Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

taky jsem byl na tom včera stejně...17 aktualizací....asi 15 minut než se noťas vypnul

a dalších 8 aktualizací mě ještě čeká..

[upravil dne 10/6/10 KingSpade]

Odesláno

Jo když jsem po roce nainstaloval Visty, tak se aktualizovaly cca hodinu :D U linuchu je to od pár vteřin do pár minut. A v drtivé většině nemusí resetovat PC a je to. Reset to chce jen při aktualizaci jádra a pár drobností. :D

Odesláno

Mě se líbí hlášky typu \"bylo nalezeno X chyb, skrz které mohou hackeři získat nadvládu nad vaším počítačem\". :D To je hrozný strašení lidí. Připomíná mi to výroky Jirky Paroubka (R.I.P. :aut), že ODS si trénuje speciální komanda, která mají za úkol ničit a rozbíjet jejich poklidné mítingy. :D Jako by snad nějakýho hackera zajímalo, co má kdo v kompu za muziku a hambatý obrázky. :)

Wolfik: Ty restarty při aktualizacích jsou tam proto, že Windows z důvodu zachování stability neumožňují odpojování a připojování modulů jádra za běhu, což v Linuxu sice jde, ale i tam to je celkem porod. Pamatuju si, že na zatíženém systému za provozu nám to padalo především při odpojení a aby to proběhlo OK, museli jsme zastavit téměř všechno, co tam běželo, takže jsme to pak nakonec taky začali restartovat, protože nám to vyšlo nastejno a byla to jistota. :)

Odesláno

Fakir: To se dělo u serverového linuxu, že? :) Co já zkouším Ubuntu od vydání 8.04 a teď už nastálo s 10.04, tak aktualizace jsou opravdu rychlé a spolehlivé. Včera jsem stahoval aktualizace cca 140MB i s novým jádrem a i s restartem to bylo do 10minut. O téhle rychlosti si můžou podle mě widle nechat zdát. Hlavně linuch furt neotravuje s bublinou s resetem. :)

Odesláno

Wolfik: jistěže u serverového, Linux na desktop byl v té době směšně nepoužitelný (bavíme se o roce 2002). :) Ale co se týče Windows, myslím, že jsi k nim zbytečně nespravedlivý. Včera jsem instaloval 64bitové sedmičky na rodičů HTPC (C2D, 2 GB RAM) a celá instalace čistýho systému včetně 150 MB aktualizací a restartů byla za cca 25 minut hotová (instaloval jsem z USB flashdisku) - 15 minut instalace, 10 minut aktualizace. I s ovladačema, samozřejmě - sedmičky si je stáhnou z repozitáře a většinou už kromě nějakých specialitek nepotřebuješ dohrávat nic ručně.

P.S.: Když říkám Windows, myslím Win 7 64bit - už nějak neuvažuju nic jiného jako přijatelnou alternativu. :D XPčka jsou prastarej systém a Vista byla slušnej experiment, ale furt to byl jen experiment. :)

P.P.S.: Bublina s resetem je tam pro lamy, aby si MS pojistil, že to bude i hodně vytrvalého uživatele otravovat tak dlouho, až to nakonec restartuje a updaty se aplikují. Je to přecijenom pořád pro bezpečnost - musíš si uvědomit, jací lidé používají Windows a jací Linux. :) Windows si aktualizace provedou samy a pomocí otravné bubliny zajistí, že i blonďatá sexretářka kdesi v kanclu bude mít systém záplatovanej a aktuální. Umíš si tutéž blonďatou sexretářku představit, jak pomocí apt-get (nebo co se dneska používá :D) stahuje aktualizace na Ububtu? :D

Odesláno

Fakir: No tak jak vypadal Linux v roce 2002 netuším. Jen vím, že když jsem o něm slyšel, tak mi byl pro smích. Až poslední dva tři roky se o něj zajímám a přijde mi jako velmi solidní alternativa k widlím. Ale podle všeho od té doby prošel rychlejším a větší vývojem než Widle.

Asi jsem krapet zaujat proti MS a Widlím. :D Na hry mám XP a v práci to samé a z okolí slyším jak s tím maj lidi furt něco (i s Vistama a W7). Mám ozkoušené W95 s USB podporou, ME, XP, Visty a W7. Visty byla opravdu tragédie a to ve všech směrech.

A Ubutnu se instaluje klikáním na Vpřed Vpřed a Dokončit + nastavování disků, času, místa atd. Aktualizace se už provádějí přes Správce aktualizací. Je to to samé co ve widlích, jen s tím rozdílem, že se aktualizující i ostatní programy v systému. A je to na dva kliky + heslo. A terminál už v 99% nepotřebuješ. Jako u většiny moderních distribucí. :cool:

Odesláno

šmankote o čem se tu bavíte?já tomu úbec ale úbec nerozumím,mě stačí že zapnu PC něco málo si na něm udělám (foto,něco napsat) a ostatní jako update nebo tak nějak, je španělská vesnice ještě.že mám skoro zeťáka :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...