21Grams Odesláno 1. červen 2010 Odesláno 1. červen 2010 Predpokladal som ze ak obujem tak ako sa ma195/55R15 nebude problem s potvrdenim v peugeote, ale francuzi sa skratka nezapru, tvrdia ze na moje VIN mozu ist len a len 14ky, riesil toto uz niekto na slovensku, existuje sposob ako to obist? [upravil dne 1.6.2010 21Grams] Citovat
ozzy56 Odesláno 1. červen 2010 Odesláno 1. červen 2010 myslím,že legálně je tam nezapíšeš, i když syn je na 306 HDi má napsané od novoty v TP Citovat
Y2K Odesláno 1. červen 2010 Odesláno 1. červen 2010 mozno by to slo...na sto pero to neviem povedat...ale... Cesta je cez predajcu kol, najlepsie by bolo keby si tam dakoho poznal, ja som to riesil tak isto... Pazot ma tiez poslal kade lahsie ze najvacsie moze 16, ale ja som chcel 17. Postup: - predajca mi akoze predal fiktivne kola o rozmere aky som potreboval do TP a teda mal obute na aute, slo len o to aby som k nim dostal tipovy list - vydal mi na ne osvedcenie a nejake ziadosti na urad dopravy - s tym som siel na urad dopravy aby to schvalil - po schvaleni k policajtom na dopisanie do TP a hotovo 17tky boli tiez najvacsie mozne takouto cestou. Takze by bolo dobre zistit ci takymto sposobom sa daju tie tvoje dopisat, maju na to tiez zoznamy, budu to vediet. Ak to nebudu mat v systeme tak bohuzial to \"normalne\" nepojde Citovat
21Grams Odesláno 1. červen 2010 Autor Odesláno 1. červen 2010 Původně zaslal: Y2K mozno by to slo...na sto pero to neviem povedat...ale... Cesta je cez predajcu kol, najlepsie by bolo keby si tam dakoho poznal, ja som to riesil tak isto... Pazot ma tiez poslal kade lahsie ze najvacsie moze 16, ale ja som chcel 17. Postup: - predajca mi akoze predal fiktivne kola o rozmere aky som potreboval do TP a teda mal obute na aute, slo len o to aby som k nim dostal tipovy list - vydal mi na ne osvedcenie a nejake ziadosti na urad dopravy - s tym som siel na urad dopravy aby to schvalil - po schvaleni k policajtom na dopisanie do TP a hotovo 17tky boli tiez najvacsie mozne takouto cestou. Takze by bolo dobre zistit ci takymto sposobom sa daju tie tvoje dopisat, maju na to tiez zoznamy, budu to vediet. Ak to nebudu mat v systeme tak bohuzial to \"normalne\" nepojde No tiez som sa s touto myslienkou pohraval...urad dopravy je v kazdom okresnom alebo krajskom meste? zalezi od toho ci zoberu VIN a informuju sa v peugeote alebo len maju nejake tabulky a nezaujima ich VIN, motorizácia a tak... Vies si spomenut presne ake papiere si potreboval? Citovat
Y2K Odesláno 1. červen 2010 Odesláno 1. červen 2010 Nepotreboval som nic... Prisiel som, povedal co je vo veci a o aky rozmer kolies ide, ake auto mam, samozrejme motorizaciu a tak, VIN ich moc netrapilo, vsetky papiere mi dala ta firma co predava kola. Urad dopravy je v kazdom okrese tak ako policajne oddelenie, tam sa chodi aj ked privezies auto s cudziny Citovat
MilanF1 Odesláno 1. červen 2010 Odesláno 1. červen 2010 ozzy56: Já na HDI mám jen 185/65 R14, možná záleží, zda první majitel nechtěl hliníky v 15\", pak tam ten rozměr může být. Já mám jen 14\", takže zůstanu u plechů Citovat
AnotherOne Odesláno 1. červen 2010 Odesláno 1. červen 2010 Původně zaslal: 21Grams Predpokladal som ze ak obujem tak ako sa ma195/55R15 nebude problem s potvrdenim v peugeote, ale francuzi sa skratka nezapru, tvrdia ze na moje VIN mozu ist len a len 14ky, riesil toto uz niekto na slovensku, existuje sposob ako to obist? [upravil dne 1.6.2010 21Grams] Už to tu bolo x krát, postup je ako napísal Y2K. Zopár ďalších podrobností nájdeš tu: atď. Citovat
21Grams Odesláno 2. červen 2010 Autor Odesláno 2. červen 2010 Y2K, a policajt robil aj obhliadku vozidla? Totiz dnes som volal do pneuboxu ze typovy list mi moze vystavit, ale nepomoze mi to lebo to skontrolujum fotia a neviem co, vraj posledne 2 mesiace to uz tymto sposobom nejde, ze pozna par ludi co s tym uz nepochodili poslednou dobou, tak neviem. Citovat
Y2K Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Mne ziadnu obhliadku ani nic nerobili... V podstate nemaju preco. Urad dopravy to schvalil, oni to len dopisali do TP nech nie su problemy. Teoreticky ak by som to aj nemal v TP ale mal to potvrdenie z uradu dopravy asi by to stacilo. Takze podla mna obhiadka je v tomto pripade hovadina. A to co ti povedali nemuselo byt pre tento pripad. Ale ci sa to nahodou nezmenilo tiez neviem Citovat
hrasko Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Mne zapisovali 15\" a 16\" disky podla typoveho listu asi pred troma tyzdnami na od.dopravy a len 5 eur som platil...ziadna obhliadka... ale ti smejdi mi tam zapisali aj presny nazov disku tak uz len dufam ze toto fizli nebudu kontrolovat ked rozmer sedi... a boli to rozmery 195/50 R15 a 195/45 R16 [upravil dne 2/6/10 hrasko] Citovat
Y2K Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 kto ti zapisal nazov disku?policajti ci UD? Citovat
hrasko Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 taki starsi pankovia na Obvodnom urade-oddelenie dopravy...experti kym som si isiel kupit kolok tak si dali namahu a vypisali to poctivo presne podla typovych listov...takze teraz mam v TP napisane jedny disky Dotz a jedny Dezent...chuji... Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Tak by to malo byť správne. Typový list totiž platí pre konkrétny disk konkrétneho výrobcu, ktorý ma pre dané auto atest. Jednoducho sa zneužívalo to, že keď môže byť použitý konkrétny typ disku s od konkrétneho výrobcu s nejakým rozmerom tak potom môžu byť použité akékoľvek disky takého istého rozmeru, čo nie je pravda. [upravil dne 2.6.2010 AnotherOne] Citovat
Y2K Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 To by hádam nemuselo vadit keď to písali mne som radšej bol pri tom a povedal m čo a ako tam chcem napísať, boli celkom ochotní Citovat
hrasko Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 u mna ochotni moc neboli...uz len to sa im nezdalo preco si chcem dat zapisat dva rozmery...ze ci som si kupoval v priebehu dvoch tyzdnov dve sady kolies??...a preto si aj myslim ze to spravili schvalne...takze uvidim co na to zeleni...ak mi zoberu TP tak mozem asi kupovat nove disky a pneu:myslim Citovat
hrasko Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 ...asi som si mal rovno kupit nove disky aj s typovym listom a nemusel som vyhadzovat peniaze zvlast za disky a zvlast za typove listy:myslim sak aj tie typove listy daco stoja kua Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Daj tam hociaké disky tak aby nebol identifikovateľný výrobca napr. podľa stredovaj krytky. Potom môžu hádať či to je Dotz alebo niečo iné. Ty budeš tvrdiť, že áno. Citovat
hrasko Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 no stredove krytky su nejake \"tuning...\":D a disky su tusim Torra Canonica ale su patcipe skoro ako tie Dezenty,tak budem tvrdit ze su to tie...i ked to vyrazenie \"Canonica\" na boku disku je pekne vidiet... Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Povieš, že Dezent je výrobca a Canonica názov disku. Aj tak si myslím, že keď bude sedieť rozmer veľa nenarobia. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.