Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj

příčin může být vícero. Záleží po kolika tankování je tento spočítaný rozdíl. Jestli po jednom, tak to může být i špatným ocejchováním výdejního stojanu ČS. Nebo mohl být palubní počítač vynulovaný v jiný čas, než první natankování paliva. Nebo při jednom tankování palivo více pěnilo a pistole dříve vypnula. Já bych z jednoho vyjetí plné nádrže ještě nic neodvozoval.

[upravil dne 2/6/10 Zazimir]

Odesláno

Najvyšši rozdiel, čo mám vysledované, je ak sa jazdí v meste. Myslím si, že to je tým, že nie vždy je spotreba počítaná. Pri státi a jazde do cca 30km/h sa nezobrazuje. V tom čase tú spotrebu buď nepočíta vôbec alebo podľa niektorých zdrojov je braný nejaký priemer napr. 10l na sto. Z toho potom vychádzajú tie rozdiely.

Odesláno

Jo to vím, ale třeba cesta Německo - zpět cca 2500 km. To bylo skoro to samé, rozdíl okolo 0,5-1 l.

To co píšeš bylo třeba u 406 2,0 HDi , kde to tak bylo, čím víc město , tím větší rozdíl. Do 30 km/h neukazuje a má nastaveno 10 l. CZ - Bulharsko sedlo přesně.

U 407 to vydím na sw chybu.

Odesláno

mne to sedí približne presne dnes som tankoval po 1000km, palubný mi ukazoval 6,0l/100km a vyšlo mi 6,25l/100km čo je po 1000km celkom dobre :)

tankujem na OMV a pridávam V.I.F.

f_m1tv6r3m_22909c6.jpg

f_m1tv6r4m_3c399eb.jpg

Původně zaslal: AnotherOne

Najvyšši rozdiel, čo mám vysledované, je ak sa jazdí v meste. Myslím si, že to je tým, že nie vždy je spotreba počítaná. Pri státi a jazde do cca 30km/h sa nezobrazuje. V tom čase tú spotrebu buď nepočíta vôbec alebo podľa niektorých zdrojov je braný nejaký priemer napr. 10l na sto. Z toho potom vychádzajú tie rozdiely.

podla mna to ráta stale aj ked neukazuje nic ja som si vsimol ze rozdiel mi narastá s počtom km napr. ked natankujem po hrdlo prejdem v meste 100km natankujem znova tak mi vide priemerka presne podla PP takže to určite ráta aj ked nic neukazuje ale po 500km je uz rozdiel cca 0,1l/100km a je jedno či je to mesto alebo dialnica keby to neratalo alebo davalo nejaky priemer 10l/100 tak to keby jazdíš iba mesto by PP ukazoval ine bludy ...

Odesláno

Ako viete ze ste natankovali plnu. Len tym ze vypne pistol. Ak ano tak to je mozne je nieco ine na palubnok ako natankujete. Kazda pistol vypina inac. Najidealnejsie je tankovat na jednej pumpe a s rovnakou pistolu, alebo vzdy natlacit az po hrdlo kym neuvidis naftu. Ale vtedy pozor aby zas neodislo to male cerpadielko na aditivum. Ja ked som to tak spravil , ze som natankoval az tak ze som naftu videl a nastartoval som tak taky nepekny pisklavy zvuk to zacalo vidavat.

Odesláno

Zdravím všechny,

já sem na tom stejně.Mám za sebou prvních 1000 a něco km.PP mi ukazuje dlouhodobý 6.0 a to jezdím město.V pátek jsem byl byrč a cestou zpět jsem musel natankovat.Poblíž žádná,jen takové malé benzínky.Raději jsem natankoval jen za 250 kč,tuším,že litr 30,70.Najel sem 120km a PP mi ukazoval na jízdu pr.5,8 tajkže taky trochu jinde.

Odesláno

Tak ako píše jofo môže byť rozdiel aj od samotnej pištoli, ale rozdiel môže byť aj čerpacom stojane sú kalibrované ale určitá odchýlka v reálnom a nameranom množstve tam je. Takže keď namiesto nameraného 1L nafty natankujete hodím blud cca. 0,95L tak na celej nádrži to bude znační rozdiel keď s vedomým že natankujete 60L a skutočnosti to môže byť menej a potom v porovnaní s PP to nevychádza. Ja mám rozdiel cca. 1dcl na 100km čo je podla mňa ešte v norme, ale tankujem do bandasiek a dopĺňam do nádrže podľa potreby. Na bandaske je približná odmerka a pridávam aditivum leto aj zima.

[upravil dne 6/6/10 Judes]

Odesláno

Nic si ztoho nedelejte, me u Avensisu ukazuje palubak, tak o 0,5l mene nez je real! A jeste kdyz mam na dojezde 0km, tak teprve na radu prichazi rezerva a lidi potom najezdili i necelych 100km. Asi takova pojistka aby se nevyjizdela nadrz do sucha!

Odesláno

Zdravím,

mě to taky dělá lepší rozdíl 1l oproti reálu. Ale hezky se na to kouká:mrk

Dříve jsem to řešil, ale k té pumpě jsem stejně musel tak jako tak.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...