Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.Pořídil jsem si 807dmu a když nastartuju,rozsvítí se mi světla,ale někdy ne.Na páčce na rozsvěcení světel(přepínač blinkrů)je z čela tlačítko s nápisem AUTO,má to s tím souvislost?Když se to zmáčkne,tak svítí a nebo nesvítí...Mám ho teprve dva dny,tak se s ním učím.Dík všem za rady...

Odesláno

No pokud je tma tak se rozvítí, pokud světlo tak ne.

Další možnost u novějších aut je ještě že se ti světla zapnou i ve dne a to v případě že máš zapnuté stěrače. Ale jen světla, budíky se podsvítí až při setmění.

Pokud se ti rozsvěcí i ve dne a bez stěračů, tak je někde závada.

Odesláno
Původně zaslal: třídvířko

Ahoj.Pořídil jsem si 807dmu a když nastartuju,rozsvítí se mi světla,ale někdy ne.Na páčce na rozsvěcení světel(přepínač blinkrů)je z čela tlačítko s nápisem AUTO,má to s tím souvislost?Když se to zmáčkne,tak svítí a nebo nesvítí...Mám ho teprve dva dny,tak se s ním učím.Dík všem za rady...

Tlačítkem auto, aktivuješ senzor na světla (viz. manuál).

Pravděpodobně to máš aktivované a proto se ti někdy rozsvítí a někdy né, záleží na stavu světla venku jak píše MotoMoto

Rozsvítit se můžou aj bez stěračů ve dne, ale to by měl aktivované automatické rozvícení:papa

Odesláno

To je právě to, že neřekl kdy občas. Jestli třeba s těmi stěrači a nebo když je tma.Uvidíme třeba upřesní. Třeba to než jsme přišel na to s těmi stěrači, že se rozvítí světl a a ne budíky to mi také chvíli dalo zabrat než jsme zjistil že to není závada.

Odesláno

Z jaké země ta 807ka je? Máš aktivovaný senzor (zapíná světla za šera, deště, v tunelu apod.), ale to je v našich podmínkách na nic, když se svítí pořád. Nech si v servisu na diagnostice aktivovat automatické rozsvícení světel (bez budíků), to na páčce nenastavíš. A když budeš v noci potřebovat podsvětlení budíků, zapneš to páčku. Automatické rozsvícení má u 807ky oproti jiným značkám výhodu, že se světla rozsvítí až po nastartování, takže se neničí žárovky nebo xenony, kterým startování vadí.

Odesláno
Původně zaslal: Igor

Z jaké země ta 807ka je? Máš aktivovaný senzor (zapíná světla za šera, deště, v tunelu apod.), ale to je v našich podmínkách na nic, když se svítí pořád. Nech si v servisu na diagnostice aktivovat automatické rozsvícení světel (bez budíků), to na páčce nenastavíš. A když budeš v noci potřebovat podsvětlení budíků, zapneš to páčku. Automatické rozsvícení má u 807ky oproti jiným značkám výhodu, že se světla rozsvítí až po nastartování, takže se neničí žárovky nebo xenony, kterým startování vadí.

Jo to máš plnou pravdu,ale o těch žárovkách H7 to už tolik pravdy není, alespon u mě praskaj cca co 2 měsíce levá nebo pravá strana.(možná to je jinej důvod).

Odesláno

Někde se tad o praskání H7ček kdysi psalo,ale už nevím kde. Mě za 3/4 roku nepraskla ani jedna,ale vadí mi to slabé světlo z čoček,jak za dušiček.Proto jsem tam teď dal na zkoušku HIDy,ale ještě jsem je pořádně nevyzkoušel,je pořád světlo,ale jednou v noci taky nic moc. Asi by to chtělo originál, ale ty tam původní majitel při koupi nedal a jako náhr.díl jsou drahé,včetně ostřiku a autom.natavení výšky světel.

Ale jakákoliv žárovka by neměla být zatěžována při startování, halogen či xenon, lepší je zapínat je až po nastartování.

Odesláno

Ahoj.Teď jsme byli pár dní pryč a už jsem na to přišel.Rozsvěcejí se když se zešeří,nebo je tma,nebo i když je pod mrakem.Takže sensor.Jinak jsem s tím autím zati moc spokojenej.Kamarád mě ukecával do Alhambry,nebo do Sharana,ale po prohlídce pár kousků,kdy byl ohnilej podvozek,nebo totálně zničenej interiér,mě ty auta hodně zklamaly.Takže jsem rád,že jsem zůstal u značky.Akorát,jestli mi ještě někdo poradíte,jak se vyndávají sedačky?Zatim jsem to teda ještě nepotřeboval,ale kdyby náhodou...Moc všem děkuji

Odesláno

Přední jdou \"jen\" otočit o 180stupňů (zespod vepředu je malá páčka, tu když nadzvedneš, tak sedadlo otočíš, u řidiče musí být odbržděná ruční brzda).

2.řada boční vyndáš tak, že povolíš u sedáku páčku,sedačka se složí skoro sama do \"klubíčka\" a pak vzadu u podlahy nadzvedneš páčku-tyčku a sedadlo nadzvedneš a vyndáš z kolejnice.

2.řada prostřední navíc oproti bočním - při sklápění kromě páčky u sedáku ještě povol \"madlo\" na zadní straně pod opěrkou, tak složíš sedadlo do \"klubíčka\" a zase pákou vespodu vzadu uvolníš a nadzvedneš z kolejnice.

3.řada by měla být stejná, pokud ji máš, já ne.

Zpět nandat sedačky je otázka grifu a cviku.

P.S. volba 807ky byla správná, VW není (z vlastní zkušenosti) motoricky a konstrukčně takový držák jako Peugeot. Navíc máš motor 2,2 HDi (asi 94kW),a i když by potřeboval pár koníků navíc, je to super motor, v roce 2001-2 vyhrál (i když s výkonem 98kW ve 406ce a 607ce) v mezinárodní soutěži (http://en.wikipedia.org/wiki/International_Engine_of_the_Year) a předčil ve své kategorii motory od BMW, VW apod. Pokud ho budeš šetřit a servisovat, vydrží i 500tis km ;-)

Jen si dej bacha na to, že když motor vytáčíš a turbo je hodně zahřáté (např.při delší jízdě po dálnici ve vyšší rychlosti), tak ihned nevypínej motor, musí se ochladit, jinak dochází k zanášení a turbo může odejít.

[upravil dne 5/7/10 Igor]

Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

Zrovna dnes jsem nastavoval na 807mě pomocí dia denní svícení.

A jde Ti to natavit tak, aby se Ti automaticky rozsvítily jak světla tak i budíky? Nebo jen světla a budíky se rozsvítí až když přepneš páčku světel do normální polohy?

Odesláno

Igor:

Mně to známej nastavoval v diagnostice a po nastartování se mi v poloze 0 rozsvítí automaticky světla ale né budíky. Dále mi jde jen bliknout dálkovejma ale nepřepnu je na trvalé svícení.

Až když přepnu do polohy 1 tak se rozsvítí budíky a dálkové po zapnutí svítí stále.

Odesláno
Původně zaslal: Wensdy

Igor:

Mně to známej nastavoval v diagnostice a po nastartování se mi v poloze 0 rozsvítí automaticky světla ale né budíky. Dále mi jde jen bliknout dálkovejma ale nepřepnu je na trvalé svícení.

Až když přepnu do polohy 1 tak se rozsvítí budíky a dálkové po zapnutí svítí stále.

dík, to samé mám já, jen bych rád zjistil, jestli je možné to doplnit o rozsvícení budíků abych nemusel, např. v tunelu, zapínat páčkou světla, abych viděl na tacháč a nepřekráčel rychlost...

Odesláno
Původně zaslal: Jirka 807

ještě k těm sedačkám když chceš přední otočit u řidiče tak ruční můžeš mít zataženou jen povytáhneš na ní ten čudl a ona spadne dolu a máš zabržděno.

...dobrý, to jsem nevěděl :super

Odesláno

Ha tak to jsem taky neveděl, zítra to musím odzkoušet, manželce se už totiž 2x stalo, že ji nešlo odbrzdit ručku, byla spadlá a chodila naprázdno tak jestli za to omylem nezatáhla:aut

Odesláno

Igor: pokud máš sensor světla, tak jde nastavit, že při tmě (např. vjezd do tunelu, setmění apod.) se ti aktivují normální světla, rozsvítí se budíky a sníží se intenzita podsvícení displejů.

[upravil dne 6/7/10 HonzaZ]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...