Stifler Odesláno 13. červenec 2010 Autor Odesláno 13. červenec 2010 Děkuju všem za rady. teď se budu tedy hlídat, jewstli na mě něco nevyroste a uvidíme hlavně nekoukat na film Vetřelci a bude to v pohodě. Budu mít na paměti, že klíšťata už nebudu ničím mastit před a při vytahování a nebudu je pálit, ale jen dusit Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 Ty jo, klišťatolog Kurt:D, Ale dobrý, třeba o háčcích nebo kartě jsem neměl ani ponětí. Jinak to samý co ostatní, zatim vždycky bez problémů, klišťat jsme mělo v rodině docela dost, hlavně syn, nechapu kam na ně chodí, přijdem z lesa, nikdo nic a syn má 3 kousky. Citovat
aka Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 hurvajzi, jsou lidi, po kterejch proste jdou Citovat
Fusion Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 Před pár lety sem byl v Jeseníkách přes léto, měl sem klíště, pak kruh v kůži, den sem zvracel + horečky, za 2 dny sem byl úplně v pořádku. Citovat
apolenka Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 Proti borelioze zatím žádné očkování není... Proti encefalitidě očkovaná jsem.. Zatím jsem měla dva kousky... Mrchy jedny... Citovat
Fusion Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 Mmch. platí na ně 6 piv jak na komáry? Citovat
automale Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 v prirode som docela casto ale asi sa mi zmenila krv alebo co - uz par rokov mam tak 2-3 za leto zahryznutych. ked som bol maly boli to desiatky :-) zakladom je pozerat sa po tele vzdy ked prejdes hlavne po vysokej trave pri lese - z osobnych skusenosti viem ze tam ich je najviac. Najcastejsie este stihnem kliesta odstranit ked sa po mne pohybuje - mam chlpate nohy tak ma steklia :-) Ked prides vecer domov popozerat sa cely - uplne vsade. Poznam pripady kedy bola zenska curat v lese a nasli jej po bolestiach klistva v ... onej. Ken najdes nejakeho zahryznuteho tak ho netrhat, nedusit ... od malicka som zvyknuty dat si nieco mastne na prst a vytocit ho v protismere hodinovych ruciciek. medzi nechtami palcov ho rozpucit - tak pekne to praskne :-) no a ranu niecim dobre vydezinfikovat. rana sa bude par dni chovat ako po ustipnuti komara - nesmie sa ale zapalit. ak sa zapali tak k doktorovi okamzite. vacsinou sa predpisu antibiotika a tie aj vacsinou zaberu. Rekord mam asi z minuleho roka ked sme vytycovali kus lesa - chodiacich kliestov som zabil 10 a 4 som si nasiel zahryznutych :-) zatial zijem. Inac pocul som aj take ze ak najdes do 24-48 hodin zahryznuteho kliesta a vytocis ho von by sa nemalo nic stat - ale to mi pride ako kravina. Dalej .. tie velke klieste - kravsky ... - nie su pre cloveka nebezpecne - takze klud. Bacha ale - nasiel som na sebe uz aj uplne mini klistov - asi mlade. Len nahodou - svrbelo ma to - radsej som sa neskriabal ale najprv sa poriadne pozrel co ma to svrbi a aha miniaturny kliest. No a na zaver :-) celkom fajn strasenie - aspon je menej ludi v lese lebo uz aj tie su nejak preplnene a my introverti nemame kam chodit :-) Citovat
farky Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 stifler chces osobnu skusenost? mozem popisat kliestov som mal desiatky, z toho najmenej jeden bol prenasacom boreliozy, takze boreliozu som mal (resp. mam - zevraj sa jej uplne neda zbavit uz nikdy:myslim) proti encefalitide som od zamestnavatela pravidelne ockovany (aj ked mi je to uz jedno) proti borelioze bohuzial nie, lebo ockovanie proti borelioze neexistuje priznaky byvaju zacervenanim v mieste zahryznutia kliesta, nasledne bolesti hlavy a horucky, ale nie vzdy, ja som absolutne ziadne priznaky nemal, az ked si jeden znamy doktor vsimol ze lavym okom zmurkam menej, vysvetlil mi o co asi ide a aby som IHNED siel na neurologiu, odtial ma poslali na infekcne odd., krvne testy, pobyt v nemocnici s infuziami, lumbalna punkcia (dost nebezpecna vec) Ct, magneticka rezonancia, EMG a plno plno vysetreni (v nemocnici so bol castejsie nez doma) a v nasledujucich rokoch stovky navstev rehabilitacii a malymi a cim dalej slabsimi a slabsimi zlepseniami az som to nakoniec vzdal, mal som stastie a schytala to len cast tvare, ludia na boreliozu ochrnu niekedy aj celkom v kazdom pripade chod(te) na infekcne do najblizsieho spitalu na krvne testy koli borelioze aj encefalitide, istota je gulomet kedze zakladne vonakjsie priznaky sa neobjavia vzdy a borelioza nema urcitu inkubacnu dobu, vacsinou sa prejavi hned ( asi tyzden) ale moze sa drzat v krvi niekolko mesiacv kym sa prejavi a to uz moze byt na liecbu neskoro Citovat
Nanjua Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 Kdyby se po vyndaném klíštěti objevilo červené kolo s bílým středem, je to bolerioza. Jde také poznat tak že začnou dost bolet klouby. Citovat
Fusion Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 A je možný, že bych to nějak přeskákal? Bylo mě strašně zle, ale jen den nebo dva a to je tak 10 let zpět. Kruh byl malej, postupně se zvětšil a zmizel... Citovat
farky Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 fusion mozno to bola len nejaka alergicka reakcia alebo co, keby to bola borelia tak tu nepreskaces,,, o encefalitide neviem ci sa da \"preskakat\" Citovat
Fusion Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 Ok Já sem totíž opak hypochondra a skoro nevím jak doktoří vypadají Citovat
Nanjua Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 Segru bolely klouby tak že nemohla chodit, asi to není rýma no. Klíšťata (i neinfikovaná) jsou teď svině. Teď se naší Aši (pes) po klíštěti udělala taková hrča že jsem to ještě neviděla a nic jí nakonec není...Myslím že bys to poznal;) Citovat
punkac Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 Původně zaslal: Fusion A je možný, že bych to nějak přeskákal? Bylo mě strašně zle, ale jen den nebo dva a to je tak 10 let zpět. Kruh byl malej, postupně se zvětšil a zmizel... ano u někoho se projeví problémy, někdo jiný má jen flek a někdo nemusí mít vůbec příznaky a přejde to bez obtíží Citovat
Fusion Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 Fakt? Takže sem mohl mít boreliózu? Citovat
punkac Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 ano, měl to takhle kámoš minulej rok, jen flek, který sám zmizel a on neměl žádné jiné obtíže. Závisí na tělesné konstituci jedince Citovat
Fusion Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 Wow. Tak o to víc si vážím své zajímavé imunity (mám chřipku tak jednou za 4 roky na 2 dny). Citovat
farky Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 punkac a ten kamos mal urcite boreliozu? Citovat
punkac Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 ano, tenkrát mi kytoval auto a jak se předklonil, uviděl jsem flek na zádech (podobný měl tenkrát brácha), odvezl jsem ho do UL na infekční, kde mu slečna doktorka vzala krev a rozbor to potvrdil. Kromě fleku, který sám zmizel, on neměl žádné jiné obtíže Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.