Marusha Odesláno 4. červen 2010 Odesláno 4. červen 2010 Ahoj. Mám takovou nepříjemnou \"radost\" se svou 207 SW (rv 2008). Už první zimu se začal objevovat problém, že auto po ujetí krátké vzdálenosti, zastavení a následném nastartování, nechtělo chytat. Zastudena chytalo normálně, ale jakmile se motor trochu ohřál (třeba cesta na poštu, tam zastavení a za pět minut nastartování), nenaskočilo. Když bylo úplně zahřáté, tak chytalo taky normálně. K tomu mi dost lítaly otáčky. Po nastartování mělo auto snahu zhasínat, pak se jakoby vzpamatovalo a otáčky vyletěly nad 2000. Prošla jsem třemi servisy, kde ani jednou nic nezjistili. Jim údajně vždy chytlo normálně, diagnostika nevykazovala žádnou závadu. Akorát v tom třetím servisu se technikovi nepozdával tok dat v palubním počítači, takže proběhla přeinstalace. Po ní auto šlapalo půl roku normálně, ale pak zase začaly postupně při startování pomalu klesat otáčky a dneska jsem tam, kde jsem byla na začátku. Auto zatím sice nastartuju, ale než se stihnu připoutat, chcípne. Záruka mi skončila před necelým měsícem, zákon schválnosti. Neřešil někdo z vás podobný problém, případně netušíte, kdy by mohl být zakopaný pes? A jak je to v takovém případě s opravou, když se jedná o závadu, která se neúspěšně řešila de facto po celou dobu záruky? Díky! [upravil dne 4/6/10 Marusha] Citovat
MilanF1 Odesláno 5. červen 2010 Odesláno 5. červen 2010 Ještě napiš o jaký motor se jedná, pak jistě poradíme více. Citovat
omegascream Odesláno 5. červen 2010 Odesláno 5. červen 2010 tak trochu tipujem že to bude benzínový 16 ventil....ale možno aj nie Citovat
Marusha Odesláno 6. červen 2010 Autor Odesláno 6. červen 2010 Pardon, jsem zapomněla Ten nejslabší - 1.4 8V Citovat
koblih69 Odesláno 6. červen 2010 Odesláno 6. červen 2010 No podle chování by to mohlo být třeba čidlo teploty motoru. Kontroloval to někdo? Citovat
Marusha Odesláno 6. červen 2010 Autor Odesláno 6. červen 2010 Konkrétně tohle prý ano. Ale těch čidel je tam ještě spousta, takže jedině jít jedno po druhém:myslim Brácha včera říkal, že vyčetl na netu, že by to mohl být nějaký Hallův snímač... Citovat
punkac Odesláno 6. červen 2010 Odesláno 6. červen 2010 hallův snímač je na snímání otáček, může být na klice (většinou je na setrváku), na vačce... Více poradí kdo zná tento motor Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.