Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

chtěl bych poprosit, nemáteli někdo ele.schema zapojení na ovládání střešního okna. A moc by se hodil popis seřízení.

Stala se mi taková nemilá věc. Na dovolený jsem chtěl otevřít okno a to se jen sklopilo a cca 3 cm pootevřelo a konec. Ani otevřít nebo zavřít. Musel jsem demontovat motorek a taháním za táhla a pomáháním rukou na skle se mi podařilo zavřít. Ale tím jsem nejspíš rozhodil nastavení vaček proti koncákům.

Odesláno

Když jsem střešní měnil já, tak jsem s tím dělal taky čachry. Matně si pamatuju, že napoprvé jsem tam dal ten motůrek špatně a šlo mi jen zavírat. Stačilo ho nasadit ve výchozí pozici a pak to bylo ok. (zkus ho zapojit nasucho mimo šíbr a projet ho tam a zpátky, aby si zjistil, v jaký fázy je poloha \"0\" - okno zavřené) Jinak nevím, jestli je to nový/starý model stejný, ale já tam mám v tom motorku díru na imbus a mohu s tím točit, i když je bez proudu, takže si ho teoreticky nemusel dávat pryč :myslim

Odesláno

Díky, no holt nezbývá než \"věda , výzkum, zázraky\". Jestli bude o víkendu slušně tak to holt rozeberu a uvidím. Prvně musím najít příčinu proč to přestalo fachat(napětí na přívodu je, to jsem už měřil).

Jo a nevíte někdo jak se vyndá ten porychtung vedle motorku, asi je to relé, vedou k tomu kablíky od motorku. Asi je to v nějakém držáku, ale nevím jak to uvolnit aby to šlo vyndat.

Odesláno

Označit na fotce, to chceš po mě moc:mad:, ale je to ten červený bazmek:) vlevo od motorku. Ale dostával jsem se na něj jen dírou po plastu.

[upravil dne 30/7/10 lukr]

Odesláno

Tak jsem v neděli laboroval a zjistil, že hlavní problém je v převodovce. Vypadalo to na šprajclou vazelínu:D. Bohužel, šnekový kolo, které je z plastu má v jednom místě načnutý zuby a šnek se do něj při tahu zařízne. Když jsem to uvolnil tak na volno točil dobře, ale v tahu se kousne a je vymalováno.

Co je ale podstatně horší je na přiložených fotkách. Jak jsem doloval motorek ven, tak na mě vypadla rez. Sice jsem se musel trochu přemlouvat, ale nakonec šel tapecírunk dolů a po odmontování šíbru mě mohly omejvat. Otevřel jsem si flašku a v duchu se ptal, kde asi udělali frantíci chybu, jestli oni nebyli na školení ve škodovce? Do teď jsem si myslel, že 406tka je co se týče rezu velmi odolný auto.

[upravil dne 3/8/10 lukr]

Odesláno

Tak díky Burískovi bude šíbr asi nakonec fungovat.

Ale ta koroze... Začal jsem čistit a takhle to vypadá. Ty malý dirky je prorezlá střecha:grr. Tak nevím co s tím. Z kabiny je to nepřístupný....

Odesláno

Hm, tak to se radši ani nebudu koukat co se skrývá pod mým šíbrem... normálně tam dej kit a silikon, co? Tam muselo zatékat spojem.

[upravil dne 4/8/10 jamad]

Odesláno

Tak to je drsný. To vypadá, jako by tam to okno někdo špatně spasoval a dřelo se o ten rantl :myslim Tím se postupem času odstranily ochraný nátěry a začalo to reznout:nevim

Jinak nevím, jak máš auto starý, ale jedno vím jistě. Časem 100% naivních 406kařů přijde na to, že i ta jejich prostě rezne, jen to většinou trvá dýl, než je to vidět na rozdíl od jiných modelů a značek ;)

Odesláno

Je fakt, že bych reznutí čekal na jiných, exponovanějších místech. Tady mě to docela překvapilo. Holt je potřeba se dívat nejen pod kapotu a na spodek auta, ale taky občas zvednout oči k nebi:D.

No on ten rantl je (spíš bych teď měl už psát byl, protože je vyvaříno a nalakováno:)) vyhnilej kolem dokola. Myslím si, že je to tím jak jsou na sobě dva plechy, střecha a výztuha, tak voda která po tom rantlu teče se hezky kapilárou vytáhne zpátky do prostoru kam není ani přístup. Musel jsem do prolisu rámu výztuhy vyvrtat dirky aby tam šel nastříkat jakýsi sajrajt co má zastavit a zakonzervovat rez. A asi tam stejně ještě nastříkám rezistin..

[upravil dne 12/8/10 lukr]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...