Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 406 Coupe - Škrípajúca spojka

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím páni,

mám peugeot 406 coupe 2.0 benzín motor XU10 a mám problém so spojkou. Čo sa týka funkčnosti je spojka v poriadku ale vydáva zvláštne zvuky. Pri zatlačení pedálu mi niečo zaškrípe z vnútra motoru alebo niekde z tadial. Pri uvolnovaní pedálu to neškrípe. Spojka nešmýka, autom netrase, nevyhadzuje rýchlosti technicky je vporiadku akurát ma znervoznuje ten zvuk. Vie mi prosím niekto poradiť čo s tým mám robiť? Premazať to asi len tak nepojde čo? :) dik

Odesláno

Ahoj.Taky jsem nedávno zadal podobný dotaz a odpovědi jsem se nedočkal.Právě ted sem odvezl auto známému mechanikovi který už rozebírá spojku.Mě to taky vrzalo dost dlouho ale před týdnem v tom začlo ještě křupat.Tak jsem obědnal novou spojku a de na výměnu.Když už se zdělává převodovka tak se vymění celá sada.Ještě dnes by sem se měl dovědět přesnou příčinu.Dám ti vědět.Mám sice HDI ale to snad bude podobné

Odesláno

Mám 406hdi najeto 205tis. km a dělalo mi to něco podobného neli uplně stejného. Na funkčnosti to nemělo vůbec žádný vliv, řazení šlo perfektně, zabírala taky dobře, neprokluzovala prostě žádné stěžování si. Ale pokud bylo auto studené a měl jsem se pomalinku rozjet začalo to pískat, vrzat ... (při pomalém se rozjíždění, nebo couvání) při sešlápnutí spojky nebo vyřazení to okamžitě přestalo, ze začátku to dělalo pouze za studena, postupem času už to dělalo stále.

Zkoušel jsem taky všelico a včera už jsem to odvezl na výměnu spojky. Bede se měnit celá spojková sada (lamela, ložisko, přítlačak, a jelikož tam mám dvouhmotnostní setrvačník tak i ten. Mám se pouze rozhodnout jestli tam dát sadu od LUK - 600004800 za 10 000kč a nebo od VALEO za 8 660kč.

Pokud někdo pozná rozdíl v těchto dvou firmách - sadách byl bych rád kdyby mi poradil co vzít.

A tebe pravděpodobně čeká tak jak nás všechny výměna spojky...

Odesláno

No mě ten zvuk šel přímo od pedálu i při vypnutém motoru.Přitem sem cíti v pedálu jako by to někde dřelo a přeskekovalo.Taky to mělo zhoršující průběh.Já jsem si obědnal LUK.Prej je Valeo LUK a SACHS srovnatelná značka která se dává do prvovýroby.To máš cenu i s prací???

Odesláno

ne je to cena pouze za sady kompletní i se setrvákama (dvouhmotnostníma-dražšíma),

když jsem hledal info co to může být našel jsem právě že dost lidem to dělalo při vypínání motoru - důvod našli v tom že tam všichni měli dvouhmotnostní setrvačník (který oproti jednohmotnostnímu který říkají je nezničitelný) častěji odchází a první varování že je vadný jsou ty zvuky při vypínání motoru. Proto ho někteří uplně zavrhli a koupili jednohmotnostní - jak kvůli ceně tak i výdrži na ukor pohodlí.

Mi to dělalo pouze při nastartovaném motoru a popojíždění, jakoby spojka v záběru jinak byl vždy klid a fungovala naprosto bez chyb, ale ty zvuky nebyli nic příjemného a nechtěl jsem někde zůstat, proto to šlo do opravy a pro jistotu to měním celé, aby se nestalo že vyměním spojkovou sadu a bude to dělat ten vadný setrvák a muselo by se to rozebírat znova

Odesláno

Tak mě ted volal ze servisu že jsou vylámané pružiny na přítlačáku a ložisko je taky v háji.Pošlu večer foto.Jen ještě neví v jakém stavu a jaký tip je ten setrvák.Kolik stojí ten dvouhmotnostní a o kolik je levnější ten obyč.

Odesláno
Původně zaslal: honver

mám, už je venku. Nemají ho 2.0hdi 66kW, ale já mám 80kW a tam je

U obyč 406 to je jasné. ;)

Pardon, reagoval jsem na auto z nadpisu - coupé- a předchozí příspěvek, kde majitel nepsal jaké auto má. :mad:

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Ja zas zijem v presvedceni ze bohuzial ho ma :(

Původně zaslal: rootsky

Ahoj...406 Coupe 3,0 má dvouhmotnostní setrvačník? Žiju v přesvědčení že ne...

Však oba máte pravdu. :) Každý máte jiný motor tak to bude asi tim. :)

Odesláno
Původně zaslal: prca

No mě ten zvuk šel přímo od pedálu i při vypnutém motoru.Přitem sem cíti v pedálu jako by to někde dřelo a přeskekovalo.Taky to mělo zhoršující průběh.Já jsem si obědnal LUK.Prej je Valeo LUK a SACHS srovnatelná značka která se dává do prvovýroby.To máš cenu i s prací???

Sachs vyraba pre LUK aj Valeo.Vsetko je to Sachs vyroba,len sa tam vypaluje znacka odberatela. A ano,ide to aj do prvovyroby. Brat robi v ZF Sachs.

[upravil dne 7/7/10 Dj333Cj]

Odesláno

Ahoj tak já už mám novou spujku komplet za 3700 LUK.Zatím je to OK.;) Jsou znatelné drážky od ložiska

[upravil dne 8/7/10 prca]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...