Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: s1600

Prevodovka z 1.1 neni doporucovana,na saxo clubu ji zkouseli a jelo to o poznani hur :super

jj, přesně tak, stačí se podívat na mihulovo auto v kterým má xsi motor a převodovku 1.1, kde udává zrychlení z 0-100 za 10,5 kdežto sériový xsi s xsi převodovkou má podle údajů za 9,6

jinak tuto by ti mohlo pomoct

8a7a9120.jpg

Odesláno

Tak jsem sehnal motor komplet NFT TU5JP2 takže asi udělám komplet výměnu motoru jen do něj hodím vačku a udělá se hlava...

takže podle toho harmonogramu převodovek by byl asi ideál z 1.4 KFX nebo KFW samozřejmě jednotáhlovou jelikož 306 je jednotáhlová...

Co mám tabulku origo převodů tak saxo VTR 1.4

1. 3,636 : 1

2. 1,950 : 1

3. 1,276 : 1

4. 1,026 : 1

5. 0,767 : 1

stálý převod 3,765 : 1

Nevíte proč se 1.1 neosvědčila převod je delší?

Odesláno

no já jí totiž pod 16000 nikdy neviděl a to nepočítám kabeláž.

Takže nakonec přehodíš celej motor jo? A co budeš dělat s typem motoru překlepeš nebo to tam tak necháš abudeš jezdit?

Odesláno

přemýšlím co stím kódem udělám...

jednotku použiju taky NFT ale kabeláž není...

jj EFI je kolem 15 000kč + kabeláž tak 10 000kč na zakázku ale tu bychom si dělaly sami...

Stejně se bude muset ta jednotka alespoň přemapovat myslím originální...

Odesláno

no řešení je bud přeházet to do strýho bloku nebo nák přetukat kód. Legální zápis asi nepůjde.

Jednu kabeláž z novějšího motoru bych měl doma ale jestli pasuje to netušim

Právě dostat tam efi fungovala není už tak levný hlavně kdo to naladí.

Odesláno

Jelikož to legálně chci a při pohledu na ten štítek to asi raději přehazíme...

Pak musíme dořešit kabeláž a lambdy:bojim

Motorovej svazek z NFZ mám venku tak jedině kdyby jsi mi Capy buď udělal foto toho svazku nebo mi ho poslal do Zbraslavic já bych to testnul a pak bychom se dohodly....?

Odesláno

Neznám kód svojí převodovky dnes se mrknu ale nevíte jaký stálý převod respektive jaké převody měla 306 1.6?

V británii dost používají převodovky z 1.3 rally (u nás jsem nesehnal) takže bych nahradil 1.4 VTR pokud je tedy 1.1 nedoporučovaná...

Jen se chci mrknout na ty převody díky...

Odesláno

Takže převodovka je 2CB60

Takže jakou dát převodovku?

Koukal jsem na saxo vtr převodovku že by měla být kratší nebo z 1.4 XSI 106ky

VTR:

CD22

17X61 fd

CB96

CBJ6

CC55

CCE5

CD14

CD52

CDE2

106 1.4 XSI:

CA23

CA58

CBJ3

CB93

CBF8

CB15

CB57

CB68

CB93

CC33

CC53

CDE1

CD13

CD51

106 1,3 rallye:

CB90

CBJ0

CCE0

CC50

CD11

CD49

CDD9

Odesláno

Mám v tom totální hokej myslím převodovky teď pročítám SaxoClub někdo má na 1.6 8V 1.1 převodovku někdo to haní...

Chtěl bych prostě kratší převodovku aby auto lépe zrychlovalo na maximálce mi až tolik nezáleží samozřejmě ať to nejede 100km/h max:D

Odesláno

nechalo ale potřebuješ nápravnici z 2táhlovky. je na ní celý to přepákování

tady je to trochu vidět celej ten domoček a na tom přepákování. opřeli se mi o to svody které jsou dělané na jednotáhlovou

DSC00318.JPG

Odesláno

K jednotáhlový snad ani žádný ůchyty na nápravnici nejsou ne? U dvoutáhlový je na nápravnici takový čep, na který se nacvakne jedno táhlo a taková páka do pravýho úhlu, na které je druhé tálo a od těhle dvou jdou další táhla na převodovku. Jestli nemusíš, tak to nepředělávej, já na tom strávil přez půl dne, než jsem to tam napasoval a ted tam ještě musim nějak dostat výfuk.

Odesláno
Původně zaslal: F.I.K

K jednotáhlový snad ani žádný ůchyty na nápravnici nejsou ne? U dvoutáhlový je na nápravnici takový čep, na který se nacvakne jedno táhlo a taková páka do pravýho úhlu, na které je druhé tálo a od těhle dvou jdou další táhla na převodovku. Jestli nemusíš, tak to nepředělávej, já na tom strávil přez půl dne, než jsem to tam napasoval a ted tam ještě musim nějak dostat výfuk.

a ty jsi to tedy měnil? Jiná převodovka?

Odesláno

Jo, dávám místo toho motoru co máš ty Mi-16 118kW a ten má dvoutáhlo. Nápravnici jsem neměnil, ale navařoval jsem na ní držáky. Viděl bych lepší řešení, až seženu řazení z něčeho novějšího, tak bych to zkusil předělat na lanovody, mohlo by to být přesnější a jednodužší.

Odesláno

Tak to jo...

No tak jsem se dostal do serviceboxu... a našel jsem toto podle VIN...

Převodovka - Převodné ústrojí

PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA 5

PŘEVODOVKA (TECHNICKÉ ÚDAJE) MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA MA

PŘEVODOVÝ POMĚR CP 16 X 65

SOUKOLÍ POHONU RYCHLOMĚRU PŘEVODOVÝ POMĚR 19 X 17

STYL KOLA SLITINOVÝ RÁFEK 8 UPEV OTVOR

SPOJKA SPOJKA OVL LANKEM SE SEŘÍZENÍM VŮLE

VZDUŠNICE BEZDUŠOVÁ

PNEUMATIKA (ROZMĚRY, TYP) PNEUMATIKA 185/55 R15 V NEZESÍLENÁ

KOLA S PNEUMATIKAMI RÁFEK 6 PALCŮ

KOLO (TYP) MONTÁŽ SLITINOVÉHO RÁFKU

To by znamelo že moje převodovka má stálej převod 4.0625

Takže kratší je jen z 1.4 xsi a rally PH1

A ta moje převodovka je stená jako u S2rally...

• O 4 měsíce později...
Odesláno
nechci kecat ale myslim že klika a ojnice jsou stejné. tenkrát sem se o to taky zajíma a lovil jsem dlouho v servis boxu. tak jestli se do něj dostaneš najdeš tam mnoho odpovědí. ale jinak jsou ty motory snad stejné až na to že zu5jp2 pracuje s větší kompresí a má trochu jiné sání ale to výkon nejspíš nedělá. Osobně bych zkusil naházet písty do motoru ani nemusí ven motor. na něj tvojí hlavu jestli je nák upravená vačku bud tupjp2 (ale asi je stejhná jako tu5jp) nebo ostřejší a komplet řízení motoru z tu5jp2 včetně sání aby seděla klapka. a měl by jsi mít 10koní navrch ze sériových dílů pokud ještě něco zlepšíš tak třeba ještě více.

Dovolím si oživit tohle téma.

tahle upravený motor NFZ viz citace,co takhle na něho ještě hodit regulátor tlaku paliva a zvýšit tlak? někde na netu sem četl že na upravené felicii to pomohlo,vím že to nebude žádný extra zázrak ale pomoc by to mohlo,ne?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...