Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chyba omedzovača rýchlosti


matejgigi

Recommended Posts

Bežne používam tempomat, a po prečítaní tu na fore, že niekto v meste hojne používa obmedzovač rýchlosti, vyskúšal som ho i ja. Aj išiel, fungoval, tak som to testoval ako to fachčí a zrazu hláška \"Chyba tempomatu\", a už je kaput. Vždy keď ho zapnem, tak tam naskočí 30 km/h, ako nastavená rýchlosť, ale v zápetí zaznie chybové hlasenie a nejde. Nemáte niekto s takým podobným skúsenosť? Zastastavil som sa aj v pežo servise, prijímaci technik mi povedal, že to môže byť spínač na pedali brzdy, alebo potenciometer na plynovom pedáli, treba dia, ale na to objednať sa som už nemal čas, lebo som v ten deň išiel na dovolenku. Dúfal som, že sa to samo umúdri, ale nie, stale to vypisuje len hlášku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Bol som na dia, kde zistili 2 chyby obmedzovača rýchlosti:

1. skrat na plus pol alebo prerušený obvod

2. koherencia napätia snímača

Vraj treba meniť náhradný diel 00001601Q4 Pedal plynu S I, ktorý stojí 256,47 €. Je to pálka, za to mi to nestojí, nedá sa s tým niečo urobiť? Servis sa s tým nehrá, hneď všetko mení. Neviete niekto, kde sa to nachádza a akú to má funkciu? :super

Vďaka za všetky rady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj mne to tiež nejde a správa sa to presne ako tebe 30km/h bliká + chybová hláška. Bežne som to používal ale po tohtoročných výdatných dažďoch to zrazu prestalo fungovať. Bol som na dia u známeho ale chyba bude v nejakom obvode. Konkrétne to neukázalo. Treba to premerať. Origo - servis rieši všetko výmenou tam sa ani nechystám :roker Skorej nejaký šikovný auto-elektrikár ale ak to má byť moc drahé tak radšej to nepotrebujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: AnotherOne

No kde sa nachádza pedál plynu by si snáď mohol vedieť. Pedál s obmedzovačom je drahší kvôli spínaču, ktorým v prípade potreby obmedzovač vypneš (stlačením plynu na podlahu).

Mal som zdemontovaný ten pedál plynu, ale ten extra kábel, ktorý ide k spínaču, som radšej nerospájal. Nemám náhradný pedál a keby som pri rozoberaní niečo pohubil, tak by som ostal nepojazdný. Skúšal to niekto už rozobrať, a dá sa to vôbec? Ten spodný spínač je tam dosť nafest...:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...
  • O 2 měsíce později...

Nazdar páni, už sa to stalo aj mne, popíšem celú situáciu.

Všetko fungovalo ako malo (limitér aj tempomat), až nato že v tomto počasí bolo auto celé špinavé a tak som sa rozhodol ešte raz ho pred zimou umyť. Takže auto som v jeden deň umyl a odstavil do garáži, na druhý deň manželka šla na rodičovské združenie do školy cca 10km tam a späť klasickým spôsobom jazdy bez tempomatu či limitéra (ešte si nezvykla na techniku čo v starom aute nebola) všetko v pohode po jazde odstavené do garáži. Na ďalší deň som išiel autom ja a keď som prepol na limitér tak mi nabehla rýchlosť na displeji 30km/h (predtým stále na nastavených 50km/h) a v zápätí sa to zmenilo na 3 čiarky (- - -) pod tým sa zobrazil symbol trojuholníka s výkričníkom a symbol porucha merania rýchlosti (symbol zodpovedajúci v manuáli na obsluhu) a na displeji nad rádiom mi vypísalo hlášku \" Cruise control not possible: speed too low\", tlačítka na páčke fungujú lebo na každé stlačenie sa ozve pípnutie. Mohol navlhnúť nejaký kontakt alebo zatiecť do snímača na meranie rýchlosti? A tak som bol prebehnúť auto mimo obce a prepol som na tempomat a ten funguje správne a tak mi s toho vychádza že snímač na meranie rýchlosti by mal biť OK. Čo by to mohlo byť? Momentálne mám obmedzení prístup na net nakoľko popri robote a možnostiam si prerábam bývanie ale za každú radu vopred ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...