Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Aha, tak otevři skříňku s elektronikou v motorovém prostoru a v ní by jsi měl najít dva volné dvoupinové konektory na kablících. Ty spoj a mělo by to fungovat. Někdy to chce trochu hledat, ale měly by tam být. Jo a máš pedál plynu s bezpečnostním spínačem?

[upravil dne 17/2/12 20:32 od HonzaZ]

Odesláno

Takze pani

Dnes je teplo,slniecko sa usmieva a ja tiez :D.

Velke vdaka za rady, hlavne pre HonzuZ za tu poslednu radu, ale aj vsetkym ostatnym.

Limiter mi funguje,spinac tiez. mal som rozpojene kable v motore.

Po zapojeni a nastartovani ziadna chybova hlaska, vsetko OK. Skusil som tie odpory fungovalo to od 6kohm az po 10 kohm. Vtedy je na spinaci okolo 4 voltov. Pri odporoch pod 6Kohm kleslo napatie pod 3.9V a vtedy to zacalo hlasit chybu.

Este raz dik.

Este pripajam foto, kde som nasiel tie konektory

jeden strceny vedla konektorov, druhy pod riadiacou jednotkou

post-29399-14109622317436_thumb.jpg

Odesláno

Tak gratulace, já mám dneska cca 200 km. Většina sice na tempomat, ale omezovač jsem taky prozkoušel a chodí OK. Nejhorší je když si člověk na něco zvykne a pak to nechodí... ;)

Odesláno

Rozchodenie obmedzovaca cez spojenie konektorov je bezna vec?

Lebo mam taku filozoficku otazku, ci bude mozny obmedzovac (nemal som od vyroby ani tempomat) a neviem ani ci mam pedal s vypinacom ;-)

Odesláno

gaj1182:papa

pyrone: pokud nemáš omezovač z výroby, tak ani pedál se spínačem nemáš. Nechá se to obejít tak, že zapojíš do volného konektoru u plynového pedálu odpor cca 6k3 a spojíš výše uvedené konektory. Ovšem má to jednu chybu, nelze deaktivovat omezovač při náhlé potřebě zrychlení např. při řešení krizové situace dupnutím na pedál plynu na doraz. Proto bych to z důvodu bezpečnosti nedoporučoval.

Odesláno

HonzaZ bol si rýchlejší.

Súhlasím a tebou, len doplním že bez toho vypínača pod plynovým pedálom sa dá v pohode jazdiť len si treba zvyknúť na vypínanie obmedzovača na páčke.

[upravil dne 18/2/12 22:26 od Judes]

Odesláno

HonzaZ: ok, dobre som to vsetko pochopil a ty si mi to teraz potvrdil spravnost mojich predpokladov ze obmedzovac iba s novym plynovym pedalom.

Dakujem

Judes: packu mam aj s obmedzovacom ale bez pedalu do toho nechcem ist ;-)

[upravil dne 18/2/12 22:23 od pyrone]

Odesláno
ale bez pedalu do toho nechcem ist ;-)

Mne sa ten vypínač pod pedálom pokazil a vôbec mi ani nechýba, je to na tebe.

Odesláno
HonzaZ: ok, dobre som to vsetko pochopil a ty si mi to teraz potvrdil spravnost mojich predpokladov ze obmedzovac iba s novym plynovym pedalom.

Dakujem

Judes: packu mam aj s obmedzovacom ale bez pedalu do toho nechcem ist ;-)

[upravil dne 18/2/12 22:23 od pyrone]

Peto ja som kupil pedal za 30ecok :mrk

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak páni už aj ja som v klube pokazený obmedzovač,rozobral som ten spínač,vyčistil,poskladal a zmeral rozopnutý 500ohm-stlačený 820ohm,tak neviem kde sa naberá tých 6,3 kohm.Žeby tam bol v plaste zaliaty odpor?Asi prebehne operácia toho tlačítka.Poprípade navrhnem náhradu toho tlačítka.Po zapnutí obmedzovača naskočí 30km a potom ---- a koniec.Žiadna chybová hláška,tlačítka nereagujú.Príjmem každy postreh k riešeniu nemoci ,bez odporu 6.3kohm pre obmedzovač rýchlosti..

Odesláno

Docela podivný hodnoty. Ty odpory jsou opravdu zalitý v tom plastu. Rozebrat se to moc nedá, teda né tak aby se to zase dalo dohromady. Od té opravy se mi jednou závada vyskytla, ale zjistil jsem, že mám pod pedálem zmačkaný kobereček. Po úpravě OK. Pokud by to mělo zazlobit tak budu hledat nějakou náhradu. Pravděpodobně nějakej mikrospínač, v úpravě tak aby to kladlo dostatečný odpor.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...