Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tempomat vyuzivam hlavne v lete pri ceste do Chorvatska, u nas na dialniciach, inak malokedy. Ale ci jazdim za 5,5 alebo 6,5 myslim nie je podstatne - aspon pre mna. Aj tak super spotreba na tak tazke a celkom vykonne auto.

Odesláno

Zdravím jak si tady pročítám ty vaše sppotřeby, tak tomu nechci ani věřit. Mám 2.0HDI a nikdy jsem nešel pod 5.9 na kolech 215/55 r17 a to už jsem se fakt coural. průměr mám na 10 000km 7.4l/100km kombinovanou! Jinak podtáčení jak bylo už zmíněno motor začne hučet a klepat. Což se mu moc nelíbí. Mě osobně bylo řečeno, že 1. a 2. stupeň jsou rozjezdový tak se o podtáčení moc mluvet nedá, 2.stupeň by neměl klesnout v tahu pod 1000ot/min. jinak zybtek netlačit pod 1500ot/min. a to hlavně v tahu Nelíbí se to dvouhnotovému setrvačníku. Já sosobně 5. a 6. stupeň netočím pod 2000ot./min. A navím jako velký bonus je to 16ti ventyl a o těch se ví že mají radši vyšší otáčky a víc papkaj.

A to je asi tak vše;)

Odesláno

Mám od Strakiho chip a jezdím v rozmězí 2.000-3000 RPM od 3. rychlostního stupně a občas tomu šlápnu na hrdlo a spotřeba 5,6l/100km. Nad 7l mi to papkalo, když se mi ucpával FAP, jinak tu spotřebu, jak jsem psal mám kombinovanou. Ve městě v tomto počasí mám neustále 6,1l/100km. Nikdy se to nezvýšilo. Před 2 týdny mi Straki upravoval jednotku ještě a už i ve městě v tomto počasí mám 5,7l/100km. :roker

Odesláno

ja mám momentálne spotrebu 7.4 pri priemerke 34 km/h, hlavne mesto ale väčšinou to nestihnem ani zohriať, proste krátke trasy, určite má na spotrebu vplyv aj to, keď má niekto chip + fap off :myslim

Odesláno

Mozno je to vsetko aj vec kusu :myslim

Ja som mal cez leto na ceste do chorvatska cca 1000km cca 6 litrov. Teda na palubaku svietilo 5,8 a real bol 6,3 kedze som to spravil v pohode na jednu nadrz. Ale cele madarsko som siel 150km/h a chorvatsko cca 170km/h. Na gumach 245/40 R18! Znamy co siel za mnou na 607 2,7Hdi mal len o pol litra viac.

Nemam ani chip ani fap off a auto ma 210tis bez vymeny fapu! :aut

Odesláno

cvrlo jasne ze ma na to vplyv co jazdis a kde jazdi a ci mas fapko alebo nemas... tu kazdy uvedie spotrebu ale nikto nenapise za akych podmienok a hlavne KDE. Hodnoty pod 6l/ 100 su vsetko nerealne pri normalnej prevadzke, to ze t uniekto uvediet 5,2 resp. necele 4 litre to je skor na smiech, lebo tito ludia nejazdia, to sa len plantaju a zavadzaju kazdemu kto jazdi normalne. Okrem toho pri tych extremne nizkych spotrebach si staci pozriet priemernu rychlost a je jasne ze ti ludia chodia okolo 70-80km/h a tam je to samozrejme najnizsie z hladiska spotreby. Cize chvastat sa takymito udajmi je len zavadzajuce a nema to ziadnu vypovedaciu hodnotu.

Odesláno

je to tak, takéto hodnoty sú skôr \"extrémne\" prípady, mne sa tiež podarilo zajazdiť za 5.2, bolo to po okreskách pri neustálom vyraďovaní, ale tomuto autu takýto štýl jazdy vyslovene nesedí, je to skôr trápenie a o radosti z jazdy ani nehovorím:fnuk

[upravil dne 14/2/13 10:05 od cvrlo]

post-21727-141096294714_thumb.jpg

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak to tu oživím, spotreba na včerajší zraz do Belej pri Žiline a späť.

Z tých 518 km bolo cca 320 po diaľnici a rýchlostnej ceste, ostatné okresky, mestá , dediny ;).

post-27076-14109630737513_thumb.jpg

[upravil dne 15/4/13 19:36 od Judes]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Dnes som bol na otočku v BA a musím konštatovať že bola skoro vyľudnená, premávka bola menšia ako v NZ no bolo to super na spotrebu :D.

post-27076-14109632262635_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...