Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nezávislé topení 807 - možnost předělání na spínací hodiny?

Recommended Posts

Odesláno

Tak mi mechanik ukazoval že u toho nezávislýho topení je i čerpadlo a že by to prej snad mohlo nějak jednoduše jít zprovoznit aby se zapínalo třeba dle nějakých spínacích hodin. Říkal že snad někde dělali do Volva že to jen povolili v počítači a bylo hotovo. Bez nějakejch drahejch dodělávek čerpadla atd.

Nezkoušel někdo prozkoumat na origo diagnostice na 807 jestli tam není možnost nějakýho SW přepnutí čico?

Odesláno

Když budeš vyhledávat v již existujících vláknech tak najdeš bez problémů odpověď.

Odesláno

Já jsem ty vlákna četl již dříve ale nijaká zmínka že by tam někdo psal o tom co vše se dá nebo nedá v originální diagnostice nastavit či změnit tam není. To mě zajímá.

Odesláno

Ve Volvu to stačilo povolit v diagnostice, dělali to známýmu v XC90. Ale myslím si, že byto u 807 mohlo jít nějak podobně, jako se to dalo dodělat do Sharanu. Tam stačilo dodělat pár kabelů nějaký relé a pak to fungovalo jako nezávislý topení.

Odesláno

Tak dodělat to jde také, ale je to trochu složitější, aspoň co jsem zjistil. Ale určitě si to chci nechat udělat také.

Odesláno

no nevím jestli to bude tak jednoduché. Já se na to ptal už dříve a musí se dokoupit dost věcí. Určitě čerpadlo a elektronika, která hlídá například napětí v baterce abyste nastartovali.

Odesláno

Ale hlavně logicky to musíš napojit i na nějaké ovládání dalších věcí aby se to v tom autě nějak projevilo. Dělá to nějaká firma a stojí to kolem 10 tisíc. Rozhodně to není jen zapnout a vypnout.

Odesláno
Původně zaslal: Wensdy

to Haryk

Podělíš se prosím s tím jak a kam to zapojil?

díky

až to bude tak jistě ,chystám to už na letošní zimu

• O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj všichni, koupil jsem 807 Pullman a po časovém spínači nezávyslého topení jsem našel jen záslepku kabelu a díru po šroubu. Nevíte někdo kde bych měl hledat ještě nějaké pozůstatky nebo kde se přesvědčit, že to před prodejem vše vybrabčili?

Odesláno
V originál diagnostice nastavit nic z toho nejde.
ja som to v diag videl, dokonca som mal funkce aj na displayi kde sa dal nastavit cas zopnutia atd... bolo to ale neuplne bo v tom case som nemal webasto,

teraz ked ho uz mam, tak to stejne nepotrebujem, bo weba spustam dialkovym.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...