jozef48 Odesláno 11. červen 2010 Autor Odesláno 11. červen 2010 Takže predhrev sa da vymeniť? A čo konektor na vodu? Ten je zaslepeny Citovat
AnotherOne Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Aký konektor na vodu? To celé čidlo č. 5 na obrázku sa zo starého filtra dá do nového. Citovat
jozef48 Odesláno 11. červen 2010 Autor Odesláno 11. červen 2010 Rozumiem, dikes. Už je to vyriešene. Zavolal som do danej firmy a budeme to riešiť ako reklamačku, lebo naozaj ten čo ja mam je na prd. Dikes za postrehy:super Citovat
jozef48 Odesláno 11. červen 2010 Autor Odesláno 11. červen 2010 AnotherOne- Vedel by si mi zistiť katalogove číslo pal.filtra podľa VIN? Citovat
jozef48 Odesláno 11. červen 2010 Autor Odesláno 11. červen 2010 Ešte moje VIN: VF36D9HZC21164020 Citovat
AnotherOne Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Obj. číslo Peugeot 1901 67 cena 69,60€ ale zvyčajne je to trochu lacnejšie. Citovat
vredo Odesláno 26. srpen 2011 Odesláno 26. srpen 2011 Poprosim o radu- vymenil som palivovy filter 407 1,6 HDi, ako ho mam zaliat naftou? mam znovu odpojit privod paliva a hadičkou to tam naliat, alebo sa to da cez tu pumpu? alebo si to natiahne samo? Citovat
vredo Odesláno 26. srpen 2011 Odesláno 26. srpen 2011 no ja som to uz cital, ale riesia tam 2,0... je to ine ako 1,6... skusal som to tou pumpou natiahnut, ale nejde mi tam vobec nafta do filtra... Citovat
DERT123 Odesláno 27. srpen 2011 Odesláno 27. srpen 2011 ja som na 1,6 zalial filter a pak napumpoval Citovat
vredo Odesláno 27. srpen 2011 Odesláno 27. srpen 2011 no to som spravil, odvzdusnil som to a nejde nastartovat... teda po nejakych 5 sekundach tocenia naskoci ale o par sekund zhasne a potom to musim znova natahat a stale dookola... neviem ci sa niekde dostal vzduch alebo co tomu je... fakt neviem... a bonus- po par neuspesnych pokusoch nastartovat mi vyhodilo depollution system faulty.... nema niekto podobnu skusenost? Citovat
strick Odesláno 28. srpen 2011 Odesláno 28. srpen 2011 Máme... Prepadový segment v háji. Ked dáš dole kryt motora, budeš mať utečené trysky... Menili sme ich 2 týždne dozadu. Citovat
jojosavi Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 no to som spravil, odvzdusnil som to a nejde nastartovat... teda po nejakych 5 sekundach tocenia naskoci ale o par sekund zhasne a potom to musim znova natahat a stale dookola... neviem ci sa niekde dostal vzduch alebo co tomu je... fakt neviem... a bonus- po par neuspesnych pokusoch nastartovat mi vyhodilo depollution system faulty.... nema niekto podobnu skusenost? menis palivovy filter a pokazis cele auto tiez som sa chystal tento tyzden menit na 2.0 HDI ale po tom co sa ti stalo som dostal trochu strach Citovat
hipisko Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 vredo urcite si dobre zatiahol dekel? Dal si urcite tesnenie a je tam dobre ulozene? Skontroluj si to. Pozri hadicky, ci si ju nejako nezalomil, nepovytiahol.... Olejovy filter normalne zalejes az po okraj naftou a zakrutis dekel na to.... ja som ani nepumpoval, len som rovno nastartoval, trochu dlhsie startovalo, ale nastartovalo.... Sice som to robil na astre H 1,7cdti, ale princip je rovnaky snad na vsetkych diesloch :-) Citovat
Judes Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 v Olejovy filter normalne zalejes az po okraj naftou a zakrutis dekel na to.... ja som ani nepumpoval, len som rovno nastartoval Trochu si sa pomýlil s tým olejovým filtrom, chcel si napísať palivový (naftový) filter. A tým že ho doleješ až po vrch ho ešte neodvzdušníš, máš nato odvzdušňovací ventil na vrchu filtra a myslím že naťahať naftu tým balónikom nie je náročná operácia. Citovat
Judes Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 no to som spravil, odvzdusnil som to a nejde nastartovat... teda po nejakych 5 sekundach tocenia naskoci ale o par sekund zhasne a potom to musim znova natahat a stale dookola... neviem ci sa niekde dostal vzduch alebo co tomu je... fakt neviem... a bonus- po par neuspesnych pokusoch nastartovat mi vyhodilo depollution system faulty.... nema niekto podobnu skusenost? menis palivovy filter a pokazis cele auto tiez som sa chystal tento tyzden menit na 2.0 HDI ale po tom co sa ti stalo som dostal trochu strach Ale vredo má 1.6 HDI tam sa mení celí palivový filter (komplet aj teleso filtra) a u teba na 2.0 HDI len samotná filtračná vložka. Nie je to zložité, povolíš vypúšťací ventil (ten s tou hadičkou na spodku filtra) a vypustíš naftu do nejakej nádobky, nezabudni povoliť aj horný odvdušňovací ventil aby dostal vzduch a vytiekla nafta. Potom odpojíš hadičky a tú elektrickú zásuvku (ak ju máš), dáš dolu veko filtra a vymeníš samotnú filtračnú vložku (ak by bol nejaký bordel v telese filtra treba to vyčistiť) a gumené tesnenie pod vekom (O krúžok). Po výmene týchto vecí to poskladáš a veko dotiahneš až na doraz ( je tam taká zarážka), zatiahneš vypúšťací ventil (tú hadičku si prehoď na odvzdušňovací ventil ak nemáš druhú) a budeš pumpovať kým ti nepôjde čistá nafta bez bubliniek, dotiahneš ten ventil a môžeš štartovať. Tot vsjo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.