Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mam takovy \"problem\" a potreboval bych poradit nejidealnejsi reseni.

Situace je takova:

Chceme koupit domek, nasli jsme jeden paradni, ale nasli jsme ho na strankach realitky, domluvili prohlidku, prohlidli. Myslel jsem ze ta realitka je vlastne firma ktera provadi vystavbu, coz samozrejme neni pravda. Coz mi taky po prohlidce doslo, bo realitak vedel prd o moznostech uprav a zmen. Tudiz jsem na internetu vyhledal primo firmu ktera to stavi a meli na strankach kontakt na osobu ktera se stara o prodej. Zavolal jsem tam, pani mi rekla, ze se opravdu jedna o firmu ktera to stavi a prodavaji to bez provize. Zaradoval jsem se a jal jsem se sjednavat schuzku, kdyz jsem ale utrousil, ze uz jsem jednal s realitkou, tak se pani cukala a rikala, ze je nechce obchazet a ze si to mam domluvit s realitkou. Dnes vecer jsem se sesel jak s panem z realitky, tak s pani z firmy, ktera provadi vystavbu. Rekl jsem narovinu, ze nemam potrebu to resit pres realitku a ze jsem si nasel lepsi nabidku (rovnou jednat s firmou) nacez realitak samozrejme rikal ze to tak nejde, ze je nemuzeme obchazet, bla bla bla. Rekl jsem mu, ze to chapu, ale ze jsem nasel nabidku ktera je lepsi nez ta jejich a hotovo. Na pani z firmy bylo videt, ze se nechce dostat do rozporu s relitkou, ktera jim jiste prinasi spoustu klientu. Me se zase nechce vyplaznout 125 000.- za nic, protoze vsechny doklady, smlouvy atd. zajistuje primo firma, ktera provadi vystavbu. Nicmene realitak tlaci jak na me, tak na pani z firmy. Ja bych ho nejraci poslal do pr***.

Jak bych mel nejlepe postupovat, abych moc nenas*al realitaka (bydli ve vedlejsi ulici nez chci bydlet ja) a abych netraumatizoval pani z firmy a taky aby se necukala a neodkazovala me pouze na realitku.

Jen doplnim, ze jsem nikomu nic nepodepsal a firma co provadi vystavbu inzeruje prodej domu bez dalsiho jednani s realitkou.

Diky vsem za dobre napady.

Odesláno

Podle mě je to jak píšeš, firma to nabízí i bez realitky, ty sis vybral výhodnější nabídku, realitce jsi nic nepodepsal a jestli mají něco mezi sebou realitka a firma tak ať si to vyřídí sami..

Odesláno

Sagic : Presne tak to je, jen bych to to potreboval nejak kulantne vysvetlit pani z frimy, jak jsem psal, aby se nebala nazlobit si realitku. :mad:

[upravil dne 21/6/10 f3Rd@]

Odesláno

Zdravím přátelé,

jako i realitní makléř mohu řici jen toto. Firma je developer, který má podepsanou smlouvu s realitkou. U toho bývá velký problém. Byla chyba nejdříve volat makléři. On se u developera bude hájit tím, že zájemce (kupující) přišel přes inzerci realitky. A už je oheň na střeše. Ale to je na domluvě developera a realitky. Vy nejste povinen to kupovat přes realitku. pokud to je seriózní realitka, měla Vám dát k podpisu prohlídkový list ,který Vás K NIČEMU NEZAVAZUJE.

Pokud to koupíte od developera, on se bude muset vypořádat s realitkou. Ale to je jejich boj. Samozřejmě má developer strach, protože realitka po něm bude chtít provizi. Z toho je těžké východisko. Někoho prostě budeš muset naštvat. Pokud chceš ušetřit 125 000,- Kč obchod udělej u developera. Pokud si pohodlný, jdi přes realitku. Ta by měla vše zařídit.Když píšu vše, tak myslím úplně vše.U realitky máš zase jistotu (pokud je solidní), že vše bude jak má být.Smlouvy by Ti měla dát k pročtení a případné konzultaci s Tvým právníkem.Napiš mi SZ poradím Ti ještě jednu věc.

Odesláno

ja sem ted kupoval byt cez realitku, takze taku proceduru sem zazil. Je mozne, ze firma ma \"exluzivnu\" zmluvu s realitkou, a v tem pripade ju nemoze obejit, pac zmluva nepusti. Ale pisal, ze firma ma take inzeraty, takze ked si firma sezene kupujuceho sama, tak si dom preda sama, bez realitky. Kedze nikomu nic nepodepisoval, tak muze se na realitku z vysoka vysrat, a jednat s pani z firmy.

Je zahada, ze este pred obhlidkou nemovitosti mu nedala realitka podpisat takovy formular, ze to moze kupit iba cez nich a tak bla bla. Mne to dala kazda realitka podepisat este pred obhlidkou. Kebych nepodepsal, ani mi to neukaze....

Odesláno

Jak jsem psal, realitce jsem nic nepodepsal (je to jejich blbost, ze nam pred prohlidkou nedali podepsat formular).

Radek Hurvajz : Developerska firma nabizi domy primo k prodeji bez realitky - ma na strankach kontakt na sveho zamestnance ktery se o to stara (bez realitky), to bylo to prvni na co jsem se ptal, kdyz jsem tam volal, jestli je to taky s realitkou nebo bez.

Odesláno

Jestli to prodávají i bez RK, tak není důvod vyhazovat peníze oknem, nebo ano?

edit: nicméně nabízí se otázka - co vlastně ta rk dělá za těch 125k, když se stavební firma o vše stará? To pouze dává inzeráty a provází klienty? :)

[upravil dne 21.6.10 kujon106]

Odesláno

kujon106 : je to tak jak rikas, nedela nic jineho nez to, ze ma ledas kde inzeraty. Vsak taky si mi realitak stezoval, ze ta reklama je taky neco stoji... :roker

Odesláno

To je hezký, ale nesnáším tyto spekulanty, kteří se nejsou schopni o nemovitosti nic nastudovat.

Pronajímal sem prostory a s realitkama sem se tak naotravoval, neustále volali, otravovali, tak sem nakonec řekl ať si ten inzerát dají ale nic jim nepodepíšu. Bylo jich asi 8 a pravda jeden přivedl zákazníka ale ten byl velice solidní, já sem nemusel pak v podstatě nic dělat. Ostatní jenom zadávali inzeráty a byla pak sranda vidět stejnej pronájem v nabídce několika realitek, v takovým tom zadarmo časáku.

Ale stejnak se mě zdá jeden nájem dost vysoký výpalný za inzerát a pár telefonátů.

Řekni realiťákovi, že mu dáš pětikilo za tu jejich ubohou inzerci a ať jde zadávat jiný inzeráty. (vím že radím nereálně)

Odesláno

Fusion: jsou i lepsi pripady, treba kdyz \"takyrealitka\" okopiruje inzerat prodavajiciho, cenu podhodi o 50-100 tisic a nacpe to vsude na vyhledavace... pak to moc srandovni neni, protoze samozrejme kupujici prijdou uz s tim ze nemovitost videli jinde levneji a ze tedy ocekavaji slevu o tech 50-100 tisic + nejakou tu slevu jakoze nebudeme platit provizi realitce...

Kujon: ano, vetsina realitek dela pouze toto... a to i kdyz inzeruje \"plny pravni servis\", tak produkuje smlouvy, ktere maji hodnotu tak 2.-/kg sberu... :-( ale je i par slusnych :-)

Odesláno

Zdravím přátelé,

bohužel i to se stává jak píše uživatel Vvitty.

Pokud je to ale seriózní realitka, toto neudělá. Seriózní realitka nepracuje ani bez smlouvy.

V ceně je alespoň u nás zahrnuto např. toto:

-inzerce na cca 65 internetovách serverech placených i neplacených

-inzerce v periodikách měsíčních,14-ti denních,týdenních a denních

-kompletní právní servis (rezervační smlouva,smlouva o smlouvě budoucí,kupní smlouva)-to vše renomovanými právníky

-veškeré převody nemovitosti atd.

-pravidelný kontakt prodávajícího o stavu jeho nemovitosti na trhu

-jistotu, že nepřivedeme žádného jakoby kupce-spousta lidí si chce jen byt prohlédnout i když ví, že na to nemají.

To je jen zkráceně.Mohl bych psát dál.Bohužel jsou v tomto byznyse i jako realitky.

Odesláno

Jo a pokud Ti paní řekne, že s realitkou nemá smlouvu, neboj se to koupit od developera.

HLAVNĚ SI NECH VYSTAVIT OD PANÍ PAPÍROVĚ, ŽE PROHLAŠUJE, ŽE NEMÁ S REALITKOU NA TVUJ BYT SMLOUVU A NIC NEBUDE CHTÍT.To by Ti měla vystavit.

Odesláno

Posledni update:

Pani se cuka a snazi se me natlacit do realitky. Ze pry kdyz jsem uz s nima jednal a kdesi cosi, ze se s relitkou snazi vychazet v dobrem. Durazne jsem ji vysvetlil ze s realitkou spolupracovat nehodlam. Na zitra mam s ni a s majitelem firmy (doufam, ze tam nebude i realitak) domluvene jednani, tak uvidime.

Odesláno

Pokud Ti nedal podepsat prohlídkový list, nebál bych se to koupit od developera. Zkus se paní zeptat, zda mají smlouvu s realitkou. Tohle je jejich boj, ne Tvůj. Proč Tě do toho tlačí? Protože má strach z problémů u realitky. Ale ty to maj mít podložené smlouvou. Evidentně na to realitka nemá exkluzivku.

Na druhou stranu on nechce přijít o své peníze (ten makléř), takže se mu nedivím.

Odesláno

developer a realitka maji smlouvu o tom, ze realitka jim bude jejich nabidku inzerovat a hledak klienty.

Pritom developer inzeruje taktez, nasel jsem minimalne 5 ruznych inzeratu primo od developera.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...