Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

hledal jsem toto téma, ale nenalezl jsem. Trochu se dívím, ale zřejmě jsem enormně nešikovný, protože výměna pylového filtru u 206ky mi připadá dost komplikovaná. Zatím se mi tedy nepodařilo vecpat nový filtr aniž bych ho nezdeformoval. Vlevo - směrem k blatníku jsou jakési dva šrouby, které vsazení filtru evidentně překážejí. Většinou tam dávám filtry Made in Poland - Filtron. Máte někdo podobnou zkušenost?

Díky předem za případnou radu.

Odesláno

No záleží na těch rozměrech toho filtru.Kupoval si ho podle vinu nebo aspoň podle nějakých rozměrů?Ty filtry se celkem liší.Ty šrouby nevím,žádných sem si nevšim.Zkus to vyfotit a dej to tady

Odesláno

Jé, to se docela divím, myslel jsem, že na 206ku jsou všechny pylové filtry stejné. Zde je odkaz kde je filtr zobrazen. Filtr kupuji v Auto Kelly jen dle r.v. a motoru. Nicméně raději ještě filtr vyndám a nafotím.

Odesláno

Filtr jsem měnil nedávno a trochu problém s novým filtrem je ale stačí ho tam vložit pod správným úhlem a je to v pohodě (bez deformace). Taky jsem měl Filtron od autokelly přímo na moje auto.

Odesláno

Výměna pylového filtru u 206ky je jedna z nejtriviálnějších servisních operací na tomhle autě, to je otázka půl minuty. Musíš si ten filtr akorát správně otočit - někde na něm je šipka, ukazující směr proudění vzduchu - ta musí pochopitelně mířit dolů. Filtr se tam dává šikmou stranou doprava (tzn. \"špičku\" máš u sebe), takže když si ho správně natočíš, tak tam vsuneš nejdřív rovnej konec, pak za ním zasuneš šikmej a jen to tam pak usadíš. Poprvý jsem nad tím ale taky celkem přemejšlel, protože jsem měl problém si představit, jak tam ten filtr má jít. Pak už to jde samo. :)

Odesláno
Původně zaslal: georgus

nezkoušel jsi porovnávat ten starý filtr s tímto novým. Myslím z hlediska velikost, zda jsou opravdu stejné.

Jsou. Já tenhle používám taky a bez problémů. Ale taky jsem ho jednou ohnul, než jsem na to přišel. :)

[upravil dne 11/6/10 Fakir]

• O 3 roky později...
Odesláno
Není tam žádný kryt - není potřeba. Jen se tam nesmí dostat voda, což je díky tomuto umístění více méně zajištěno ;)

Ok, díky. Byl jsem na dovolené, tak proto tak pozdní reakce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...