Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak hod nejaký konkrétny tip :)

Ono zase Chorvatsku bude na tej motorke tak maximalne 1 krat ... Zvysok budu cesty tak napr do prace 60 km tam a po praci 60 km naspak a vykendove popojizdky po okoli ( do cca 60 km tu mame krasne serpentiny) ...

Odesláno

No inak novinka :D

Ak sa nič dnes neposere, tak zajtra ráno o 07:00 vyrážame na mašinách do HR.

Cesta SK, HU, HR, Bosna a Hercegovina, HR a po pobreží až hore a cez Slovinsko a Rakúsko domov :D

4 motorky (Triumph Explorer 1200, BMW GS 1200, Suzuki V-Storm 1000 a ja na Transalpe :D) + možno ešte jeden Transalp, ale ten nie je istý :D

Dozvedel som sa o tom dneska, tak ak mi veduci schvali dovolenku, tak v nedelu som back :D

Odesláno

Nie nie :D Pozri počasie :)

Zajtra trocha prehánok, piatok, sobota, nedela v HR 24-28 stupnov, more 25 stupnov, slnecno bez zrazok :)

Toz max zajtra niečo mozno poceste, aj to skorej prehánky :)

Transalp je teraz po servise, nové pneu vpredu aj vzadu, nová retaz, sviecky, náplne ,brzdové obloženie vpredu aj vzadu.. Takže aj po tejto stránke by to mohlo byť ok :)

[Edited on 18/9/13 14:39 by Lubk0]

Odesláno

Mám to za sebou :)

Snáď sa mi podarí nahodiť nejaké fotky ... Časovo sme si toho naplánovali moc na 4 dni, ale inak neskutočný výlet a o rok si niečo podobné zopakujeme :)

Inak sme dali odchod zo SK v štvrtok, prešli sme maďarsko a spali sme prvu noc v Chorvatsku (DAKOVO - hotel budimir), v piatok sme prešli celú Bosnu

cez Sarajevo, prešli do Čiernej hory a tadial cez narodny park Durmitor až sme dorazili na pobrežie do mesta BUDVA, tam sme aj spali, v nejakom apartmanovom dome ... V sobotu sme vyrazili do Dubrovnika, následne Makarska a Omiš a spali sme v Drage ... V nedelu sme sa vracali na Sk, tak sme išli starou cestou okolo Plitvickych jazier, kusok po dialnici cez Varaždin, Slovinsko, Madarsko a domov.

Celkovo 2210,3 km (z toho možno tak 100 km po dialnici) ...

Buduci rok by som si to rad zopakoval, ale na Bosnu a Ciernu Horu by som si najradsej vyclenil 2 cele dni ! ... Bolo to tam ako s filmu :)

Odesláno

Počasie ako na objednávku :)

V štvrtok ráno na SK a cca 100 km v Madarsku fúkal dosť nepríjemný nárazový vietor, ale odvtedy OK ... Nepadla nám ani kvapka, slnečno, krásne ...

V budve bolo 31 stupnov cez den, v noci o 11 tej bolo 22 stupnov ...

V HR bolo okolo 26-28 stupnov ...

More celkom OK, ani studene, ani teple, dalo sa bez problemov ...

• O 9 měsíců později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Hurá, našel jsem to téma! :D Potřeboval bych poradit od zkušenějších. Časem bych si rád pořídil mašinu na víkendy a cestování osamotě (auto by bylo jen na delší trasy, převážení věcí a cestování ve více lidech). Mám si udělat A2, nebo rovnou (A)? Nechci to kvůli rychlosti, na to se mám moc rád, tak hádám že A na všechny stroje by mi bylo k ničemu (a hlavně nevím, jak to probíhá v autoškole, jestli by mě na to vůbec pustili, atd.).

Lákají mě spíš choppery, než silniční. Navíc motorka nezastarává tak jako auto (pletu se?) a hlavně doufám, že ji bude mnohem snazší ji servisovat. Když už mám tu garáž a nářadí, s autem často v domácích podmínkách nehnu (lisování čepů a různých jiných věcí, etc.).

A nejdůležitější otázka, kolik si na tu srandu mám nachystat? :D Co jsem se díval, tak se ceny pohybují v docela velkém rozpětí a já o motorkách vím prd. Třeba něco takového se mi docela líbí:

http://motorky.bazos.cz/inzerat/38654249/GZ-125-Maurader.php

No. Takže tak. Pojďte do mě (informačně). Dík. :mrk

Odesláno

Hlavně mi jde o to, abych se v těch dvou dnech nezabil. :D Jediná jednostopá věc na které jsem kdy seděl byla Babetta. Tohle je jeden plat, párkrát bych to položil na bok a po \"vylítání\" koupil něco normálního, ne?

Co helma a oblečení, kde a za kolik?

Odesláno

Prečo hneď rátaš s tým, že to pár krát položíš ? :D

1. Vodičák na A si spravíš, aj keď si na motke nikdy nesedel. Od toho je predsa autoškola, aby si sa naučil :) Skúšky budeš robiť tak či tak na veľkej motorke, tak ako jazdy. Vo väčšine autoškôl budeš jazdiť naháče, väčšinou 600 vky ...

Akonáhle budeš na takej \"mašine\" jazdiť v autoškole, už len z toho titulu sa ti nebude chcieť presedlávať na 125 CCM ...

Navyše, ak si spavíš VP na A, môžeš jazdiť aj na slabšej kubatúre. Ak si však spravíš vodičák na A2, na väčšiu ísť nemôžeš. Je to maximálna kravina ... Nikdy nevieš, ako sa ti motorky zapáčia, a či náhodou za rok , dva, 3, 10 nebudeš chcieť väčšiu, silnejšiu, lepšiu ... Rozdiel v cene za samotný VP bude minimálny, ak vôbec nejaký bude. Kurzy musíš absolvovať rovnako, testy rovnako, učiť ta budú rovnako na veľkej motorke ...

2. Motor o objemu 125 CCM patrí do skútra, a to je tak všetko ... Znesiem ho ešte v malých \"pitbajkoch\" prípadne v ľahkých kroskách do terénu, ale ani tam to už nie je ono ...

125 CCM chopper, hlavne starý, je na smiech ... Navyše tento má 7,3 KW a má 15 rokov !

3. Motorky na hodnote toľko nestrácajú = toto pravidlo platí tak pre \"choppre\" a aj to nie pre všetky ... Majitel sa musí o ne príkladne starať a investície do chrómu a doplnkov, ktoré ho robia \"custom\" sú často nemalé ...

A hlavne, jazdiť pomaly zvlášť u chopprov sa dá na hocijakej kubatúre :) Na Intruderi 1800 CCM som si len tak poprdkával :) Pri pomalej chopper jazde je snáď nemožné padnúť ... (aj keď dá sa hocičo) ...

K úplným klasikám, ktorá by mohla byť pre teba ako vyšitá, patrí Yamaha 535 Virago :)

http://www.motorkari.cz/motokatalog/yamaha/yamaha-xv-535-virago.html

Je to konštrukčne primitívna motorka, vzducho chladená V2 jka, 34 KW = dá sa s tým už aj pomaly cestovať ak ideš sám :) Výpletové kolesá a KARDAN !!! ND za facku, veľa vecí na tom zmákneš sám :)

Odesláno

po prikladnem zalehnuti pod traktor (Pro Kobliha: sedlo prezilo bez ujmy :D), jsem se rozhodl jit do choppera, chtel bych idealne neco takoveho, ale chybi mi jeste dost chechtaku :D

http://www.motorkari.cz/motobazar/motorky/kawasaki/kawasaki-vn-900-classic/kawasaki-vn-900-classic-689142.html

Si nemuzu pomoci, ale snad se nekdo neurazi, me to Virago prijde jako kinder chopper, nevim, neni to ani chopper, ani nahac, s moji velikosti bych se na tom stydel sedet....

[upravil dne 10/9/2014 15:42 od Scratch]

Odesláno

Je to měsíc co sme prodali XV535, měřím trošku přes 180cm a neměl sem s tím problém. Hlavně byla motka přepákovaná, tekže nohy bylo kam odložit. Pravda XV1100 by bylo o něčem jiným, ale na tom už nemůže rajtovat ženská s 155cm. Pokud to chceš na klidný cestování tak ta 535 je objemově akorát, jede to hezky, nemusíš to tlačit očima jako 125 a hlavně si na ni uděláš spoustu věcí sám a kardan je neocenitelnej- neřešíš řetěz a jeho mazání.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...