale stejně by bylo nejlepší to hodit na dia a zjistit kde je problém.

[upravil dne 5/2/11 14:40 HonzaZ]

Odesláno

Ty jo. To byla rychlost. Dík za odpověď. V servisu jsem byl a tam mi právě nabídli výměnu pedálu. Jelikož omezovač používám sporadicky a chyba mně spíše prudí, chci se pokusit chybu vyřešit svépomocí. Ještě jednou díky.

Někdy mi přijde, že na to, že mám zatím naježděno cca 42tis km má můj pažout až moc dětských nemocí.

[upravil dne 5/2/11 13:59 ranajkus]

Odesláno
Ale stejně by bylo nejlepší to hodit na dia a zjistit kde je problém.

Dia ti problém toho vypínača neukáže.

Odesláno

Keď som bol v servise dia im ukázala že je problém s obmedzovačom rýchlosti ale konkrétne že sa jedná o ten vypínač to nie. Mali s tým už skúsenosť a tak vedeli že to robí plynový pedál a že ho treba vymeniť a tak pre skúšku tam nahodili druhý pedál a bolo všetko OK, len tá cena (256€) je veľmi prehnaná, hlavne keď by stačilo vymeniť ten vypínač pod pedálom ktorý by kľudne mohli predávať ako náhradný diel za nejakých 10-15€. Napokon som to vyriešil za pomoci kolegov tu na fóre tým odporom a som veľmi spokojný keďže ho často používam.

• O 1 rok později...
Odesláno

Tak aby byla legrace taky mi to vyhodilo v úterý chybu omezovače - na diag chyba spínače pedálu plynu.

Při proměření pedálu měl na konektoru spínače pedál 0 ohmů a při sepnutí cca 350. Takže jsem vyndal pedál na kablíku překlenul oba kablíky mezi sebou odporem 6k3 a vše funguje OK.

Děkuji HonzoviZ za cenné rady :papa

Odesláno

Zdravim

skusal som to s tym odporom, az som mal k tomu odpor, lebo mi to stale nefunguje.

Skusal som 6k, 6k3, 6k5, 6k8, 7k a stale nic.

Som uz z toho cely dolamany stale sa trepat pod volant.

tempomat funguje bezchybne , limiter stale s chybou.

Dia ukazuje tu chybu

1. skrat na plus pol alebo prerušený obvod

2. koherencia napätia snímača

Poradte co by som este mohol skusit

Dik

Odesláno

Normálně vyndej konektor a změř kolik tam je bez stisknutí a po stisknutí. Další problém je pokud máš třeba kobereček nebo gumu a spínač se spíná dříve než pedál dosáhne konec dráhy.

Odesláno

Tempomat a limiter mam dorabany,

dnes to uz necham tak, skusim to pomerat cez vikend - podla pocasia,

Judes : presne takto som tam pripajal jednotlive odpory a stale nic, samozrejme pajkovanie odporov pri odpojeni kabla od auta, po pripojeni vzdy nove nastartovanie a prepnutie na limiter

Dik za rady

[upravil dne 2012-2-17 20:27 od gaj1182]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...