koblih69 Odesláno 13. červen 2010 Odesláno 13. červen 2010 Víte prosím někdo kudy se mění exp. ventil klimatizace u P 406. Ten můj je hlučný ( drnčí ) a chci ho vyměnit. Podle mě je přístupný od motoru - trubky klimatizace jdou dovnitř přes takovou gumovou \"manžetu\" a pod ní je podle mě expanzní ventil. Je to tak? Dá se vyměnit z motorového prostoru nebo musím i nějak pod palubku ( a pokud ano je to rozumně přístupné ? ) ??? Díky moc za radu Citovat
maximum Odesláno 13. červen 2010 Odesláno 13. červen 2010 koblih sorry za OT, ale ako drnci ten ventil? po zapnuti klimy sa z priestoru od klimatizeru za palub. doskou ozyva chvilu taky cudny zvuk? tiez tam nieco take pocujem, ale iba chvilu po zapnuti, potom to prestane... by som sa necudoval, keby to aj mne robilo po tych mojich peripetiach s klimou... btw. teraz som na to pozeral v SB a co ja viem ,ci to pojde vybrat le tak od motora.... to by asi vedel Ferry, ked dorabal klimu Citovat
koblih69 Odesláno 13. červen 2010 Autor Odesláno 13. červen 2010 No drnčí to tiše, kovově jako když trochu drnčí větrák, ale větrák to není. Stetoskopem to musí být ten exp. ventil, protože ve výparníku nic dalšího pohyblivého není. Nechal jsem to poslechnout člověka co dělá klimatizace a řekl mi totéž aniž bych mu napověděl. Jenom neměl zkušenost s umístěním toho ventilu u P 406. Ještě k tomu chování, dělá to jen při nižší venkovní teplotě. Když je teplota vyšší ( řekněme nad 10 ° ) chová se to OK. Prý ten ventil netěsní a zamrzá nebo co... Jinak pokud se ti ozývá takové houkání, šplouchání, syčení... tak to je málo náplně v okruhu - netěsnost. [upravil dne 13/6/10 koblih69] Citovat
koblih69 Odesláno 17. listopad 2010 Autor Odesláno 17. listopad 2010 Dovolím si otevřít toto téma - snad se najde někdo z profíků kdo mi poradí. S klesajícími teplotami roste hluk v palubce při zapnuté klimě. Jsem si na 90% jistý, že je to hluk expanzního ventilu - výměna je asi nezbytná. Můžete mi prosím někdo kdo máte placený přístup kouknout do service boxu na postup výměny a časovou náročnosti? Můj VIN je VF38ERHZF81228135 Jde mi čistě o to, jeslti pro jeho výměnu musím sundat palubku nebo to vyměním z motorového prostoru přes tu gumovou manžetu kteoru jde potrubí do palubky. Děkuju [upravil dne 17/11/10 10:03 koblih69] Citovat
foxo Odesláno 17. listopad 2010 Odesláno 17. listopad 2010 nac zapinas klimu ked je pod 10 stupnu?? Ked ju v lete zapinam ja, tak chvilku (asi 5 sekund) tez jaksi chrasti nebo co ale hned to zmyzne, a fachci to dal bez problemu, neco jak psal \"maximum\" Citovat
koblih69 Odesláno 17. listopad 2010 Autor Odesláno 17. listopad 2010 Jednak to netrvá 5 sekund, ale po celou dobu co je zapnutá, dál je to automat, takže se to zapíná samo a musím to vždycky ručně vypnout. Kromě toho klima v tomhle počasí je na odmlžení okna neocenitelná. Nemluvě o tom, že mám alergický dítě a když jedeš delší dobu jen na vnitřní okruh tak bez klimy jedeš se zamlženejma sklama... Citovat
foxo Odesláno 17. listopad 2010 Odesláno 17. listopad 2010 Ja mam tez automat. klimu, a jak je v aute o 8 stupnu mene alebo vice nez je zadane na displeji, tak se zapina klima. Ale ja ju vypnem este skur, nez nastartujem. A jak ti klima odmlzuje okna? Chladnym vzduchem alebo teplym? Ponevac aj bez klimy ked dam teplotu na cca. 25stupnu, tak za pol minuty mi sklo ofukuje teply vzduch, takze klimu vubec nepotrebujem... Ty pouzivas na klime ten \"program\" na odmlzovani, co?.. Fuka to potom jak sproste... Citovat
koblih69 Odesláno 17. listopad 2010 Autor Odesláno 17. listopad 2010 Pokud ti to tak vyhovuje klidně to dělej. O tom, že klima suší vzduch je asi zbytečná se rozepisovat. Promiň, ale řešení typu vypni jí než nastartuješ mi příjde asi podobný jako když ti nejde otevřít kufr tak to tam házej po sklopení sedaček. Exp. ventil hučí, hučet nemá jde mi o to jak ho vyměnit. Nic víc. Citovat
Schreek Odesláno 17. listopad 2010 Odesláno 17. listopad 2010 Jde vyměnit z motorového prostoru, je v podstatě hned v místě kde prostupují trubky přepážkou do kabiny , chce to šikovné ruce ale jde to (já na to radši jen koukal ), každopádně nejdřív určitě odtlakuj klimu.... Citovat
koblih69 Odesláno 17. listopad 2010 Autor Odesláno 17. listopad 2010 Schreeku děkuju, trubky jdou do přepážky skrz takovou gumovou manžetu ( jak klima tak, voda ) předpokládám, že ta se odšroubuje a je k tomu nějakej ( i když mizernej ) přístup. Je to tak? Klimu nechám odsát a pak znovu naplnit. Jde mi o to aby nemusela palubka dolů. Viděl jsi to prosím na 406 restyl? Citovat
Schreek Odesláno 17. listopad 2010 Odesláno 17. listopad 2010 Viděl jsem to na mém autě, což restyl je Co si pamatuju, tak je to hned za tou gumovou manžetou, ale jak to odšroubuješ musíš si dát pozor aby Ti ten ventil tam někam nezapadl, to by asi byl problém... [upravil dne 17/11/10 11:05 Schreek] Citovat
koblih69 Odesláno 17. listopad 2010 Autor Odesláno 17. listopad 2010 OK super, proč jsi ho vlastně měnil? Citovat
Schreek Odesláno 17. listopad 2010 Odesláno 17. listopad 2010 Nešla klima, tohle byla levnější možnost čím to může být, ale nakonec to byl stejně kompresor... Citovat
foxo Odesláno 17. listopad 2010 Odesláno 17. listopad 2010 Pokud ti to tak vyhovuje klidně to dělej. O tom, že klima suší vzduch je asi zbytečná se rozepisovat. Promiň, ale řešení typu vypni jí než nastartuješ mi příjde asi podobný jako když ti nejde otevřít kufr tak to tam házej po sklopení sedaček. Exp. ventil hučí, hučet nemá jde mi o to jak ho vyměnit. Nic víc. to ze klima vysusa vzduch sem vedel, ale v teto suvislosti mne to nenapadlo... Takze vlastne dik za radu... Citovat
marsalek Odesláno 17. listopad 2010 Odesláno 17. listopad 2010 Pokud na expanznim ventilu namrza vlhkost, tak je prvni problem v tom, ze v chladicim mediu vubec nejaka vlhkost je. Jak to vidi ostatni kolegove? Kaja Citovat
koblih69 Odesláno 17. listopad 2010 Autor Odesláno 17. listopad 2010 No ono záleží asi na projevu. Mě to normálně chladí,. Minulý rok byl měněný chladič ( ten zvuk tam byl i předtím ), samozřejmě včetně sušiče. Po výměně to bylo stejné. Předpokládám, že kdyby ten ventil zamrzal tak jednak to nebude tak rychlé ( okamžitě 5 s po nastartování i když trubka ještě není ani chladná a jednak si myslím, že by docházelo k nárůstu tlaku a k následnému vypínání klimy.. to se neděje. funguje to jak má jen při nižších teplotách je to hlučné. Ale samozřejmě se rád nechám poučit. Pokud mi dá někdo tip na co jiného se zaměřit budu jedině rád. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.