Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim Vas. Menil som nedavno svetla a potreboval by som poradit ako ich spravne nastavit lebo svietia kade-tade. Pocul som ze sa to da aj doma v garazi,len neviem ten udaj v akej vzdialenosti by mali v akej vyske svietit. (podla toho si spravim povedzme nejaky terc a nastavim si ich)

Odesláno

Auto zatížené 75 kg na straně řidiče, postavíš ke stěně tak, aby byla světla ve vzdálenosti 5 m od ní.

Změříš si výšku středu světlometů od podlahy.V této výšce -5 cm, uděláš na stěně čáru. Světla seřídíš podle té čáry tak, aby byla symetrická k podélné ose vozu. (místo čáry lze u stěny napnout šňůru.)

• O 6 měsíců později...
Odesláno
Auto zatížené 75 kg na straně řidiče, postavíš ke stěně tak, aby byla světla ve vzdálenosti 5 m od ní.

Změříš si výšku středu světlometů od podlahy.V této výšce -5 cm, uděláš na stěně čáru. Světla seřídíš podle té čáry tak, aby byla symetrická k podélné ose vozu. (místo čáry lze u stěny napnout šňůru.)

Oni sa daju seřídít iba stym koleckom co je pod volantom na lavej strane ci aj priamo v kufri pri svetlach je nieake kolecko na nastaveni vysky svetiel ?:myslim

Odesláno
Na každom svetle máš motorček na elektrické nastavenie sklonu svetiel a na tých motorčekoch z vrchnej strany máš štelovacie skrutky z plastu na imbusový typ klúča :D

Samozrejme za predpokladu ze daval original svetla a nie Depo :D

Odesláno

Základem je nastavit elektrické nastavení na 0, tedy nejvýše, a tak nastavovat na světlech - je to obvykle šedý nebo bílý dobře viditelný plastový imbus.

Odesláno

Sorry ze se vkladam do diskuze, ale mam obdobny problem. Jen mi svetlo u ridice sviti vice dopraa nez by melo, zvlaste to jde videt pri mlze. Takze bych se rad zeptal jak to sestelovat? Mam 207, ale principialne by to melo byti stejne ne?

Diky za kazdou radu...

Odesláno

Aspon na 206 su dve tvarovo rovnake skrutky, jedna na motorceku a druha priamo na svetle na nastavenie svetla do stran. Aj ked som si nevsimol ze by mi to na origo svetlach fungovalo. Krutil som ale aj tak nic. Hlavne pozri ci je dobre zalozena ziarovka. Staci trochu zle zalozit ziarovku a svetlo zacne škúliť do strany.

Odesláno

jj mam to nasazene dobre, ale mam hlavni svetlomety orginal vymenene po bouracce a asi je smatne seridily, a do servisu se mi nejak ted nechce... JJ ja mam u svetla takove plastove tycky s kteryma jde kroutit, zkousel jsem taky a nic...

Odesláno
Na každom svetle máš motorček na elektrické nastavenie sklonu svetiel a na tých motorčekoch z vrchnej strany máš štelovacie skrutky z plastu na imbusový typ klúča :D

Ja mám ťiež od DEPO H7+H7 a sú totálne rovnaké ako VALEO len možno menej kvalitné :D a dá sa všetko v pohode nastaviť na motorčekoch + na svetlách ;)

Odesláno

Ja mám ťiež od DEPO H7+H7 a sú totálne rovnaké ako VALEO len možno menej kvalitné :D a dá sa všetko v pohode nastaviť na motorčekoch + na svetlách ;)

Myslis ze sa daju dodatocne zohnat motorceky na depo s nastavovacou skrutkou ? Bral by som hned, lebo momentalny postup pri nastavovani svetiel je dost pracný :/

Ja mam presne tento typ svetiel a na motorceku vidno ze na sa na nom nic neda nastavit.

http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=8cd654e9f9241a0a51febc9c30441228

[upravil dne 24.12.2010 00:13 Gitarista001]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravim! bavite sa tu o nastaveni svetiel...ja by som potrebovat zohnat ten motorcek ktory nastavuje vysku svetiel...pri kupe auta som si to bohuzial nevsimol ze na lavej strane po zvoleni vysky 2 ci 3 sa nic nedeje...po rozobrati svetla som zistil ze motorcek je funkcny ale je urvata ta gulicka na konci piestu krory dviha a stlaca parabolu...fungl novy som nasiel za cca 53€ ale to je az prilis velka suma za taku hlupost... DIK

Odesláno
Zdravim! bavite sa tu o nastaveni svetiel...ja by som potrebovat zohnat ten motorcek ktory nastavuje vysku svetiel...pri kupe auta som si to bohuzial nevsimol ze na lavej strane po zvoleni vysky 2 ci 3 sa nic nedeje...po rozobrati svetla som zistil ze motorcek je funkcny ale je urvata ta gulicka na konci piestu krory dviha a stlaca parabolu...fungl novy som nasiel za cca 53€ ale to je az prilis velka suma za taku hlupost... DIK

Shanel jsem to tez, ale bohuzel pod 1000Kc (40€), se to sehnat neda. Takze holt nezbyva nez ty prachy dat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...