Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

ahoj

ja mam snimac vporiadku premeral som ho a vsetky parametre su dobre podla. http://xu10j4r.free.fr/xantia/bitron.pdf  skor si myslim ze je chybný BITRON Preto sa pitam na to napätie na Kontakte teplotneho snímace lebo si myslim ze je tam male napätie ktore BITRON vyhodnotí Ako horuci motor a spusti ventilatory. BITRON zrejme podla napätía na Kontakte 14 reaguje..ked je napätíe  male spusti podla potreby reakciám.

aby som sa vymackol BITRON podla napetia na 14 reaguje na ventilatory ked je pokles napetia s cidla minimalny do urcitej prahovej hodnoty tak spusti ventilatory na polovicny vykon/.ked ale cidlo svojov teplotou zadrzi vetsinu napetia  V   tak BITRON spusti druhu rychlost ventilatorov.TAK SI MYSLIM ZE TO FUNGUJE

Upraveno uživatelem pavelu96
Pro doplnění informací použij upravit a nepiš další příspěvek
Odesláno

Zober si potenciometer (alebo odpory) podla udajov z toho linku zapoj to namiesto toho snimaca teploty a krut potakom (alebo men odpory). Tym budes simulavat zmenu teploty chladiacej kvapaliny. Ak sa budu spravat sahary spravne, tak mozes chybu bitronu vylucit. Ak nie, az potom by som sa zameral na bitron.

Cital si moj popis principu chladenia P306 co som dal sem na forum "par" rokov dozadu?

Mas v aute klimu?

Odesláno

Ked zapnes klimu, tak by sa mali obe sahary roztocit na polovicne otacky, len neviem, ci to ma fungovat aj ak mas klimu praznu. Ak si spravne vybavujem, vtedy tie polovicne otacky nezaviasia vobec od toho, aky teply mas motor ale len od toho, ze si zapol klimu.

Odesláno

vie co klimu vobec nezapinam lebo neviem v akom stave je kompresor a nechcem to ryskovat.ale vykonal som taku vec.ulomil som kontak na BITRONE c.10 .a ventilatory sa tocia ako maju.len sa netocia vo vysokych otackach .tocia sa na pol.BITRON ich zopne pri 80 st.C. a dochadza aj ku dochladeniu po vytiahnuti kluca.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

@miroja nemám to vyriešené stále, prepáč že odpisujem až tak neskoro. mal som kľúčik v druhej polohe a klímu vypnutu v tej dobe tam nebol freon. Auto naštartované nebolo. Teraz som ho dal doplniť myslím freon. Po zapnutí bežali oba ventilátory. Všetko fingovalo krásne. Prešiel deň a začalo mi vyhadzovať centrálnu výstrahu STOP a klíma prestala ísť. Sahary sa točili tak že spravili pol otáčky a neprestali ísť, zasa pol otáčky a preťali ísť. Trojicu rele vymenili v servise za nové a zrepasovali spojku kompresora. Teraz STOP neukazuje a ventilátory nejdú vôbec. 
nerozumiem prečo. Kde v kabeláži by som mal hľadať chybu? Už sok z toho zúfalý dosť koruniek som do toho dal s stále sa potim 😭 Modré cidlo menené termostat menený. Ventilátory sa nespustia až na 110 stupňoch oba. To bolo aj predtým ako som spustil klímu a išli iba ventilátory aj klíma. Dakujem 

Odesláno

Ak sa ventilatoery rozbehnu na polootacku pri zapnuti klimy a naplno po zohriati bezia, samotne motory by mali byt OK, aj ked....  Ak ma niektory z nich zaseknute uhliky a dlzka uhlikov je uz na hranici, pri polovicnej rychlosti moze mat problem bezat normalne niektory z motorov motor a kedze su v serii, zastane aj druhy. Skus vrtuliam pripadne pomoct rukou, ked sa budu snazit zastavit,ci nebudu mat snahu sa dalej tocit, ale daj si bacha, aby ti neseklo prsty...
Mohli by to byt aj niekde zaoxidovane kontakty, trebars v niektorej z patic relaotok medzi ventilatormi, alebo v ich ovladani,. To je ovladane MCU, ale k tomu sa neviem detailnejsie vyjadrit, nemam taku MCU v mojom aute. Mozno tiez len nejaky zoxidovany konektor.
Co poistky v aute a v mortorovom priestore? Vsetky OK a nezaoxidovane?

Odesláno (upraveno)

Teraz ako vymenili tie nové relatka netočia sa vôbec, pomohol som im sa roztočiť všetko čo tu bolo spomínané som skúšal. Našiel som pod autom jeden odpojený konektor no netuším kam sa pripája nevedel som to nájsť. Ale našiel som vypálenu 20A poistku dnes vnútri pod šoférom. Pri motore všetko ok. Prikladám foto aj konektoru aj poistiek. Klaksón a hlomvky idu konektor je dvojpólový a je tam sivý a žlto-zelení kábel. Poistka bola odpálená dole v právo medzi tými dvomi žltými 20A poistkami. Momentálne som na chate a nemám náhradnú dnes večer prídem domov a skusim to ale myslím si že je to ono proteoze mi všetko v aute funguje okrem tohto. Dám vedieť zatiaľ ďakujem.

1531A6E7-64A4-4B10-A05E-4E57DB88BE69.jpeg

47244CC4-4D47-4F34-BDAC-90CE10928204.jpeg

A7F55A8F-69E7-44C8-BF75-A421EF59DB42.jpeg

Upraveno uživatelem Ero123
Necituj přímo předchozí příspěvek - sir yes sir !
Odesláno (upraveno)

Problém vyriešený ide to. Spustím klímu spustia sa aj ventilátory. Teším sa jak maly chlapec. 🥰 problém bol v trojici relatok ktoré sú nad saharami. Jedno bolo vyhorene to mi avizovali v servise, hovorili aj že kontrolovali všetky poistky a vraveli ze problém bude v nejakom signalovom kabli. Tak poistky kontrolovali asi slepí ľudia. Alebo skontrolovali a potom skúšali napájať na priamo a nejako ju odpálili. Aby človek kontroloval po servise ci si spravili robotu dobre to je hrozne toto.  Uvidim či sa spustia aj pri samotnom prehriati motoru. Budem informovať ďakujem pekne za rady a čas. 

Upraveno uživatelem Ero123
Odesláno

Nuz, tak to ozaj tazko hladat chybu ci radit, ak ti servis tvrdi nieco uplne ine ako je realita. Kedze rele medzi saharami mali byt vymenene, uz mi to vychadzalo potom len na patice rele, motory sahar, alebo poistky...pripadne este kabelaz a konektory  v nej.

K tomu neznamemu konektoru. Hmlovky mas?

Odesláno

Vieš co kašlem na to keď je teplo ide klíma s ňou aj Sahary a auto sa neprehrieva tak to nejak riešiť nebudem. Ak klíma nejde auto sa tiež neprehreje takze potreboval som ich spojazdniť viac-menej za klímu. Aaa tie rele boli vyhorene predtým ako ich oni vymienali. A tie aj reálne menili pretože sa pamatam tam boli dve zelene a jedno cierne teraz su dve čierne a jedno sivé rovnake schémy ako tie predtým. Áno hmlovky mám. A svietia mi obe písal som to. No vážne nemám potuchy kam ten konektor patrí pozeral som všetko v tom okoli nič tam nieje a ďaleko sa s ním nedá ísť. 
Už tam nejde len zadný stierač tam je niekde chyba asi v priechodke hore ako je kufor pretože motor som mal rozobratý a ten ide len niekde je skrat a odpaľuje poistku takto mám teraz odpojený 🙂 mam ho šesť a pol roka najazdil som na ňom cez 100 000 km teraz ma 250 000 pred nedávnom menena spojka a alternator a šľape ďalej 💪

Odesláno

Z akeho kabloveho zvazku vychadza ten kabel? Ak z hlavneho motoroveho niekde v tom mieste kde vychadza aj kablik na elektromagnet klimy kompresora, mohola by to byt priprava na snimac vody v palive. Dostane ten konektor k palivovemu filtru?

Pripadne snimac opotrebovania brzdovych dosticiek, ale ten ma asi len jeden vodic a mal by byt na oboch stranach auta ....

Co sa tyka poistky, jedna sa o poistku F9, pre benzinaky MCU, pre naftaky istenie pre klimu a ovladanie sahar. Takze bez nej to ozaj nemohli bezat ani sahary ani klima 🙂.  Ale funkciu poistky si uz isto dohladal v navode na obsluhu auta.

Ja som pochopil, ze ventilatory uz mas uplne OK. Co ti na nich este nefunguje?

Odesláno

Ten kábel vychádza z toho káblového zväzku ako je na foto, neviem kam ide neskúmal som viac. A áno Sahary fungujú aj prvý aj druhy stupeň pri zapnutí klimatizácie. Ale ak ma auto 90 stupňov nespustia sa ani ma 95 stupňoch ale nejako to neriešim pretože vždy ak je teplo ide klíma a tým ak vetraky. Inak pekne drží 80 stupňov keď je chladnejšie.

teraz riešim zapojenie diaľkového ovládania. Len neviem pripojiť otvárací a zatvárací signálový kábel. 
Bsi centrálu som hľadal za poistkami. Pod prednými sedačkami. Pod zadnou sedačkou strana spolujazdca. V stredovom paneli, hore v svetle. Nikde nieje. Tak sa musím napojiť ta Main motorček v soferovych dverách. No najjednoduchšie by som to mal. Ak by jednotka bola niekde v nutri auta pretože signálove káble na smerovky by sa mi ťažko ťahali z dverí do auta. Čo som sa dočítal na fórach tak zapojiť to na modry a zelený kábel ktorý ide z motorceka v dverách. No tieto farby som tam nemal. Niekde za poistkovou skrinkou niesu pripadne ktoré farby káblu by to mohli byt? Ty si frajer v tomto tak sa skúsim spýtať poznáš to auto od vlasov po nehty 😀

viem že sú tu na to založené temy ale ani jedna nepomohla, už som to skúšal zapájať pred dvomi rokmi ale nepodarilo sa no teraz by som to rad poriešil. Ďakujem za odpoved. 

Odesláno

Co sa tyka merania teploty, tak tusim aj tvoj motor ma dva termistory. Jedne len pre merac teploty na palubovke (zlty ???), jeden pre ECU (modry). Ak je vadny (posunuty) ten pre ECU, moze vyhodnocovat uplne inu teplotu motora ako je v reale a ako ukazuje budik.
Pozri kolko snimacov mas na termostate, pripadne urob foto..

Dodatocne som zistil, ze kabel na snimac vody v palive ma zrejme 3 vodice, ty mas dva.  Mohol by to byt kabel na snimac tlaku oleja pre posilovac riadenia.  Niktore modely to mali. Kdesi sim sa docital, ze ked pohnes volantom za volnobeznych otacok, mohlo by to pridat motoru na otackach, aby malo cerpadlo dost energie na otacanie kolesami a neskapal pri tom motor.

Ked som kupil auto, tiez mi neslo dialkove. Sklusal som sparovat dilakove podla navodu, ale nezabralo to. Pomohlo az vymazanie imobilizerov oboch klucov, opatovne nacitanie a potom nacitanie aj dialkoveho. Odvtedy frcim s origo DO.
Aj ja som hladal centralu kade-trade. Nakoniec som usudil (a asi aj zazrel) , ze bude v strednom paneli, ale medzicasom som to rozchodil, takze som sa k nej nprebojoval.
Ak mas k autu origo kluc s DO, skusil by som najskor opat sparovat kluc <-> riadiaca jednotka DO. Mozno nebude treba vobec do auta zasahovat....

Odesláno

Snímač mám len jeden a to modrý aj pre ukazovateľ teploty na palubovke aj pre ecu. Ten je nový. 

co sa týka toho snímača tlaku oleja pre posilňovač riadenia tak to je úplne na druhej strane. Tento konektor je v podstate na strane vodiča a servo je na strane spolujazdca. A hlavne mi všetko funguje dokonca aj snímač hladiny oleja takze fakt netuším čo to môže byt. Alebo kam to mám zapojiť. Všade kam ten kábel dočiahne všetko som skontroloval a nič nezapojené nenašiel 😏

co sa týka diaľkového ovládania ja mám od auta len jeden kluc a ten tlačítka na odomknutie a zamknutie na sebe nema. Preto som to riešil takto kúpil som novu jednotku za 13€ aj s dvomi diaľkovými. 
musim nájsť len tie káble alebo nejakú schému kde je ukázaný main motorcek sofoerovych dverí aby som vedel ktorý kábel je aký. Vvstredovom paneli mám len jednotku pre airbagy. 😭 už som vzdal hľadanie tej bsi jednotky pre centrál. Pohladam ešte nejaké schémy a ak sa mi to nepodarí zanesiem to autoelektrikarovi nech mi to nápoji on a hotovo. 
kazdopadne ďakujem za rady aj za čas. Konektor zaizolujem a nechám ho tam vysiet. Možno je to len predpríprava na niečo. 

166D8931-22D0-4317-ABB7-D9015E2F63E3.jpeg

Odesláno

Nevadí fungujem už s diaľkovým podarilo sa mi to napojiť akurát teraz som skončil. 3 dni drbkania sa s tým a prišiel som na to BSI je za poistkovou skriňou ide dom biely konektor a nieke to sivá krabička ani čierna. Nerozoberal som to až tak do hĺbky napojil som sa len na jeden vodič co ide do toho konektoru a na jednotke DO som prepojil mínusový pol so zamykanim kufra v podstate všade písali že ten kablik nema byt zapojený no celé to mám nejako divne poprepájané ale ide to 😂 ďakujem za všetky rady a čas 🤜🏼🤛🏼 Ak by niekto potreboval pomôcť s tým napíšte. 

Odesláno

Prosím o radu, co a kde spíná saharu u jednovrtule? Spíná mi až na druhou rychlost. U dvouvrtule s klimou jsou relé přístupný nahoře mezi vrtulemi. Tak to mám u druhého auta. Ale u cabria 1.6 72kW bez klimy jsem čekal relé pod víčkem, ale tam nic. Pusto prázdno. :D:myslim

IMG_20210817_160719.jpg

Odesláno

Nedá se nic dělat, pravidla platí pro všechny :aut Nahlášeno!
2. .... nepokládejte stejný dotaz ve více sekcích...
Moderátoři konejte. Banán na měsíc bude stačit :D :D :D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...