KoNG Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Původně zaslal: KoNG Původně zaslal: KoNG no já o víkendu měnil váhu vzduchu tak se uvidí co na to spotřeba Takže i přes výměněnou váhu vzduchu za originální díl peugeotu počítač motoru hlásí chybu v nasávaném množství vzduchu, (rozdíl činí cca 100jednotek) takže buď jsou obě váhy v háji a nebo je někde přechodový odpor, který zkresluje parametry, takže mě čeká další bádání a případná reklamace ND v Peug. takže budu muset zjsitit kudy vede svazek do ECU a zkontrolovat zda někde není přerušen či poškozen, a spoje vyčistit a promáznout [upravil dne 17.6.2008 KoNG] Tak je vyřešeno zapojil se zpátky EGr ventil a párkrát se protočil motor a nýní jsou již hodnoty v nromálu takže mi tu zbývá jedna nová váha vzduchu která je mi v této chvili na 2 věci. Kdyby někdo měl zájem tak mohu prodat. U vidíme co na to spotřeba. Otázkou zné proč to přímo v Peugeotu tehdá odborně zaslepily? Když to němelo nic společného Možná se časem ukáže že je ten ventil špatný a bude se muset vyměnit ale takto je tím pádem jasno EGR - nezaslepovat [upravil dne 17.6.2008 KoNG] Citovat
mikr 206 Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Mam 206s16 2,0 a se seriovým vzduchovym filtrem jsem jezdil od 8 a výš. Teď mam KN do boxu a jezdím asi o litr nahoru, ale ještě to nemam 100% změřené. Citovat
syrrius Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 206 1,9D,1999 mimo mesto 4,5l (+ -) az cca 6l.Jednou i devet ale to bylo asi 5 hodin do kopce a nalozeny az po strechu (i na strese) ve meste 5,5 az 6,5 dalnice 6l je to jak kdy.Zalezi jak moc zpecham.ted jsem ale menil rozvodovy remen tak uvidime jak se projevi....(technik na emisich rikal ze dokud ho nenecham vymenit tak me merit nebude a ja mu moc dekuji,malem nebylo co merit) Citovat
ujomarian Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 takze po odjazdeni vyse 7000 km za 3 mesiace : mimo mesto 4,6 - 5,3 l/100km dialnica (cca 140-170 km/h) cca 7 - 7,5 l/100 km povecsine natankovany shell v-power diesel a priemerna spotreba je kusok nizsie, mohla by byt ovela mensia, ale sem tam si treba vychutnat pedal na podlahe :D:D [upravil dne 21.9.2008 ujomarian] Citovat
blavak8 Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Vcera som spravil 370 km z Prahy do Bratislavy po dialnici pri rychlosti 120-130 km/h so spotrebou 6,1 l. Dobre, ze? Peugeot 206 1,6 16V r. 2001 Citovat
Zila Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 kupil som si auto nie spotrebu :aut:aut:aut:aut:aut:aut:aut:aut:aut stale dokola to same spotreba natankujtew a hotovo :P:P:P:P:P:P:P:P:P Citovat
cezar Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 tak ja bych sa rad opytal kedy je najmensia spotreba pri 206ke 1,4? a co je lepsie ist z kopca na neutral alebo tam dat rychlost?kedy ma mensiu spotrebu? Citovat
Ferry Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Původně zaslal: cezar tak ja bych sa rad opytal kedy je najmensia spotreba pri 206ke 1,4? a co je lepsie ist z kopca na neutral alebo tam dat rychlost?kedy ma mensiu spotrebu? to se neda jednoznacne urcit, ale vzdy je lepsi jezdit se zarazenou rychlosti Citovat
cezar Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Původně zaslal: Ferry Původně zaslal: cezar tak ja bych sa rad opytal kedy je najmensia spotreba pri 206ke 1,4? a co je lepsie ist z kopca na neutral alebo tam dat rychlost?kedy ma mensiu spotrebu? to se neda jednoznacne urcit, ale vzdy je lepsi jezdit se zarazenou rychlosti no a mozes to neak vysvetlit preco to slovicko \"vzdy\"? Citovat
L.I.P.O.8 Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Jako asi třeba z kopce.Ne,že tu ryxhlost tam budeš mít a do doby kdy ti začne auto škubat při brždění Citovat
AnotherOne Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Původně zaslal: cezar a co je lepsie ist z kopca na neutral alebo tam dat rychlost?kedy ma mensiu spotrebu? Ak nemáš stlačený plyn, tak pri zaradenej rýchlosti sa od určitých otáčok vypína prívod paliva, takže so zaradenou rýchlosťou bez plynu dole koopcom ideš s nulovou spotrebou. Ak máš PP na okamžitej spotrebe si to môžeš overiť. Na neutráli máš nejakú spotrebu vždy. [upravil dne 18.7.2008 AnotherOne] Citovat
cezar Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: cezar a co je lepsie ist z kopca na neutral alebo tam dat rychlost?kedy ma mensiu spotrebu? Ak nemáš stlačený plyn, tak pri zaradenej rýchlosti sa od určitých otáčok vypína prívod paliva, takže so zaradenou rýchlosťou bez plynu dole koopcom ideš s nulovou spotrebou. Ak máš PP na okamžitej spotrebe si to môžeš overiť. Na neutráli máš nejakú spotrebu vždy. [upravil dne 18.7.2008 AnotherOne] ahaa takze takto to je dikza info Citovat
Tommy002 Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 To AnotherOne: Tak s tím nesouhlasím!Pokud se Ti vypne přívod paliva tak pak asi nemá co hořet, tzn. že by motor měl chcípnout (jako když Ti dojde benzín / nafta)...Moje zkušenost ověřená palubákem je taková: 1. na neutral - spotřeba na palubáku ukazuje okolo 0,9-1,2l/100km, ovšem je jasný že dojedeš dál, protože Tě nic nebrzdí, takže později nemusíš přidat (vlivem setrvačnosti) 2. se zařazenou rychlostí - spotřeba okolo 0,5l/100km ovšem auto Ti brzdí, tzn. že jakmile jsi pod kopcem tak tomu musíš naložit jinak se zastaví! Takže záleží na situaci, když mám před sebou volno, tak si kopec sjedu na neutral, ale když někdo jede předemnou nechám tam zařazenou rychlost, abych nemusel brzdit brzdama Ještě poznámka na závěr: už jsem i od někoho slyšel (NIKDY NEVIDĚL), že mu ukazoval palubák 0,0, tuším že měl naftu, ale podle mě u benzínu vždycky musíš něco pálit Citovat
KoNG Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 tommy: mě to ukazuje nulu stav se a já ti to ukážu Citovat
AnotherOne Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Původně zaslal: Tommy002 To AnotherOne: Tak s tím nesouhlasím!Pokud se Ti vypne přívod paliva tak pak asi nemá co hořet, tzn. že by motor měl chcípnout (jako když Ti dojde benzín / nafta)...Moje zkušenost ověřená palubákem je taková: 1. na neutral - spotřeba na palubáku ukazuje okolo 0,9-1,2l/100km, ovšem je jasný že dojedeš dál, protože Tě nic nebrzdí, takže později nemusíš přidat (vlivem setrvačnosti) 2. se zařazenou rychlostí - spotřeba okolo 0,5l/100km ovšem auto Ti brzdí, tzn. že jakmile jsi pod kopcem tak tomu musíš naložit jinak se zastaví! Takže záleží na situaci, když mám před sebou volno, tak si kopec sjedu na neutral, ale když někdo jede předemnou nechám tam zařazenou rychlost, abych nemusel brzdit brzdama Ještě poznámka na závěr: už jsem i od někoho slyšel (NIKDY NEVIDĚL), že mu ukazoval palubák 0,0, tuším že měl naftu, ale podle mě u benzínu vždycky musíš něco pálit Samozrejme, že keď sa vypne prívod nemá čo horieť a je to rovnaké jak u benzínu taku u nafty, či myslíš že dieslový motor môže ísť na vzduch? Motor jednoducho nezdochne lebo má otáčky udržiavané rýchlosťou auta čiže nepotrebuje žiadne palivo aby nezdochol. Mne PP kazuje bežne 0,0. Tebe možno neukazuje lebo si nešiel dostatočne rýchlo so zaradenou rýchlosťou bez plynu. Čo sa týka spotreby na neutráli, mal si udať aj rýchlosť pri akej ti ukazuje uvedené hodnoty, bez nej totiž nemá uvedená spotreba zmysel. Tá môže byť totiž od nekonečna (ak stojíš) po hodnoty blízke 0 (ak ideš 150 po diaľnici a dáš neutrál). Citovat
Tommy002 Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 206tkový palubáky neukazují aktuální spotřebu pod 30km/hod... Nikdy ale opravdu nikdy mi palubák neukázal míň jak 0,5l/100km (tuším že jsem jel 90 a 4 - otáčky si dopočtěte)...Podle mě je úplně jedno jestli nastartuješ auto a necháš ho na neutrál stát, nebo jestli jedeš a dáš tam neutrál...Pořád auto musí držet nějaký otáčky... Zkus sehnat někoho kdo má benzín a ukazuje mu palubák 0,0 Pro Konga: nemáš být náhodou na dovolený Citovat
Ferry Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 vsechny palubaky koncernu PSA ukazujou az od 30 km/h, tzn vsechny peugeoty i citroeny 0.0 mi bezne ukazuje PPC v moji 406, kamosove C5 , obe benzinove motory, brzdeni motorem je v podstate zalozeno na tom, ze do motoru nejde zadne palivo a auto je pak brzdene odporem stlacujuciho se vzduchu ve valcich ( kdyby tam horela smes, bude se vykonavat prace a motor by pak nebrzdil ale ziskanou energii by prenasel pres prevodovku na kola = auto by zrychlovalo misto aby brzdilo motorem ) Citovat
KoNG Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Původně zaslal: Tommy002 206tkový palubáky neukazují aktuální spotřebu pod 30km/hod... Nikdy ale opravdu nikdy mi palubák neukázal míň jak 0,5l/100km (tuším že jsem jel 90 a 4 - otáčky si dopočtěte)...Podle mě je úplně jedno jestli nastartuješ auto a necháš ho na neutrál stát, nebo jestli jedeš a dáš tam neutrál...Pořád auto musí držet nějaký otáčky... Zkus sehnat někoho kdo má benzín a ukazuje mu palubák 0,0 Pro Konga: nemáš být náhodou na dovolený Tommy: už se balím Včera jsem zkontroloval vozidlo jestli je schopno absolvovat 7tis. KM a v utery večer vyrážím BTW: Jinak po zapojení toho EGR šla spotřeba cca o 0,7l/100KM dolu. [upravil dne 20.7.2008 KoNG] Citovat
AnotherOne Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Původně zaslal: Tommy002 Podle mě je úplně jedno jestli nastartuješ auto a necháš ho na neutrál stát, nebo jestli jedeš a dáš tam neutrál...Pořád auto musí držet nějaký otáčky... Ak narážaš na priemernú spotrebu ak je zaradený len neutrál - prísun paliva na neutráli je rovnaký či ideš alebo stojíš. Čím pomalšie ideš na neutráli, tým je priemerná spotreba vyššia, pretože za rovnaký čas prejdeš malú dráhu, v extrémnom prípade pri stání je priemerná spotreba nekonečná, keďže si neprešiel nič. Aj to jeden z dôvodov, prečo sa pri malých rýchlostiach a stání nezobrazuje priemerná spotreba. Zobrazovalo by to nepresné vysoké hodnoty. Citovat
Tommy002 Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Jasně, když stojíš nikdo se o 100km neteleportuješ...Myslel jsem to tak, že když stojíš na neutrál nebo jedeš (spíš odvaluješ vlivem setrvačnosti) 90 na neutrál tak to pálí pořád stejně paliva Ještě mě napadlo věc s tím aby to ukazovalo 0,0...Když to nezáleží teda na druha paliva, tak by to možná mohlo záležet na tom jestli je auto řešený přes elektrický plyn (což benzínový 206tky nejsou) A já myslel, že se tady řešili 206tky ne jiných aut Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.