Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jóóó podle autorizáku nejde takovejch věcí.....ty se s tim totiž nechtěj zabejvat (nemyslim samozřejmě všechny mluvim pouze ze své zkušenosti) na diag. sem to nastavoval v neděli, ale nastavoval jsem citlovost světelnýho senzoru, ale děšťovej tam byl taky.....jinak bylo to na 406 mux

Odesláno

Zdravím :papa

Po výměně skla mi přestal jít dešťový senzor a tak bych se chtěl zeptat jestli nemá třeba pojistku a nebo to bude špatný celý senzor? Jak vlastně zjistím kde je chyba proč to nefachčí?

Dík moc :roker

Odesláno

Když jsem nechal měnit sklo v aut. servisu, tvrdili, že musí dát i nový senzor, jinak nedají záruku, že bude fungovat. Nevím, jestli to byla jen finta....ale zaplatil jsem to :-(

Odesláno

No právě že jsem se díval a ta silikonová destička pod níž je ten gel je na kraji trochu odlepená a na krajích s tím gelem nedoléhá a je tam trochu vzduch.Ten gel bych tam potřeboval trochu doplnit ale nevím jaký použít. :myslim

Odesláno

Tak to bude asi ten problém....proč se neobrátíš na ty co ti tam dávaly to sklo? Je to jejich chyba když to předtim šlo....jinak o tom gelu tady pár příspěvků je tak pohledej, jinak třeba TADY

Odesláno

Ta výměna proběhla zž dřím,jen jsem na to popravdě řečeno trochu kašlal :( Moje vina. Když to prostě nepujde tak to nepujde.Obejdu se i bez něj.4litry se mi nechce dávat za nový.Co se toho gelu týče tak jsem nikde nic nenašel.To přeci nemůže být tak složitý? Není to něco jako toto: http://eshop.origo-autosklo.cz/AUTOSKLA-LEPENI/senzory-a-gely/OS-GEL-NA-LEPENI-DESTOVYCH-SENZORU-1-5.html

• O 2 měsíce později...
Odesláno

hranatý nebo kulatý se volí dle toho, jaký tvar čirého pole/skla pro dešťový senzor máš na skle (dle mého názoru, jinej rozdíl tam nebude). Nevím, jestli tu už někdo zprovoznil dodělávanej dešťák, ale měl by být přidělán na čirém skle, což pravděpodobně asi mít nebudeš (nevím, jestli máš antireflex či ne nebo nějaké zatmavení :myslim ). Pokud se dá na nečiré sklo, bude docházet k jinému lomu paprsků mezi vysílací a přijímací diodou a funkce bude špatná. Ae tohle je jen teorie, nikdy jsem to samo nezkoušel.

Jinak ten dešťový senzor není žádná výhra...žije to svým vlastním životem...radši bych obyčejnej cyklovač

[upravil dne 11/7/12 05:38 od milhaus]

Odesláno

Tvar dešťového senzoru závisí na typu BSI. 307 do roku 2003 měly kulatý senzor s 3 vodičovým zapojením na skle a světelný sensor umístěný na přístrojové desce. Poté se dával hranatý ,který je 4-vodičový s integrovaným světelným senzorem.Jestliže máš BSI ve verzi J01,J02,J03 s boot 9.31 potom by měl být hranatý.

Dle SERVICE BOXU a tvého VIN máš verzi BSI \"BSI LIGHT COM 2000\" a k té patří hranatý sensor.

Pro dodělání deštového senzoru potřebuješ nové přední sklo,páčky pod volant a dodělat kabeláž od BSI do senzoru.Poté povolit v BSI

[upravil dne 11.7.2012 08:49 AM od dusans]

Odesláno

dusans - skvělé, skvělé. Děkuji moc, tohle jsem potřeboval vědět. Vím, že musím vyměnit sklo a páčky, jen jsem nevěděl, jaký senzor mám sehnat.

Milhaus - taky děkuji za postřehy. Já mám senzor deště na 306ce a jsem spokojen, jen musí být dobré stěrače. Kdyby byl na 307mě nějaký rozumný cyklovač, tak bych senzor nedodělával, ale to co tam je, ty dvě rychlosti, to mě prostě nestačí.

Odesláno

psal jsem, co jsem psal, páč jsem myslel,že chceš dešťák dát na stávající sklo. Takže kvůli dešťáku vyměníš sklo i páčky?

Tohle říct u mně doma, tak jsem dead-milhaus :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...