Přejít na obsah

Ero123

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

O uživateli Ero123

  • Datum narození 8.8.1995

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Vrable
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

236 zobrazení profilu

Ero123's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ero123

    nespíná sahara

    Nevadí fungujem už s diaľkovým podarilo sa mi to napojiť akurát teraz som skončil. 3 dni drbkania sa s tým a prišiel som na to BSI je za poistkovou skriňou ide dom biely konektor a nieke to sivá krabička ani čierna. Nerozoberal som to až tak do hĺbky napojil som sa len na jeden vodič co ide do toho konektoru a na jednotke DO som prepojil mínusový pol so zamykanim kufra v podstate všade písali že ten kablik nema byt zapojený no celé to mám nejako divne poprepájané ale ide to ďakujem za všetky rady a čas Ak by niekto potreboval pomôcť s tým napíšte.
  2. Ero123

    nespíná sahara

    Snímač mám len jeden a to modrý aj pre ukazovateľ teploty na palubovke aj pre ecu. Ten je nový. co sa týka toho snímača tlaku oleja pre posilňovač riadenia tak to je úplne na druhej strane. Tento konektor je v podstate na strane vodiča a servo je na strane spolujazdca. A hlavne mi všetko funguje dokonca aj snímač hladiny oleja takze fakt netuším čo to môže byt. Alebo kam to mám zapojiť. Všade kam ten kábel dočiahne všetko som skontroloval a nič nezapojené nenašiel co sa týka diaľkového ovládania ja mám od auta len jeden kluc a ten tlačítka na odomknutie a zamknutie na sebe nema. Preto som to riešil takto kúpil som novu jednotku za 13€ aj s dvomi diaľkovými. musim nájsť len tie káble alebo nejakú schému kde je ukázaný main motorcek sofoerovych dverí aby som vedel ktorý kábel je aký. Vvstredovom paneli mám len jednotku pre airbagy. už som vzdal hľadanie tej bsi jednotky pre centrál. Pohladam ešte nejaké schémy a ak sa mi to nepodarí zanesiem to autoelektrikarovi nech mi to nápoji on a hotovo. kazdopadne ďakujem za rady aj za čas. Konektor zaizolujem a nechám ho tam vysiet. Možno je to len predpríprava na niečo.
  3. Ero123

    nespíná sahara

    Ten kábel vychádza z toho káblového zväzku ako je na foto, neviem kam ide neskúmal som viac. A áno Sahary fungujú aj prvý aj druhy stupeň pri zapnutí klimatizácie. Ale ak ma auto 90 stupňov nespustia sa ani ma 95 stupňoch ale nejako to neriešim pretože vždy ak je teplo ide klíma a tým ak vetraky. Inak pekne drží 80 stupňov keď je chladnejšie. teraz riešim zapojenie diaľkového ovládania. Len neviem pripojiť otvárací a zatvárací signálový kábel. Bsi centrálu som hľadal za poistkami. Pod prednými sedačkami. Pod zadnou sedačkou strana spolujazdca. V stredovom paneli, hore v svetle. Nikde nieje. Tak sa musím napojiť ta Main motorček v soferovych dverách. No najjednoduchšie by som to mal. Ak by jednotka bola niekde v nutri auta pretože signálove káble na smerovky by sa mi ťažko ťahali z dverí do auta. Čo som sa dočítal na fórach tak zapojiť to na modry a zelený kábel ktorý ide z motorceka v dverách. No tieto farby som tam nemal. Niekde za poistkovou skrinkou niesu pripadne ktoré farby káblu by to mohli byt? Ty si frajer v tomto tak sa skúsim spýtať poznáš to auto od vlasov po nehty viem že sú tu na to založené temy ale ani jedna nepomohla, už som to skúšal zapájať pred dvomi rokmi ale nepodarilo sa no teraz by som to rad poriešil. Ďakujem za odpoved.
  4. Ero123

    nespíná sahara

    Vieš co kašlem na to keď je teplo ide klíma s ňou aj Sahary a auto sa neprehrieva tak to nejak riešiť nebudem. Ak klíma nejde auto sa tiež neprehreje takze potreboval som ich spojazdniť viac-menej za klímu. Aaa tie rele boli vyhorene predtým ako ich oni vymienali. A tie aj reálne menili pretože sa pamatam tam boli dve zelene a jedno cierne teraz su dve čierne a jedno sivé rovnake schémy ako tie predtým. Áno hmlovky mám. A svietia mi obe písal som to. No vážne nemám potuchy kam ten konektor patrí pozeral som všetko v tom okoli nič tam nieje a ďaleko sa s ním nedá ísť. Už tam nejde len zadný stierač tam je niekde chyba asi v priechodke hore ako je kufor pretože motor som mal rozobratý a ten ide len niekde je skrat a odpaľuje poistku takto mám teraz odpojený mam ho šesť a pol roka najazdil som na ňom cez 100 000 km teraz ma 250 000 pred nedávnom menena spojka a alternator a šľape ďalej
  5. Ero123

    nespíná sahara

    Problém vyriešený ide to. Spustím klímu spustia sa aj ventilátory. Teším sa jak maly chlapec. problém bol v trojici relatok ktoré sú nad saharami. Jedno bolo vyhorene to mi avizovali v servise, hovorili aj že kontrolovali všetky poistky a vraveli ze problém bude v nejakom signalovom kabli. Tak poistky kontrolovali asi slepí ľudia. Alebo skontrolovali a potom skúšali napájať na priamo a nejako ju odpálili. Aby človek kontroloval po servise ci si spravili robotu dobre to je hrozne toto. Uvidim či sa spustia aj pri samotnom prehriati motoru. Budem informovať ďakujem pekne za rady a čas.
  6. Ero123

    nespíná sahara

    Teraz ako vymenili tie nové relatka netočia sa vôbec, pomohol som im sa roztočiť všetko čo tu bolo spomínané som skúšal. Našiel som pod autom jeden odpojený konektor no netuším kam sa pripája nevedel som to nájsť. Ale našiel som vypálenu 20A poistku dnes vnútri pod šoférom. Pri motore všetko ok. Prikladám foto aj konektoru aj poistiek. Klaksón a hlomvky idu konektor je dvojpólový a je tam sivý a žlto-zelení kábel. Poistka bola odpálená dole v právo medzi tými dvomi žltými 20A poistkami. Momentálne som na chate a nemám náhradnú dnes večer prídem domov a skusim to ale myslím si že je to ono proteoze mi všetko v aute funguje okrem tohto. Dám vedieť zatiaľ ďakujem.
  7. Ero123

    nespíná sahara

    @miroja a nikde nevedia napojiť auto na diag nemôže to byt náhodou problém Ecu?
  8. Ero123

    nespíná sahara

    @miroja nemám to vyriešené stále, prepáč že odpisujem až tak neskoro. mal som kľúčik v druhej polohe a klímu vypnutu v tej dobe tam nebol freon. Auto naštartované nebolo. Teraz som ho dal doplniť myslím freon. Po zapnutí bežali oba ventilátory. Všetko fingovalo krásne. Prešiel deň a začalo mi vyhadzovať centrálnu výstrahu STOP a klíma prestala ísť. Sahary sa točili tak že spravili pol otáčky a neprestali ísť, zasa pol otáčky a preťali ísť. Trojicu rele vymenili v servise za nové a zrepasovali spojku kompresora. Teraz STOP neukazuje a ventilátory nejdú vôbec. nerozumiem prečo. Kde v kabeláži by som mal hľadať chybu? Už sok z toho zúfalý dosť koruniek som do toho dal s stále sa potim Modré cidlo menené termostat menený. Ventilátory sa nespustia až na 110 stupňoch oba. To bolo aj predtým ako som spustil klímu a išli iba ventilátory aj klíma. Dakujem
  9. Ero123

    nespíná sahara

    Zdravím páni, tak že mám problém so spínaním sahary. Mám tam kod motora RHY 2.0 HDI 66KW. Jeden modrý konektor (čidlo) na závit, po odpojení na druhej polohe klúča sa zopne šoférová sahara na full.. teplotu motora ukazuje dobre, motor sa ohreje cez 100°C a a začne vyhadzovať centrálnu kontrolku STOP. Modré čidlo som včera menil, je nové. Nerozumiem prečo mi nespína sahara. Relátka som kontroloval, sú OK. Motory pri zapnutí na 12V bežia, skúšal som to samostatne napojiť na priamo. Klimatizácia nefunguje, chýba freon. No viem, že pri zapnutí klimatizácie (keď bola naplneníá a fungovala) to fungovalo a točili sa obe sahary. No našiel som odpojený konektor 4 alebo 5 pin nespomínam si už a netuším odkial je. Bol v predu cca nadzi podblatníkom a predným nárazníkom šoferovej strany- Ale vyzeral ako konektor do svetla . Všetky svetlá fungujú... Moja otázka znie - kde hladať chybu keď pri odpojení modrého čidla zopne na plnú rýchlosť len vodičovú saharu. - kde hladať chybu ak nad 100°C nezopne saharu. Moc by som bol vďačný za každú radu. Keďže som to riešil už s dvomi mechanikmi a netušil ani jeden kde môže byť chyba. Modré čidlo je premerané a je dobré... Dal som dole masku, dostal sa pri relétka. Šoférové zelené som nechal na mieste, čierne tiež, zelené spolujazdcové som vybral a prepojil káblom. Výsledok rovnaký ako pri odpojení modrého čidla t.j. šoférová sahara sa roztočila na plný výkon. Ďakujem za každú radu.
×
×
  • Vytvořit...