Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau mám takovej dotaz mám 1,8 16V auto špatně chytalo (vyměněna zapal. rampa,komplet čidla na klapce ) .Nic méně motor už se nedusí v rozmezí mezi 1200-2000ot ,ale nějak mě nejde do hlavy že pokud zařadim za 1 a dám tomu plnej knedlik (spojku pustim tak od 2000ot) tak se to jen pomalu rozhoupe a motor začne tahnout až tak od 3500ot prostě se s tim snad ani nedá zahrabat.To je ta 1.8 normálně od spoda tak líná??? ¨Další dotaz je kde najdu čidlo teploty motoru na termostatu jsou tři čidla jinný sem nak nenašel .Dík

[upravil dne 6/7/10 galejda]

Odesláno

no přetim sem měl Renaulta 19 s osmiventilem 54kw taky 1.8 a ten na 1 hrabal jak divej ale je fakt že po dánici se mu už tolik do kopce ject nechtělo.kažpodně ted jezdim z 1.6 novym focusem a ten je teda zatraceně živější taky kombi váhou na stejno s pežotem. No asi si holt budu muset zvyknout...

DÍK ZA INFO K TĚM ČIDLŮM :-D

Odesláno

taky zaležu co maš za kola a kolik najetych km ;)

otec ma 406 1,8 16V najeto kolem 70tkm a ta jede jak z praku. když to srovnam s moji 406 uplne ten samej motor akorat najeto 220tkm tak ta moje je uplne mrtva :(

Odesláno

kola mám 14tky zatim, příští tejden na něj jdou 16tky a pokud to stihnu tak jde pryč i katalizátor pač je to stejně brzda na výfuku na nic.TK si raděj pořešim jinak...

Odesláno

Dneska jsem cvičně odpojil EGR a začalo to líp táhnout. Sice to hlásí Antipollution fault ale to teď neřeším. Pokud to nebude mít jiný negativní vliv tak dám pod EGR podložku a připojím ho zpátky.

Když jsem to zkoušel tak si to hrádlo i na dvojku.

[upravil dne 6/7/10 vildapl]

Odesláno
Původně zaslal: vildapl

Dneska jsem cvičně odpojil EGR a začalo to líp táhnout. Sice to hlásí Antipollution fault ale to teď neřeším. Pokud to nebude mít jiný negativní vliv tak dám pod EGR podložku a připojím ho zpátky.

Když jsem to zkoušel tak si to hrádlo i na dvojku.

[upravil dne 6/7/10 vildapl]

co to je a kde to najdu ? Popřípadě foto díky

Odesláno

Nezapomen taky že tyto motory 1,8 16V mají hodně dlouhou převodovku.když se roztahuje dává se pětka až při 150km/h.u jiného auta už pětka dál nejde;)

Odesláno

Jinak,taky mě připadne že při menších otáčkách se trochu přidusí když dám tvrdej plyn,ale jak se chytne do vyšších otáček(asi těch 3500)tak začnou gumy ještě pořádně řvát.a to tam mám 195 šířku.Do kopců na křižovatkách mám problém se rozjet bez hrabačky na asfaltu,musím ubírat plyn.mam najeto 75tis.

[upravil dne 6.7.2010 EXI.60]

Odesláno

Taky se mi to dusilo. První rozjezd OK jak to přišlo do otáček tak otevřel EGR a zůstal viset. Pokud jsem zastavil a znova se rozjízděl tak se to 2-3 vteřiny dusilo (otáčky vůbec nešly nahoru) a pak se to probralo.

Pokud máš problém s výkonem tak bych to nesváděl hned na motor ale šel bych po řídicí elektronice.

Zatím jsem najel málo na přesnější posouzení. Předtím jsem měl spotřebu 6,7 na trase Plzeň-Veselí n. L. (sám bez nákladu, bez klimy) až 9 trasa Plzeň-Most (čtyři lidi, plnej kufr, prázdná kára, klima, dost často plnej plyn do kopců a při předjíždění).

Až pojedu někam dál tak dám vědět jak se to chová.

406 kombi 1.8 16V 85kW

[upravil dne 7/7/10 vildapl]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...