Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Mischelin

Ahoj kolik by výšly vačky na motor 1,6 GTI Peugeot 106 ?? děkuji

No pokud by byli velikostně podobné z 306 gti,a vycházeli hupy mohl bych ti zajistit přebrus + nitridaci a to na ostrost 295 stupnůa 9,7mm zdvih cena do 8 tisíc. :super Nechal jsem si ted brousit na gti a ten samý mustr mám na suzuce.

Odesláno
Původně zaslal: 306gti6

derek: len nezabudni namna:papa a bude sa stym dat potom aj normalne jazdit po meste:myslim

Asi ano,nevím já s těmi auty už po městě nejezdím ..:D

Ono záleží do jaké míry tam necháš sériové věci,třeba ovládání volnoběhu,podtlaky a další cance,potom chip atd... taky kompresní tlaky.

No pravda,že při nízkých otáčkách to má trochu problémy jet tak nějak plynule bez cukání,ale to se dá odstranit časováním vaček,sice se změní trochu průběh výkonu a to k horšímu,ale auto potom bude civilizované...;)

Odesláno

295 ? není to trochu hodně, na to už bude potřebovat i velkou kompresi ne? jen se ptám protože bych o tom uvažoval na mi16. Ale co jsem jezdil s 280 na favoritu tak to už do města moc nebylo rozjet se pod 3000 už se muselo opatrně

Odesláno
Původně zaslal: Capy

295 ? není to trochu hodně, na to už bude potřebovat i velkou kompresi ne? jen se ptám protože bych o tom uvažoval na mi16. Ale co jsem jezdil s 280 na favoritu tak to už do města moc nebylo rozjet se pod 3000 už se muselo opatrně

295 No ani ne,já je ted mám na swiftovi a tam je kompresní poměr sériový,možná ještě menší,asi 9,75:1 a šlape to na pohůdku,jen se stím nedá jet cca na 1500ot.plynule jak jsem psal. Záleží kolik máte zdvih vačky,jestli by tam vyšel ten mustr který on brousí :-) - aby je nepodbrousil a neměli jste menší zdvih než origo ..

Odesláno
Původně zaslal: 306-Kubik-S16

kluci mozna blba otazka ale zeptam se,kdyz si necham prebrousit seriove vacky na ostre cim tim dosahnu v praxi ?:-))

No, jelikož se ptáš hodně obecně, tak ti taky obecně odpovím - dosáhneš změny délky otevření sacích a výfukových ventilů, což určitým způsobem změní křivku průběhu točivého momentu. Jak jí to změní, to záleží na mnoha věcech - na době otevření ventilů, na jejich zdvihu (tyto dva parametry definuje profil vaček) a na jejich časování.

V praxi to zpravidla znamená získání nějakého výkonu navíc za cenu zvýšení spotřeby a emisí. Volnoběh nebývá problém při správně nastaveném časování ani u hodně agresivních profilů, snad kromě těch skutečně závodních. Osobně ale nejsem moc fanda reprofilovaných vaček, dal bych nové. Máš pak i snažší možnost výměny za původní, kdyby byl nějaký problém. Počítej ale s tím, že po zásahu do profilů vaček a časování bude nutné vzít auto na brzdu a naladit řídící jednotku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...