Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Pežoťáci:P

Jedu poprvé na STK auto už mám druhý den v servisu, měním koncový tlumič a ještě nějaké drobnosti a mělo by být v pohodě.

A servisák se mě zeptal jestli jedu na to STK já, říkám že jo...no a odpověděl že by to radši přenechal svému šéfovi,že je to staré auto že on s tím projde a že mě by tam mohli něco najít a tak.

Tak samozdřejmě mě hned docvaklo že to nebude zadara kdyžby STK udělali za mě tak se ptám jestli jen dělají bububu a chtějí si vydělat nebo je to opravdu tak že když pojedu já tak třeba budou hledat každou kravinu a vyhodí mě...

Koupil jsem ho od švagra minulý rok a nikdy problém neměl tak nevím:bacha

Odesláno

To musíš vědět ty sám v jakém stavu máš auto. Ale pokud tam pojedeš sám a najdou ti nějakou závadu, tak pak zajedeš do servisu kde ti ji odstraní a další kontrolu do 30 dnů ti udělají za cca 110,-Kč a budou kontrolovat pouze tu věc kvůli které jsi neprošel.

Odesláno

Taky pojedu asi za měsíc na STK,asi týden před si dojedu na prohlídku do servisu aby to prolezli a popřípadě odstranili závady,teda pokud něco najdou a pak si na STK dojedu sám

Odesláno

zaleží na koho naraziš na stk. když bude mit blbej den tak tě za něco vyhodi.

když tam pojedou oni tak tam maji znami tak by to melo prolist na 100%.

je to jen na tobe jakou cestu zvoliš.

ja jedu na stk v srpnu :D

co se tyče technické stranky tak nevim o žadné zavadě :)

Odesláno

Já osobně bych si spíš na tu STK zajel sám, abych věděl, jaké závady na autě doopravdy mám (i kdyby to mělo znamenat opakovanou do 30ti dnů);) Papír ze STK, kam s mým autem jede mechanik, který tam má známé, mi bude k ničemu...

EDIT: A pokud mi auto brzdí, svítí, troubí, nemá velký vůle na nápravách a olej z něj nevalí jak z přehrady, musí projít. Nějaká závada se najde vždycky, ale to nejpodstatnější musíš mít ošéfovaný;)

[upravil dne 28/7/2010 Dundee]

Odesláno

no servisaci si za to berou 2000 komplet.....

kdezto normalne te to stoji okolo 1000.

zalezi kolik na to mas a co v aute mas za bordel, nebo v mem pripade, co na aute mam....

Cakom: krom toho ze pupek tahas na zemi tam zadna zavada nejni :)

Odesláno

Scratch: jedu na legalni žadnou na černo nechci! předelaji se kola, předni okna a podvozek tam zatim necham když mě s nim vyhodí tak předelam i podvozek ;)

Odesláno

Už jsem to psal, tak ještě jednou:

Technik STK potřebuje vyhodit nějaké procento aut. Nevyhodí servisáka, který mu tam každý den vozí jedno až dvě auta (mohl by nedejbože začít jezdit ke konkurenci). Vyhodí soukromníka. To vůbec nesouvisí s technickým stavem - něco se vždycky najde.

Píšu to z vlastní zkušenosti - s 306 jsem tam (já blbec) poslal syna (21 let) s tím, že je vše v pořádku. Tak ho vyhodili pro dlouhý krok ruční brzdy. Jel ihned do servisu, tam se divili, co je, volali technikovi na STK, co vlastně se mu nelíbí a nic neseřizovali. Napodruhé už syn prošel, tedy bez jakéhokoli technického zásahu.

Na druhé straně - když jsem na STK poslal servisáka, tak prošel vždy.

Píšeme zde vlastní zkušenosti - někdo je musí teprve nasbírat.

[upravil dne 28.7.2010 P607Olda]

[upravil dne 28.7.2010 P607Olda]

Odesláno

Já už to nechávám jen na servisu. Na STK jezdím jen s motorkama. Udělal jsem to 3x, vzdycky tak jako udělejte mi Brzdy nebo vejfuk... a pak i STK, cena byly vždy jen za opravu a pak přeúčtovaná cena STK nikdy ani kuruna navíc. Takže není co řešit. Oni se s nima znají, takže drobnosti přehlídnou a vážné věci by se musely udělat stejně. STK se nebojím, mám auto v takovým stavu, že projde, ale proč tím ztrácet čas. A i kdyby si započítali řekněme 200-300,- tak bych jim to velmi rád nechal. U víc bych přemýšlel.

To co píše Olda je pravda - firemní auto neprošlo, tentýž den bez zásahu přes servis prošlo.... oprava se dělala až potom protože muselo na cestu a závada nestála za řeč ...

Jo a ještě jedna veselá - přijedu s motorkou a on an mě koukne a říká tak lékarníčka, trojúhelník, žárovky jsou? Říkám Trojúhelník? Žárovky? no lékárna je, ale vytahovat ji nebudu než jí vyndám z podsedla zraněnej vykrvácí... von se probudil a říká sakra já už jsem z těch auta tak zblblej... ale lékárna teda je, že? :D No a pak už jenom takový kolik to jede, kolik to žere, za kolik z 0 an 100....

[upravil dne 28/7/10 koblih69]

Odesláno

ja byl na stk autem jen a to ještě se š120 a prošel jsem v pohodě. jen se mu nelibili sportovni pružiny na předku a to nebyl žadnej extrem předni čelo bylo kolem 17 cm od země. ale nakonec mi to dal.

Odesláno

Tak díky za názory asi to přenechám na nich servisáka se zeptám kolik bude stát komplet a podle toho usoudím když to bude 2-3 kila tak to je v klidu , právě mi říkal servisák že tam vozí auta pořád takže jak vy říkate známosti no..

Jinak auto je v pohodě v tom smyslu žádný tuning pneu šecko sedí , ty opravy ten zadní tlumič se mění jinak vůle žádné trochu teče převoďák ale ten už teče od pradávna a byl dycky zapsaný jako lehká závada, jo a zadní levé kolo míň brzdí tak to se musí seštelovat jinak by to mělo byt ok.

Jinak mě je 21:D tak právě mě napadaly taky scénáře , uvidí mladý sígr tak teď si na něm pochutnáme ..a tamto a tamto...nashledanou:D

Odesláno
Původně zaslal: Benžík

Koukají na stk na et kol? Mam na 406 et 29 (+ podložky, ty bych před stk vyndal), má být 18.

[upravil dne 28/7/10 Benžík]

když bude chtít,tak tě utopí--rozměr disků a pneu je dán TP:roker

Odesláno

ET nikdy neřešili a já taky ne. Řeším jeslti kolo sedí a správný rozměr a vzorek pneu. Nikdy se o to nikdo nezajímal. Pojišťovna taktéž řeší vzorek a rozměr pneu ... ET kola ne. Podložky, ale na druhou stranu bijou do očí, takže to bych určitě nedělal. Ale samozřejmě pokud by někdo moc chtěl tak tě na tom udělá. Nicméně ono je taky někdy poměrně shcované nebo se dá \"začistit\". Nemají rádi třeba zabarvené lampy nebo tónované žárovky, ale to já taky ne :). Nedávno jsem se s někým bavil a údajně se posunula hranice pro testy brzd - tedy rozdíl L a P kola nevím o kolik ani jeslti už to platí nebo teprve bude.

Odesláno

Kromě ET 29 + 17 mm podložky (ty však před stk sundam) a snížení nemam vůbec žádný tuning, rozměr pneu podle TP. Dokonce nemam ani modrý žárovky.

[upravil dne 3/8/10 Benžík]

Odesláno

To je blbé, do pondělka bez auta. Něco si nechá servisák za ztrátu času, ale aspoň by neměl dělat ofuky.

Upřímně řečeno, je to divné, co tam na tom chce vyrábět do pondělka.

[upravil dne 29.7.2010 P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...