Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Auto Kelly, ELIT, As parts, Badisak ... výběr JE. Jinak ty kódy už Ti někdo psal.

Odesláno

Vloni jsem měnil přední kotouče + destičky u 406 i 106 a dal jsem značku TWR. Kupoval u badisaka a spokojenost cena/kvalita. V tvém případě bych se podíval na třmeny, zdali není pístek zarezlý. Taky vyměnil brzdovou kapalinu.

Odesláno

Tak jsem se do toho dneska pustil, a dopadlo to strašně. Normálně mi nešel povolit jeden ze dvou šroubků, co drží brzdový kotouč :( jinak vše šlo parádně. Vzhledem k tomu, že jsem i trochu poničil drážku pro šroubovák, tak budu muset sehnat asi Aku vrtačku a pokusit se to odvrtat. By mě šlehlo.

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odesláno

Aretační šroubek na kotouči byl na šroubovák? To je škoda, kdyby tam byl torx, to by šlo lépe. Já to vždycky dám do malé goly a povolím. 

Bud to odvrtej a zaaretuj jenom jedním šroubkem, ono se se toho moc nestane. Nebo bych si někde půjčil vytahovák na šrouby a zkusil ho vytáhnout. V opačném případě odvrtat a protáhnout závitníkem. 

Odesláno

Tak jsem se do toho dneska pustil, a dopadlo to strašně. Normálně mi nešel povolit jeden ze dvou šroubků, co drží brzdový kotouč :( jinak vše šlo parádně. Vzhledem k tomu, že jsem i trochu poničil drážku pro šroubovák, tak budu muset sehnat asi Aku vrtačku a pokusit se to odvrtat. By mě šlehlo.

příště chytni do kombinaček příslušný BIT, nasaď do drážky šroubu a klepni po něm velkým kladivem--půjde pak lehce povolit

Odesláno

Ahoj, tak jsem po výměně kotoučů i destiček. Kamarád mi půjčil jakýsi šroubovák, do kterého se triska kladivem a ten se pak otáčí a povoluje šroub. Nebýt tohoto nástroje, nepohnul bych se z místa. Po povolení šroubů to měla být brnkačka... jenže... Ani jeden brzdový kotouč nešel sundat, tak jsem do toho bušil jak smyslů zbavený, ale pak podlehly.

Takto vypadal ten horší a7dafc44c42352aac13a3c0446c95ead.jpg

Pak jsem namazal stykove plochy, aby se neopakovalo zapečení kotoučů.

34ae4e5cf0fd18b0ee97129deca2d594.jpg

...no a po 5. hodinách jsem chtěl být spokojený se svou prací, jenže se mi asi podařilo zavzdusnit brzdový okruh, když jsem to jel projet, slyšel jsem nějaký cinkání, zřejmě destičky o brzdak.

Je možné, že jsem to zavzdusnil těmi ranami kladivem? Nebo jsem udělal chybu někde jinde?

Díky za informace

Odesláno (upraveno)

Žádné plíšky tam nemám. Je to systém Lucas. Vodítka jsem promazal. Jedno vodítko bylo úplně zatuhle. To jsem očistil a taky promazal. Brzdový pedál je takový gumový a brzdí to fakt blbě.

Edit.1:

Tak mi to nedalo a znovu jsem se kouknul, zda jsem někde neudělal nějakou chybu, zavzdusneni mi přišlo divný a ejhle, otočil jsem jednu brzdovou destičku :( takže jsem to dal správně, naslapal pedál a nasadil kola a jel jsem to projet. Nyní to brzdí, nikde nic neklepe. Jsem to ale vocas :)))

Upraveno uživatelem martincihak
  • O 10 měsíců později...
Odesláno

Mám dotaz a nechci zakládat nové téma, budu měnit desky na zadku p306 2.0hdi je to asi bendix, chci se pro jistotu zeptat jestli pístek stačí zatlačit normálně silou, nebo se při tlačení musí otáčet po směru hodinových ručiček jako npř. u oktávky. Děkuji

Odesláno

ještě pro jistotu, při stlačovaní se šroubují na obou zadnich kolech po směru hod.ručiček? Mám čas než dorazí desky se teoreticky připravit.

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Nevi nekdo jestli v p306 combi 2.0hdi r.v 2000 jsou v zadnich kotoucovych brzdach 30mm nebo 32mm pistky?Lisilo se to nejak podle roku vyroby?Nebo se to nedozvim jinak nez rozdelat a zmerit, nejsem u auta :( a chci objednat prachovky.Dik

Upraveno uživatelem pagot

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...