Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Můžeš si dát o výkendu brigádu u mě na baráku:D zatím jen vyvážím bordel. Jinak dneska mě na autě vyrostl takovej ten nádor, říká se tomu tažné zařízení:D

Odesláno

Tak pěkné auto a tak ho z nepěknit:( že se nestydíš Tento víkend jdu na ples,tak budu sám potřebovat pomoct:D ale jak to půjde tak se ti ozvu :mrk

Odesláno
A pokud se to nechá aktivované na zimu, tak to pořád pípá nebo to po chvíli ztichne, jak kontrolka nezapnutých pásu?

Myslím, že už se tady někde psalo, ale přiznavám se:mad::mad::mad:,že se mi to nechce hledat. sorry:aut

ja som nechal kontrolu tlaku aktívnu aj zime, ale na zimnej sade nemám čidlá. Systém to zahlási len na štarte a potom 1x počas jazdy (neviem, či je to podľa km alebo času - cca 40 min jazdy):jemne to pípne, na palubovke sa medzi budíkmi rozsvieti oranžový trojuholník a na WIP Nav displeji sa ukáže autíčko, ktorému blikajú všetky kolesá s hláškou: \"Tyre pressure is not monitored\".

Potom to už dá pokoj - takže žiadna katastrofa, dá sa to vydržať.

Keď dám letné, aj tak musím na dia, pretože dám predné gumy na zadnú nápravu.

Odesláno

Jo tak ještě záleží kde je které kolo dané? To abych si vždy přesně popsal při přehazování kde bylo.:myslim

To už mně připadá té techniky zbytečně moc.:( Ještě že zatím nedávají čidla do volantu jestli se drží tak jak má.

Třičtvrtě na tří nebo za deset dvě. Nebo je to zase nějak úplně jinak:myslim:myslim:myslim

No, když to nějak moc neřve, tak to možná dám z aktivovat. Ale připadá mi to jako zbytečnost za moc peněz.:nevim:blicismajlik:

Odesláno

...nějak dost mi toho uteklo...

...klíny pod kola - jsou tam proto, pokud povoluješ nouzově - tyčkou - ruční brzdu, aby ti to někam neujelo...

...mám dojezdovou rezervu, auto z dubna 2010 - do germánska se ale standardně dává kompresor, nemají v povinné výbavě náhradní kolo - už dlouho - něco ve vztahu s dostatečnou sítí a logistikou asistenčních služeb...

...tlak v pneumatikách kontroluji jednou měsíčně - kvůli spotřebě a kvůli opotřebení - přehuštění i podhuštění ani jedné položce příliš neprospívá a protože si oboje platím sám - naftu i gumy - tak se jednou za měsíc překonám a ty ruce o ventilek si rád ušpiním...:D A tlak v rezervě si fakt nekontroluji, pod auto nelehám, či co jste to tu kdo psal - neb je to dojezdová rezerva a ta jak předpokládám je CELOPRYŽOVÁ a žádný vzduch v ní není, nebo se pletu???...

...měnil jsem kolo dvakrát - Vochcávka kombi - v kufru pod podlahou - plný kufr krmení pro psy - asi 250 kg - vyndat krmení za deště na silnici jsem odmítl a dával to z kufru na zadní sedačky (pak i na přední a pak už nebylo kam) - prostě pakáááárna, ale dal jsem to a podruhé s MB Viano na dovolené s tchánem - rezerva pod autem spustit kličkou - hele, to bylo úplně v pohodě, guma u čtyřletého auta jen trochu zaprášená, šrouby v pohodě... Pro mne je princip zavěšení pod autem jednoznačný vítěz a to že se u toho zašpiním - přál bych vám vidět, jak jsem vypadal po výměně kola u té Vochcávky... A navíc výměnu kola na autě ať už je jakékoliv považuji za práci nečistou - pokud se nechci ušpinit - volám asistenci (jednou v životě, jel jsem na jednání v kvádru a fakt jsem to nedal:mad: )

jl

[upravil dne 10.3.11 11:28 JohnyLee]

Odesláno

Termín celopryžová jsem nepochopil. To je snad u koleček na maltu, tam jsem to viděl. Jinak rezerva vzduch obsahuje. Ať už patřičně nahuštěný, což je u rezervy v pořádku či volně atmosferický, ale to už moc v pořádku není neboť nám neposlouží k našemu účelu náhraního kola.

Jinak já když jsem měnil kola ještě na 307, tak jsem musel rezervu spustit, abych se dostal k heveru. Tak už jsem jí dohustil kompresorkem do zapalovače, který mi synové kdysi dávno koupili k vánocům.:aut

U 5008 jsem rezervu ještě nekontroloval, ale věřím, že tam určitě nemám kus kulaté gumy bez vzduchu:myslim

Nedovedu si to ani tak nějak na autě přestavit:bojim:bojim:bojim

Odesláno

Já dojezdovku viděl zatím jen u toho MB Viano a to byl kus gumy s omezenou rychlostí na 80 km/hod bez vzduchu a ventilku - taková užovka ouzká - je fakt, že jsem si pod 5008 ještě nelehl, abych se na to juknul - tak nějak jsem si pod prezentovaným pojmem \"rezerva na dojetí\" a \"ne rezervní kolo\" představil ten kaučukdisk... Kdo to ví - odpoví? Já teď trčím v práci a jsem zvědavý jak opičák... Hele - teď si vybavuji, že jsem při přebírce auta donutil prodejce na kolena, aby se koukl, protože jsem vznesl dotaz na téma: je tak rezervní kolo nebo dojezdová rezerva - koukal pod auto a vyslovil: \"tak bohužel, jen dojezdová rezerva\" - takže jsem tak nějak předpokládal, že je tam jen ta gumová užovka...

Souhlasím, že u 307 ba i u 206 bylo plnohodnotná rezerva, měli jsme je také...

jl

Odesláno

Plnohodnotná rezerva...normální rozměr co je na autě

dojezdové kolo....užší než normální kolo co je na autě a max se pohybuje cca 60-80km a je v ní vzduch i ventilek(možná jsi ho tam nezbadal)...např.406 mají dojezdovku

Odesláno

Teď koukám do návodu a píšou,že rezervní kolo není vybavené snímačem,a dále nechte urychleně-myšleno po nandání na auto zkontrolovat tlak v pneumatice,dokonce v servisu P.Takže by to mělo být jasný.

Odesláno

to musej přece napsat,protože vzduch uniká a kdyby to tam nenapsali,tak by je někdo mohl soudit,že si myslel a jel naprázdném..... a oni ho nevarovali(výrobce) a on by mohl něco vysoudit.

Odesláno

:o zas o trochu chytřejší - je fakt, že jsem to mohl přehlédnout, měl jsem tu čest zatím naštěstí opravdu jen jednou... :D

...teď abych si nechal při výměnách pneu dofukovat i dojezdovku - jak jsem dělal u rezervního kola - když už to mají na zvedáku, tak ať tam vlezou...

Díky za info...

jl

Odesláno

někdo se pyšní,že má plnohodnotnou(hlíňáče) a že není rozdíl.Je pravda,že když máš Al disky a dojezdovku a stane se ti to,můžeš mít pakárnu v tom,že jsou delší šrouby a neutáhneš ji.

Rozdíl není v tom,že je to opravdu pakárna měnit kolo v dešti.

Odesláno

A jak to kolo spustíte dolů? Je to stejné jako v 307 SW, v kufru je šroub na spouštění,to znamená že se bude muset něco vyložit:(Nebo to mají ošetřené jinač:)

Odesláno

Nee,je to úplně vzadu,u zámku dveří,čili jen posunout věci do strany protože se musí odklopit kryt spodního úl.prostoru a vyndat nářadí,takže možná všechno ven.Nevim,jak je nářadí uložený a jestli jde vyndat prostředním dílem.:o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...