Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jezdím většinou sám, po Praze i mimo a měl jsem vždy max 5,6 l/100. Momentálně mám najeto asi 3800km a prumer mi ukazuje 4,8. To je ale poznamenáno tou první nádrží, na kterou jsem dal 1701km - už jsem se tu nedavno chlubil :) To byla spotřeba 4,1 :D

Odesláno

mám to mezi 6-7 litry na 100km a jezdím 65% dálnice a 35 okresky a jsem max spokojenej :) nejvíc mě dostává když si někdo koupí 2.0 HDI a pak jezdí na 5 60km/h tak jestli chcete spotřebu tak proč si kupujete dvoulitr :D

Odesláno
mám to mezi 6-7 litry na 100km a jezdím 65% dálnice a 35 okresky a jsem max spokojenej :) nejvíc mě dostává když si někdo koupí 2.0 HDI a pak jezdí na 5 60km/h tak jestli chcete spotřebu tak proč si kupujete dvoulitr :D

To je opravdu zrovna u 406 dobrá otázka.... :myslim

• O 3 týdny později...
Odesláno

niekdy leto 5.7 a zima 6.3.....uz dva roky jazdim leto 5.3 a zima 6.1....mam dojem,ze to je od vtedy,co som kupil nove gumy... 2.0 HDi 80KW

[upravil dne 24/9/11 21:33 od plaky23]

Guest martin.80cz
Odesláno

Já mám dlouhodobou spotřebu (podle PP):

7,2 litru v létě

7,8 - 8,2 litru v zimě (podle topení)

... převážně cesty kolem 3-4km, město - neustále starty a v zimě hodně topím na volnoběh (vozidlo používám jako taxík:)) - jsou to myslím si dost nízké údaje na dvoulitr vzhledem k tomu, jak je vozidlo používáno.

Samozřejmě zase má veškerou péči a pravidelný servis.

Jinak soukromě v létě při 90-130 se vlezu do 6 litrů (záleží na cestě)

Odesláno

momentalane po vymene palivaku a vsetkych naplni 5,4L:mrk 75%mimo mesto.

inak vcera mi kamos pisal siel TO-Norsko 2242Km a mal spotrebu 4,8L a ma 2,0HDI 80KW cize si myslim ze Peugeoty maju suprovu spotrebu na tie rocniki...01-04

Odesláno

protože sem nikde menší 406 v dýzlu nesehnal :P

Jinak popisuješ přesně muj případ...jak to leze nad 2000 otáček, začínam bejt nervózní, jestli to moc nepřetáčim :aut

Odesláno

za posledných 6000km mi to podľa bločkov z čerpačiek vychádza na 5,4litra (60% okresky, 20 diaľnice a 20 mesto)

Odesláno

ja mam ted podle pp 7,3 ciste jen mesto do prace po brne asi 10km cesta kolem rozestavenych dobrovskych tunelu popripade přes ozavrenou Pionyrskou :D myslim ze velmi slusna spotreba! az dostavi tunel tak pocitam ze budu jezdit tak pod 6

Odesláno

Včera jsem koupil kupéčko 2,2 HDI. Po cca 120 km po vselijakych okreskách, serpentinach v lese atd. byla spotřeba 6,3, po najetí na dálnici jsem druhej počítač vymazal a spotřeba byla po 200 km dálniční jízdy 5,3, celková na prvním počítadle teda 5,8 L. Dnes ráno 30 kilometrová cesta do práce 6,0.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Takže druhá nádrž vyjetá a od této druhé nádrže už měřím spotřebu - denně jezdím do práce 30 km tam a 30 zpět, částečně i průjezd městem. Palubní PC ukazuje dlouhodobou spotř. 6,3 L, já jsem napočítal 6,05 L/100 km, protože jsem najel 1115 km na 67,46 L a v měření samozřejmě pokračuju.

Styl jízdy je ale klidná jízda rychlostí 90-110 km/h, navíc jsem se naučil využíat vysokou hmotnost auta že už s předstihem před obcí sundám nohu z plynu a zbytečně nabranou rychlost nebrzdím brzdama.

Odesláno

dobrý deň, mám otázočku, vymenil som displej rady C a dal som displej rady B, lebo sa mi strácali riadky na displeji, všimol som si že ukazuje priemerku vyššiu ako v skutočnosti je, plná nádrž, odjazdené 295 km dotankované do plna, vošlo 18,99 litra, sa rovná 6,44 litra po meste v tomto období, palubák mi ukázal 7,5 l na 100 km, dá sa to nejak upraviť cez počítač ??? ďakujem za odpovede , podnety

Odesláno

osobne se mi taky zda,ze palubak mi ukazuje momentalne 5.9 a to jezdim cudlacky mezi vesnicema,ale skutecna spotreba bude nekde jinde... a druha vec,taky mate tak citlivy plovaky, ja kdyz mam mene nafty a vemu vetsi zatacku hned se rozviti zebravy oko,pak zase zhasne, od toho se odviji dojezd na PP.

Odesláno

Jak tu psal kolega.. stačí se naučit jezdit s těžkým autem, zbytečně nedržet nohu na plynu když vím, že bude třeba brzdit.. Já mám 406 2.0HDi 80kW, koupil jsem ho před rokem a půl a za tu dobu mám průměr 5.4l/100. Jezdim teda spíš dálky, na ty je to tak 5l, teď jsem jel 100km z brna - dálnice, okrsky, obce, dostal jsem se na 4.5l, jednou jsem zkoušel jet fakt na spotřebu a dostal jsem se na trase 50km na 3.9l. Jinak přes 6l jsem se ještě za tu dobu co auto mám nedostal, takže můžu 2.0 HDi všem doporučit! ;) samozřejmě, že se čas od času taky rád svezu a vymetu pavučinky z motoru.. :roker teď už teda moc ne, zbývají mi 2 body :bacha:roll

Odesláno

To se mi zdá skoro neuvěřitelný.Ať dělám co dělám,pod šest se dostat nemůžu.A to mi vždycky každý auto žralo míň,než maj v papírech...

[upravil dne 6.11.2011 08:00 od rinnegato]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...