Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

moji 406ku zítra čeká servis....budou se dělat rozvody, náplně, řemen, a komplet brzdy.

Zajímá mě teda, jestli bych brzdy zvládl vyměnit sám. Mám knižku \"Jak na to \" pro 406ky, je to tam celkem pěkně popsáno ale realita může být jiná. nemůžete někdo zkusit napsat nějaký návod, alespoň stručně co a jak, naco si dát pozor, nebo jestli tam moc zádrhelů není, které díly vlastně mít nové. Ve předu se budou dělat kotouče + desky, vzadu jenom desky. Vzhledem k tomu že v servisu chcou jen za výměnu přes 3tis bych si to radši udělal sám a za ty 3 tis koupil třeba alarm nebo přihodil a udělal zámek zpátečky.

Na předek mám koupené kotouče ATE, brzdové destičky ATE, u nich sou přihozené i dva šroubky. V knižce píšou že se vždy při výměně destiček mají vyměnit upěvňovací šrouby vodícího čepu. jsou to tedy ony co jsou v krabičce u destiček ?

Dále by mě zajímaly takové ty klasické dotazy, jako kotouč určitě asi technickým benzínem očistit od toho ochraného oleje že ? A co se týče potom utahování šroubý na třmenech, stačí to normálně nebo je potřeba momentový klíč ?

takže prosím pokud jste to někdo dělal což myslím že jo a máte vteřinku čas, napište mi nějaký návod co a jak, nikdy sem brzdy nedělal takže co o nich vím je čistě teoretické :D

Odesláno

myslím že brzdy bys zvládl ... předek je jednoduchý pakliže máš torx klíče , zámečnickou svěrku nějaký ten špalík na zasunutí pístku , myslím že tady je někde vše popsáno , jen se mi stalo že ty dva šroubky co drží kotouč jsem musel odvrtat ale jinak to celkem jde, pozor až to budeš mít sundané at si neutrhneš brzd. hadičku , třmen je třeba si na něco položit nebo přidrátovat , hlavně vše očistit atd určo tady někde bude popis....šrouby jsem prostě utáhl , neřešil jsem nějaký moment , neměl jsem s tím nikdy problém ....ale určitě bude předepsáno ....

Odesláno

Na brzdách celkem nic není, ale vzhledem k tomu, že jsi dle tvého příspěvku naprostý laik, tak si to nech udělat od někoho, kdo tomu rozumí a nemusíš s tím hned do drahého servisu. Jinak zn. ATE jsou dobrý, mám je taky. Alarm a zámek zpátečky, myslíš že někdo touží po 1.8 z roku 02?

Odesláno

Na brzdách celkem nic není, ale vzhledem k tomu, že jsi dle tvého příspěvku naprostý laik, tak si to nech udělat od někoho, kdo tomu rozumí a nemusíš s tím hned do drahého servisu. Jinak zn. ATE jsou dobrý, mám je taky. Alarm a zámek zpátečky, myslíš že někdo touží po 1.8 z roku 02?

V Havířově ? klidně ....proč se jen tak nesvézt cizím autem ......:bacha

Odesláno

s knihou bys to měl udělat,pokud nejsi cukrář nebo pekař :)

ten zámek zpátečky si pořiď, k ceně vozu je to pakatel:myslim

[upravil dne 9/6/10 ozzy56]

Odesláno

na brzdach se da skoncit pomerne zahy, pokud neni poradny Torx nastavec (tusim T50) k povoleni dvou sroubu, ktere drzi trmen na tehlici, bez toho se pak neda predni kotouc vyndat. Byvaji dotazeny pomerne na fest a pokud neni kvalitni naradi, stane se, ze se hvezdicka vykousne a pak je problem. Ale jinak to tak tezky neni

Odesláno

Ricky001 : naprostý laik zase nejsem, jen sem nikdy nedělal brzdy a i když některé věci třeba znám radši se nato zeptám znovu at mám jistotu....

a co se týče toho zámku, před dvouma týdnama kamarádovi ukradli fabii jen tak aby si zajezdili v lese a zkusili co auto vydrží tak si myslím že mi tam ten zámek zpátečky a alarm moc vadit nebude...zase tak bezcené to auto není

Odesláno

Ferry má pravdu, na brzdy musíš mít torx 50 a 55, jeden profi nástavec na Golu cca 150 kč,ale bez nich končíš...,a vůbec musíš mít dobré nářadí...:myslim

Odesláno

nářadí mám dobré, měl sem feldu a tam byl ke všemu blbý přístup a vše muselo jít silou :cool: ty torxy mám, jenom nevím co si představit pod pojmem jeden profi nástavec na Golu :roll

Odesláno

tak sice nemám nějakou profi sadu za desítky tisíc ale zae nemám ani nějake mrdky z burzy jak říkáš :P zatím sem s tím udělal vždy vše naco sem to použil.

Odesláno

xsara to měla geniální :D dva šrouby 19, tedy stačilo vzít klíč na kola a pohodička , ty torxy jsou neštěstí , jakmile se do nich dostane koroze ,či jednou sjede klíč je to pakárna .....

Odesláno

jj zlate starší auta kde bylo vše řešeno normálními matkami popř křížovými šroubky :D na ty dnešní ti nářadí ani nevleze do garáže....

odpoledne nato vletím tak kdyžtak držte palce :D první co udělám tak na obou kolech hlavně zkusím jeslti pujdou ty torxy povolit, když ne tak nebudu pokouše štěstí a radši to necham těm v servisu :D

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj všem,

potřebuju vyměnit přední brzdové hadice a váhám nad zančkou, protože jsou tam velké cenové rozdíly. V AutoKelly mají buďto ATE nebo Starline. Rád bych nakupoval zrovna v AutoKelly, pač tam je velice hezká klubová sleva 25%. Tušim, že Starline bude kvalitou jinde, ale chci se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s hadicemi od nich. Je možné je použít, vydrží něco? Stojí totiž polovinu toho, co ATE :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...