Haryk Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 http://www.novinky.cz/internet-a-pc/software/202800-windows-a-internet-explorer-maji-vazne-bezpecnostni-trhliny.html mám nastavenou automatickou aktualizaci a když jsem tohle spustil tak jich bylo 17! Citovat
KingSpade Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 taky jsem byl na tom včera stejně...17 aktualizací....asi 15 minut než se noťas vypnul a dalších 8 aktualizací mě ještě čeká.. [upravil dne 10/6/10 KingSpade] Citovat
Wolfik Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 Jo když jsem po roce nainstaloval Visty, tak se aktualizovaly cca hodinu U linuchu je to od pár vteřin do pár minut. A v drtivé většině nemusí resetovat PC a je to. Reset to chce jen při aktualizaci jádra a pár drobností. Citovat
Fakir Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 Mě se líbí hlášky typu \"bylo nalezeno X chyb, skrz které mohou hackeři získat nadvládu nad vaším počítačem\". To je hrozný strašení lidí. Připomíná mi to výroky Jirky Paroubka (R.I.P. ), že ODS si trénuje speciální komanda, která mají za úkol ničit a rozbíjet jejich poklidné mítingy. Jako by snad nějakýho hackera zajímalo, co má kdo v kompu za muziku a hambatý obrázky. Wolfik: Ty restarty při aktualizacích jsou tam proto, že Windows z důvodu zachování stability neumožňují odpojování a připojování modulů jádra za běhu, což v Linuxu sice jde, ale i tam to je celkem porod. Pamatuju si, že na zatíženém systému za provozu nám to padalo především při odpojení a aby to proběhlo OK, museli jsme zastavit téměř všechno, co tam běželo, takže jsme to pak nakonec taky začali restartovat, protože nám to vyšlo nastejno a byla to jistota. Citovat
Wolfik Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Fakir: To se dělo u serverového linuxu, že? Co já zkouším Ubuntu od vydání 8.04 a teď už nastálo s 10.04, tak aktualizace jsou opravdu rychlé a spolehlivé. Včera jsem stahoval aktualizace cca 140MB i s novým jádrem a i s restartem to bylo do 10minut. O téhle rychlosti si můžou podle mě widle nechat zdát. Hlavně linuch furt neotravuje s bublinou s resetem. Citovat
Fakir Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Wolfik: jistěže u serverového, Linux na desktop byl v té době směšně nepoužitelný (bavíme se o roce 2002). Ale co se týče Windows, myslím, že jsi k nim zbytečně nespravedlivý. Včera jsem instaloval 64bitové sedmičky na rodičů HTPC (C2D, 2 GB RAM) a celá instalace čistýho systému včetně 150 MB aktualizací a restartů byla za cca 25 minut hotová (instaloval jsem z USB flashdisku) - 15 minut instalace, 10 minut aktualizace. I s ovladačema, samozřejmě - sedmičky si je stáhnou z repozitáře a většinou už kromě nějakých specialitek nepotřebuješ dohrávat nic ručně. P.S.: Když říkám Windows, myslím Win 7 64bit - už nějak neuvažuju nic jiného jako přijatelnou alternativu. XPčka jsou prastarej systém a Vista byla slušnej experiment, ale furt to byl jen experiment. P.P.S.: Bublina s resetem je tam pro lamy, aby si MS pojistil, že to bude i hodně vytrvalého uživatele otravovat tak dlouho, až to nakonec restartuje a updaty se aplikují. Je to přecijenom pořád pro bezpečnost - musíš si uvědomit, jací lidé používají Windows a jací Linux. Windows si aktualizace provedou samy a pomocí otravné bubliny zajistí, že i blonďatá sexretářka kdesi v kanclu bude mít systém záplatovanej a aktuální. Umíš si tutéž blonďatou sexretářku představit, jak pomocí apt-get (nebo co se dneska používá ) stahuje aktualizace na Ububtu? Citovat
Wolfik Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Fakir: No tak jak vypadal Linux v roce 2002 netuším. Jen vím, že když jsem o něm slyšel, tak mi byl pro smích. Až poslední dva tři roky se o něj zajímám a přijde mi jako velmi solidní alternativa k widlím. Ale podle všeho od té doby prošel rychlejším a větší vývojem než Widle. Asi jsem krapet zaujat proti MS a Widlím. Na hry mám XP a v práci to samé a z okolí slyším jak s tím maj lidi furt něco (i s Vistama a W7). Mám ozkoušené W95 s USB podporou, ME, XP, Visty a W7. Visty byla opravdu tragédie a to ve všech směrech. A Ubutnu se instaluje klikáním na Vpřed Vpřed a Dokončit + nastavování disků, času, místa atd. Aktualizace se už provádějí přes Správce aktualizací. Je to to samé co ve widlích, jen s tím rozdílem, že se aktualizující i ostatní programy v systému. A je to na dva kliky + heslo. A terminál už v 99% nepotřebuješ. Jako u většiny moderních distribucí. Citovat
Haryk Odesláno 11. červen 2010 Autor Odesláno 11. červen 2010 šmankote o čem se tu bavíte?já tomu úbec ale úbec nerozumím,mě stačí že zapnu PC něco málo si na něm udělám (foto,něco napsat) a ostatní jako update nebo tak nějak, je španělská vesnice ještě.že mám skoro zeťáka Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.