Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pada nafta

Recommended Posts

Odesláno

Tak po dlouhem badani jsem konecne zjistil cim to je. Kdyz moje 406 stala delsi dobu (nekdy i jen 8 hodin),jakmile motor naskoci tak 5 vterin stale skyta, musim pomoci plynem, jinak by chcipal, z vejfuku strasnej dym a pak se rozbehne jak ma byt a z vyfuku vse OK, pri jizde take OK.

Kdyz poradne napumpuji ten gumovy balonek v motoru tak naskoci v pohode.

Nekdy staci stat treba jen pul hodky a jiz musi starter dele tocit aby motor naskocil, prece se za tu dobu ta nafta nevypari.

Zkousel jsem to i predtim, ale jen trochu, vcera jsem ho napumpoval poradne a ejhle motor naskoci a pohoda. Pri prvnim stlaceni je citit, ze v balonku neni moc nafty, kdyz napumpuji, tak se naplni cely (odhaduji hmatem).

Zrejme pada nafta ale kde nekde pred balonkem nebo za. Nebo se tam dostava vzduch?

Co jsem vse zatim vymenil? Zhavky, naftovy filtr, hadicku z filtru do cerpadla, hadicky na strikach a ukonceni (to mi delal mechanik)

Poradte co dal.

Na co se mam podivat dal.Diky

Odesláno

Díky za typ!

Je fakt, že ten můj naf?áček si taky startuje jak se mu chce. Někdy hned, někdy ho musím chvíli točit, pak si něco zabrblá, ale nechcípe. Briketa z výfucku mi taky lítá, to snad dělá ale každej trochu starší ropák, ne?

Odesláno

jaky mate zhavky?

Tohle mi taky delalo, kdyz jsem startoval za studena, tak to skytalo a dymylo

Po vymene zhavek to uz neskyta a nedymi

To skytani bylo, ze to jelo asi jen na 2 nebo 3 valce a kdyz jsem pridal plyn, tak se to pak chytlo a slo to dobre, ale jak ted prituhlo, tak po byla hruza

Odesláno

Muj TD byl OK, po startu trochu dymu to neresim, jde mi o to skytani a ze to na poprve nenatocim. Zhavky prave kvuli tomu meneny. Jak rikam napumpuji poradne pres balonek a OK.

Odesláno

Zdravím,

v tom balonku je na každý straně zpětný ventilek. Je potřeba balonek vyndat a překontrolovat ventilky. Je na něm vyznačeno šipkou, v jakém směru propouští a v jakém musí držet.

Míra

Odesláno

Ale to nikdo neobracel, proste to ze dne na den zaclo takhle blbnout. To ten balonem musim vyndat?

Odesláno

Ale ten nikdo nevyndaval tak nemuze byt otocen, mozna je spatny. Ale to poznam jak?

Odesláno

Ne otočenej. Je tam ventilek, něco jako zpětná klapka, která neumožní, aby z toho balonku mohla nafta zpátky do nádrže - nafta musí procházet jenom jedním směrem. Když pumpoješ, tak musí balonek ztvrdnout tak, že nejde už zmáčknout. Pokud je pořád měkký, tak je v tahu jeden z ventilků. Na balonku je šipka, která určuje směr toku nafty. Nejde to otočit.

Míra

Odesláno

Kdyz napumpuju tak ztvrdne to je OK, proto to po napumpovani muzu v pohode nastartovat. Tak tam asi chyba nebude.

Tak mi tedy reknete kdyz balonek je OK kudy jinudy se muze nafta ztracet, ze by nekde vzduch?

• O 2 týdny později...
Odesláno

V sobotu mi bude muj vrchni servisak menit ten balonek za nejaky filtr, pry ho tam davaji misto toho balonku bezne. Pokud to tim nebude tak mi ho tam zase vrati. Jeste muze byt ve striku nejaka dirka ktera neni videt, taky to muze delat.

Odesláno

Ty byly ztvrdle a jsou vymeneny.

Kdyz prijdu k auto po nekolika hodinach stani, pri prvnim stlaceni je citit, ze v balonku neni moc nafty, kdyz napumpuji, tak se naplni cely (ztvrdne).

Pak jedu treba 1km mrknu na balonek a je opet mekky.

Vy kdo mate 406 kolik mate nafty v balonku, kdyz startujete?

• O 8 let později...
Odesláno

ahoj pani,pripadne aj dmy:) aj mne \"pada\" a mam dotaz na nejakeho \"odbornika\",,pada mi nafta 407-1,6hdi r.v.2007...takže čo mam ako prve!!! spraviť?vymeniť?...ale najskor opisem priebeh padanja nafty....(myslim ze pada)..palivovy filt.som menil na jesen okolo oktobra 2012... njekedy (občas) ked mi avto stoji vjac ako jeden den v garazi nevykurovanej(okolo 0 stupnou celzia) sadnem do neho a v pohode nastartujem,necham ho (priasť) vrčat a po cca minute mi \"zdochne\"...ked sa mi to stalo prvy krat vo viedni(pred vymenou pal.filtra)bol som v šoku,ešteže som mal zo sebou pc a diag.PP2000: takze som napojil a hlaška bola-nedostatocny tlak v palivovom systeme-,,takze som avtomatycky naťahal-(mam balonik!!!,nie cerpadlo),,,a čuduj sa svete naštartovalo v pohode,sice po dlkšom štartovani,na druhy krat....tak som si zacal vsimať ci to bude robit aj ked je plna nadrž,,,zistil som ze to nema vpliv na množstve paliva v nadrži...ale som si všimol aj to že ked idem tankovat,je jedno kolko mam v nadrži,či viac ako pol alebo menej...ked otvorim nadž tak počujem ako sa do nadrže vsaje vzduch,uroby to \"ssss\"proste myslym si ze mam vnej podtlak,keby bol tlak tak by som citil na ruke(myslim) a aj si myslim že to padanje nafty ma na svedomy ten podtlak,po odparkovani si stiahne naftu s hadičiek s5 do nadrže,,,TAKŽE PANI! gde by ste začali vy????--stači vyvrtať do zatky nadrže djerku(ak tam njeje),alebo inak upraviť zatku nadrže?pripadne ju nezatvarať?,,,alebo mam naozaj postupne meniť,balonik,O kruzka na hadičkach,pripadne hadičky?....takže velka VĎAKA za rady ,napady,odborne komentare,piktogramy:) verim že pomôžu aj inym ctennym použivaťeľom limuzin peugeot407sw...PS: určite ak otstranim tuto moju zavadu(zahadu) dam vedjeť:roker

Odesláno
V sobotu mi bude muj vrchni servisak menit ten balonek za nejaky filtr, pry ho tam davaji misto toho balonku bezne. Pokud to tim nebude tak mi ho tam zase vrati. Jeste muze byt ve striku nejaka dirka ktera neni videt, taky to muze delat.

Neviem aký máš motor, ale balónik tam nie je len tak. Ako natočíš ak sa ti to zavzdušní? Ak to máš ako ja, tak točenie štartérom Ti nepomôže, vysokotlaké čerpadlo si to nepotiahne a v nádrži čerpadlo nie je (ja nemám).:o

• O 11 měsíců později...
Odesláno
Nízký tlak bych spíš tipoval na problém vstřikovačů, které propouštějí do přepadu....

co mam tedy udelat aby tlak byl ok? dnes jsem byl na diagnostice a psalo mi to tez, ze mam maly tlak paliva. muze to byt i prikonem? ze by cerpadlo dostavalo treba malo elektriny?

Odesláno

Pokud to padá na nízký tlak paliva tak jsou například tyhle nejčastějčíé možnosti:

1. špatné čerpadlo v nádrži (často se hlásá mosaznými šupinkami v tělese filtru paliva)

2. neprůchozí palivový filtr (nejčastější problém)

3. Špatné vysokotlaké čerpadlo (to si nemyslím)

4. Chyba DRV ( vyzkoušet alespoň vyřistit)

5. Velký zpětný tok vstřikovačů (lze odzkoušet) - jedině repas vstřiků

.... tohle jsou asi ty nejčastější příčiny...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...