Steanly Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Zdravím. Stala se mi hrozná věc . Před měsícem jsem dolíval litr oleje. Na měrce bylo potě mírně pod maximem. Dneska ráno motor začal mírně cvakat na volnoběh. Nevěnoval jsem tomu pozornost při té ranní zimě. Teď večer už to bylo ale mírně horší. Tak jsem se podíval na měrku a málem to se mnou praštilo o zem. Úplně sucho Od pár známých jsem slyšel, pokud už je motor takto načnutý tak je to v p....., že pak vydrží pár km... Tak se chci zeptat co s tím?? Je to na výměnu motoru nebo tam doliju olej a ještě s tím něco najezdím?? Předem moc děkuji za odpovědi. [upravil dne 20/6/10 Steanly] Citovat
Steanly Odesláno 20. červen 2010 Autor Odesláno 20. červen 2010 Ještě doplním, že auto nekouří a ani není olej ve vodě. Auto jsem minulý pátek půjčoval, doví jestli s tím někde neškrtli spodkem, jinak si neumím vysvětlit kam ten olej zmiznul :( Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Zaleží kudy ten olej mizí, možná b pomohla vyměna gufer na ventilech, případně udělat i kroužky. Taky ti to muže týct do prostoru spojky nebo na druhé straně u řemenice kliky, pomuže vyměna gufer. Musi ze hlavně nejdřiv přijit na to kam to mizí. Kouří se ti z výfuku, hlavně po nastartování, nebo při podřazení?? Namodralý dým? Dolij olej a hlídej kudy to mizí, a hlavně hlídej měrku [upravil dne 20/6/10 Radek Hurvajz] Citovat
koblih69 Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Co je úplně sucho? Že na měrce není nic nebo že v motoru není nic? Měrka bývá od horní po dolní rysku 1L, Pokud to není o moc míň tak bych vypustil olej, kouknul jeslti jsou v něm piliny. Pokud ne tak bych nalil novej a jezdil. Nicméně to, že ti ubyl za měsíc litr oleje asi taky není samo sebou, takže nějaký problém asi řešit budeš muset. Citovat
koblih69 Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Mimochodem pod motorem máš kryt ne? Tak pokud s tím někdo škrtne tak to bude vidět minimálně na tom krytu... Citovat
Ericce Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 no je třeba zjistiť příčinu proč tolik oleje žere. kolik km si přejel za ten měsic? v každem případe je to moc za měsíc aby to ani na měrke nebylo videt. je treba zjistit kde jsou úniky. nemáš olej ve vode? mláky pod autem? nedymí moc auto? může byt prasklé tesnení pod hlavou nebo i prasklá hlava válcu, nebo pístni kroužky na výmenu, také může byt únik při ventilech guferá, pak netesnost gufera klikového hřídele na strane rozvodů(není to až tak videť kůli plastovým krytům rozvodů), pak na straně převodovky, také není videt tuhle netesnosť, pak guferá vaček, víčko hlavy, netesnost vany bloku motorů. dosť záleži na projevu motorů co dela, slabej výkon, zmínená dymivosť, trhavej chod atď. nejspiš bych na aute už nejezdil a vůbec nestartoval a minimálne bych hnedka sundal hlavu válcu. motorů jako takovému se ve podstate nemá co stát když jede z minimem oleje takže na výmena motorů určite není potřebná co se týče součástek motorů to už může bejt jiná řeč. ubere to životnsoti pístnim kroužkoum ty se dají vyměnit, zryhovat válce ty se dají vyhladit honovaním na první výbrus, připadně zmínené klepáni tak to se hlásili zdvíhatka ventilů které z minimem oleje začinaji mít hlasitejší zvukový projev, ale to také může být jenom nedostatkem oleje ale i případným poškozením. a pak i přidřená klzná ložiska vaček v hlávě a klikového hřídele, ale to také ješte nemusí být ješte na výmenu, ale může. ve shrnutí dej dole hlavu, to zjistíš zda není prasklé tesnení pod hlavou pak dej skontrolovat hlavu na praskliny a rovinnost a pak gufera při ventilech. tou samou cestou pak uvidíš jak jsou na tom válce zda nejsou ryhované. když je hlava OK pak bych šel po tech kroužcich, jo a odsleduj i starej olej když budeš vypouštet zda v nem není moc kovových pilin. asi ti to všechno zbytečne píšu protože to asi budeš nejspíš dávat delat ale aspoň aby jsi měl představu. tohle může byt fakt zlé takže to nepodceňuj a olej by jsem už dal nový a nedoléval žádny ale nejspíš tu hlavu pořeš. hodně štesti pak dej vědet co a jak Citovat
ozzy56 Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 nedá mi abych si nerýpnul, ty se nedíváš měsíc na měrku oleje a když motor klepe ani pod kapotu? udělal bych co píše koblih69 Citovat
Ericce Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 i to je řešení, ale minimálne by měl přeci jenom pátrat po únicich. já jsem měl 1.8 a také takhle žrala olej. pístní kroužky ani guferá na vačkách a na klice síce nemuseli jet nový (BTW to som mu psal kůli tomu, že jezdil bez oleje, při nepěkném zaobcházení se mohlo stát cokoli) ale byla potřebná generálka hlavy. znatelní úniky byly na guferách ventilů, ale i tak se mi zdá, že přeci i jedno gufero na klice na strane spojky se také muselo měnit. udelej co uznáš za vhodné, my ti jenom radíme [upravil dne 21/6/10 Ericce] Citovat
pastorek Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Bolo by vhodné doplniť údaj o najazdených km za ten mesiac. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Původně zaslal: pastorek Bolo by vhodné doplniť údaj o najazdených km za ten mesiac. to určitě,tak nějak jsem předpokládal,že celý měsíc jezdil... Citovat
Midloch Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Na druhou stranu Stanley nepíše nic o tom, že by mu palubák hlásil nízký tlak oleje a zablikal Stop. Pokud má tlakoměr oleje OK, tak tam nějaký olej zbyl a motor neběžel úplně bez oleje. Dolitím oleje by zjistil kolik ho tam chybí. Z ujetých km spočítá spotřebu oleje a podle ní to bude řešit. Citovat
Ericce Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 no jo to mě nenapadlo kontrolka tlaku. jenže tolik oleje co mu spotřebuje za měsic je fakt moc za každych okolnosti. dolitim udelá jen dočasné řešení. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 myslím,že mu ted jde o to,co je s motorem, je jasné,že ten motor buď žere moc oleje,nebo někde teče? ale tím,že už klepe,to nevidím dobře, jedině dát nový olej podle mě a zkusit co to dělá...,a samozřejmě hlídat měrku oleje, stav vody v nádobce, jak motor po startu kouří atd. Citovat
Ericce Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 to klepáni mohli být zdvíhatka ventilů protože neměli tolik oleje a mali hlasnejší zvukový projev Citovat
pastorek Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Podľa popisu že počul \"cvakanie\" by to mali byť zvihátka. Vôľa na kľukovom mechanizme je skôr popisovaná ako klepanie. Citovat
Ericce Odesláno 22. červen 2010 Odesláno 22. červen 2010 no jo špatne jsem se vyjadřil. myslel jsem cvakáni v každém případe se jedná o zdvihatka Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.