Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No nikdo nic nepíše tak začnu - dej si pozor na tyhle ročníky. Třeba old model ( klasický vroubkovaný lampy... ) s HDI je docela kočkopeš. Pak se blbě určují ND. Téhle variantě bych se raději vyhnul - tedy zvolil buď TD a nebo už facelift ( 2000 je už v pohodě ).

Jinak nejčastější závady jsou asi vadný vstřikovače, drv ventil na čerpadle C.R., 2 hmotový setrvačník spojky, řemenice na klikovém hřídeli ( plochý řemen ) - tzv. Tlumič torzních kmitů. Dál už jsou to spíš běžné věci jako už všech aut. Pokud můžu doporučit tak jeď pro auto s někým kdo zná jak se 406 s HDI 80 kw chová.

Odesláno

Nemohu souhlasit, nezlob se. Ve firmě máme takového kočkopsa a jezdí velice dobře a náhradní díly se podle VIN dají normálně objednat.

Jedná se konkretně o toto auto http://moje.auto.cz/scooter-x-AlkoholixXx-/peugeot-406.html

U 406 předpokládej, že všechny jsou stočené, krom vyjímek, které jsou průkazně dohledatelné. A díky tomu, že mají strašné porce kilometrů (často přes 500 t.), už mohou být unavené, tedy odchází kde-co (bohužel vlastní zkušenost).

Pokud by měla prokazatelně do 300 t km, tak bych se toho nebál.

Odesláno

každopádně bych moc zvážil zda li potřebuješ Hdi neb když se ti pokazí spojka , trubo a čerpadlo tak za to koupíš další 1,8čku třeba .....neb tyhle auta už toho mají dost za sebou nicméně mám taky Hdi a zatím sviští ale až dosviští tak to bude pešek .....ještě bych přidal k výčtu klasických závad , nefunkční ruční brzda,kosti na nápravě, ........ale na druhou stranu ... parádní prostor , kufr:super pohoda při jízdě .....spotřeba u Hdi cca zašest....

[upravil dne 8/6/10 trebor]

Odesláno

Jednoduchý příklad, když koukneš do motoru vidíš, že chladič klima + voda není klasické HDI, předpokládám, že je to z TD... když budeš místo přes Win v Serviceboxu hledat u běžného podejce narazíš snadno na problém. Tady je příklad: http://www.aci.cz/default.asp?cls=spresenttrees&strid=1299666 ale tenhle klimachladič tam zaručene není.... Na podobné problémy narazíš i u elektriky... V origo servisu mít problém asi opravdu nebudeš....

Vono nic není tak horký jak se uvaří, vstřiky můžeš koupit se zárukou na vrakáči, setrvák dáš jednohmotovej nebo z aukra za 8000,- ... pokud víš kde hledat ( a tady je těch informací dost ) tak to není žádná tragédie. Já ujel cca 80 tis a žádný drahý problém spíš jen spotřební materiál jako do každého auta.

[upravil dne 8/6/10 koblih69]

Odesláno

ja bych tazatele zase tak nestrasil !!

predne je treba si uvedomit fakt, ze tyto hdi rocniky budou mit asi opravdu hoooodne nalitano ...

co se tyka tech typickych citlivych zalezitosti, tak co by byla nejdrazsi darda, tak urco vstrikovace a turbo, ale tyhle veci taky neodchazeji z niceho nic, a kdyz se svezes tak poznas, jak na tebe bude motor pusobit, pak odchazi diky kvalite mistni nafty drv ventil ...

urcite bych tak horky nevidel dvouhmoty setrvacnik !! neznam nikoho, komu by se rozpadl a naprosta vetsina 80kw s nim vydrzi do duchodu ..

spojka, odpruzena remenice ... to je spotrebak

Odesláno

Mam rok 99 a HDi... old model s new motorem... a zatim sem teda nemnel moc problemy... zatim vzdy vse ok... ale chce to to auto projet... s nekym kdo to ma... potom je ot pohoda... pokud si v tom nikdy nejel tka to nepoznas..... jo cesty jsou tka za sest... ale never tomu ze auto s rokem 99 bude miti najetych treba 150tis.. nebo 200tis.. to mi pripadne moooc malo.... pocitej ze kupis tak s 300ti +... takze... je preci jenom ptoreba tam par blbosti vymenit... jinak pokud udelas dobry kup tak je vse ok.. ale kdyz spatny bude se to srac co se muze.

Odesláno

Mám pocit, že poslední roky mají všechny auta bez ohledu na rok výroby pořád majeto okolo 150 tis :D:D:D. Třeba když jsem nechal Vectru v Áčkách měli tu drzost, že ji dali na web 2x - stejný fotky, stejnej popis ( changer, denní svícení... ) a jednou majeto 230 tis a jednou... ejhle 148 tis. :D

Odesláno

jj všecky koktávky najeto 98tis ... ted kupoval kamarád do firmy dodávku , spíš tedy byl jen pozorovatel , když ji dali do servisu volali jim že mají maličký problém...na palubovce cca 135tis .. ale diagnostika hlásí cca 400tkm:D prý letošní výherci ...:D

Odesláno

A proč se tachometry stáčejí? Protože to lidi chtějí! Chtějí mít co nejnovější auto s co nejmenším počtem najetých kilometrů. Dává jim to asi falešný pocit minimálních investic do auta. Kdyby bylo na autě s naftou kolem r.v. 02 uvedeno origo 350 tis a víc, nikdo ho nekoupí.

Odesláno

to jsou keci klidně si ho koupí neb by to bylo normální , ale tady s tím začali bazarozmrdi , a stát dělá že o ničem neví nebo se mi líbí ty články jako že ZJISTILI že se stáčejí tachometry... v bazaru 99% starých aut stočených ale 100% nebouraných ...:grr

Odesláno

ahoj, resi jsem velmi podobne problemy, a i kdyz me ceka spojka a bohuzel asi i setrvak (o spojce jsem vedela stlacil jsem diky ni cenu, setrvak zacal parchant cvrlikat asi 14 dni po koupi :bojim ), ale jinak je to curp auto...

chce to koukat na prahy, ty rady hnijou....

a opravdu to chce dlouho cekat a poradne vybirat....

ja cekal asi mesic, ale vyplatilo se, mam auto s opravdovymi 165tis. km, komplet fakturama za praci a dily ze servisu od roku 2000, servisni knizkou, obema klicky i kartiskou s kodem, zimaky na plechacich.....

ale asi to chce fakt nekoho znaleho s sebou....

Odesláno

Díky za odpovědi, moc ste mě pomohli. Já měl konkrétně vybranýho Peugeota 2,0 HDI 66 kw rok 99 ale už facelift, 180000Km. za 49000Kč ale bohužel den před tím než sem proto měl jet, mě to pán prodal, takže jsem byl docela zklamaný, teď vyhlížím jiného.

Odesláno

Pro HDI 66kw navíc platí, že nemá InterCooler, který bývá netěsný a nemá 2 hmotový setrvačník, takže sice menší výkon, ale jinak samá pozitiva a sociální jistoty. No stejně jsem vzal silnější :D

Odesláno

Možná bys měl celkem dobrej kompromis 2,1td - jenom old model. Spotřebu sice nemá jako HDi, ale kromě čerpadla nemá snad žádné zvlášt drahé nebo poruchové díly (i to čerpadlo je ok, navíc se dá nahradit mechanickym). Ma to 80kW, 250nm, (hdi taky, ale už v nižších otáčkach), nemá drv, dvouhmoták, vstřiky taky určitě stojí mín, je náchylnější na prasknutí hlavy (jde o to jak se k tomu člověk chová), jinak spotřebu ted mam u tohohle motoru 6,9 pruměr, jezdim nejčastěji 10km do práce a zpět ( a je to pořád do kopce a z kopce). Výbava digiklima, ppc (jde dodelat), deštový senzor.....Jestli odchází turbo nebo spojka nebo jiný díly, to fakt nevim, o vadnym turbu u 2,1 tu asi ještě nikdo nepsal.

Odesláno

mno jestli budeš mmít auto pro rodinu tedy řekněme 4lidé a plný kufr tak těch 66kw si myslím na tak těžký auto je moc málo , budeš se trápit v kopcích a při předjíždění , nicméně servisní náročnost bude nižší o tom žádná .... a KiloWatt nění nikdy dost :cool:

[upravil dne 11/6/10 trebor]

Odesláno

Benzik: 2.1TD mi pripadne krok zpatky.... sice HDi je viero elektroniky... ale stoji to za to.... nevim ja bcyh do toho asi nesel... pokud by to treba nebylo pro pracanty na vozeni... to by mi bylo jedno.. ale pro sebe nevim.... je to podstatne levnejsi... ale krok zpet a najetych dosti km...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...