R1kimi Odesláno 27. červenec 2010 Odesláno 27. červenec 2010 Zdravím... prosím o radu : auto mi ťahá do pravej strany. Posilňovač(volant) je dosť tuhý a do jednej strany ide ťažšie. Mierne mi ubúda aj servokvapalina. Môže to ťahanie spôsobovať samotné servo? Sú posilňovače totožné pre benzín aj pre diesel ? Citovat
Benžík Odesláno 28. červenec 2010 Odesláno 28. červenec 2010 Najdi si na foru horni ulozeni tlumicu a zkonroluj to v aute. Muze to byt tim, ale nemusi. Nemusi to delat rovnou servo, staci spatnej cep, tahani do strany muze byt geometrii, nebo i pneumatikama. Citovat
R1kimi Odesláno 28. červenec 2010 Autor Odesláno 28. červenec 2010 uloženie tlmičov menené v marci tohto roku a aj tyčky stab., čapy skontrolované, geometria spravená. Robilo to aj na úplne nových zimných gumách a robí to isté aj na letných... napadá ma len to servo... Citovat
R1kimi Odesláno 30. červenec 2010 Autor Odesláno 30. červenec 2010 nikto nevie poradiť čo s tým ? Citovat
kobr Odesláno 30. červenec 2010 Odesláno 30. červenec 2010 Rozdilne tlaky v pneu jedno kolo stale pribrzduje Citovat
ozzy56 Odesláno 30. červenec 2010 Odesláno 30. červenec 2010 zaprvé zkontroluj tlak čerpadla serva, když jde volant těžko jen na jednu stranu je problém v samotném servu, při úniku servokapaliny musí někde téct, nemůže se jen tak ztratit v systému... Citovat
R1kimi Odesláno 30. červenec 2010 Autor Odesláno 30. červenec 2010 kobr pneumatiky mám nahustené správne a aj brzdy mi nepribrzdujú jedno koleso... ozzy56 servokvapalina mi uniká cez gufero riadenia... nepravidelne ju dolievam ale nejak žeby to tieklo to nie ... neviem čo s tým ... Citovat
Břízka Odesláno 1. srpen 2010 Odesláno 1. srpen 2010 Zdravim chlapy mám podobnej problém jestli by mě někdo dokázal říct co by stim mohlo být.Mám problém ale stim že mě jde zatačet celkově těžko jakoby to šlo bez serva ale povětšinou to jde cukaně vždycky kousek těžko pak najednou lehce a zase těžko a nejhorší je asi když se zatačí z jedný strany na druhou jak pomalu nebo prudce tak to nejde vůbec urvat což je v zatáčkách dost nepříjemny protože se volant vůbec nevrací a o zatačení na místě ani nemluvim.Příjde mě jako by se zadrhávala pístnice na servu jinak servo je slyšet jak tlačí když se točí volantem.Čepy a uložení mají už něco za sebou ale není to ještě akutní na výměnu(nedávno jsem byl měřit vůle)a kapaliny je dostatek.A chtěl jsem se zeptat jak se měří tlak toho čerpadla respektivě čím?na osciloskopu přes tlakový čidlo ne? a díky za další tipy jestli někoho napadne co by to mohlo být Citovat
R1kimi Odesláno 14. říjen 2010 Autor Odesláno 14. říjen 2010 dalo by sa použiť riadenie z novšieho modelu ( po facelifte) ? poprípade aj samotné servo čerpadlo ? Citovat
lubokpz Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 Mne to robí taktiež, ale niekedy viac niekedy menej. Všetko na náprave vymenene, mechanik je s toho na prasky. Dokonca som skušal (len ako pokus) menej nafúkať ľavé kolo a ťahalo taktiež. Citovat
Mariusz23 Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 Zkus tam dát jiný servo a hned uvidíš, jesti je to ono nebo ne. Neřešil bych nákej tlak v pneu, to se ti tak akorát budou sjíždět,ale nebude ti vynechávat servo. Jestli to chvíli jde a pak zas ne tak to bude tim. Měto dálo taky, chvíli to třeba zabralo a šlo to pak zas to šlo hrozně ztuha. S tím se nedá pořádně jezdit, je to tak o rozbití huby...Servo může bejt slyšet že tlačí ale může to někde podcházet a není už tam dobrej tlak. Citovat
R1kimi Odesláno 15. říjen 2010 Autor Odesláno 15. říjen 2010 Mariusz23 takže vravíš že to skôr bude servo-čerpadlom ? Neviem si rady, napadlo ma to čerpadlo, ale ak by mi nedávalo tlak ako by malo tak prečo ma to ťahá len do jednej strany? ... keď geometria je ok ...síce to niekedy nerobí ale to málokedy... Citovat
Mariusz23 Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 Jako že když jedeš rovně a pustíš volant tak to táhne do strany? Nebo když třaba stojíš na místě a točíš volantem tak to jde jen na jednu stranu? Citovat
Mariusz23 Odesláno 15. říjen 2010 Odesláno 15. říjen 2010 Jestli ti to táhne do strany když jedeš rovně tak by to servem bejt nemělo,ale pokud stojíš na místě, točíš volantem a chvíli to jde a chvíli ne a jde to ztuha, tak by to mělo bejt tím servem. Nebo taky třeba můžeš mít volnej řemen co ti to servo pohání, může nějak prokluzovat nebo tak. Ale nevim přesně jak to tam máš přesně řešený v tom autě. Citovat
R1kimi Odesláno 16. říjen 2010 Autor Odesláno 16. říjen 2010 Správne, ťahá mi to do pravej strany počas jazdy ak uvoľním ruky z volantu ... lenže ak narážaš na geometriu tak tou by to nemalo byť, kedže som si to dal skontrolovať v servise a všetko OK. A ešte raz k tomu ťahaniu do strany - niekedy to nerobí- proste auto na rovinke drží stopu a po 100 - 200 metroch to trhne do ľava a vkuse ťahá... Teraz mi to až tak nevadí, ale keď si pomyslím na zimu - sneh a ľad na vozovke tak Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.