Pacho69 Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 cikorsky: určitě bych šel k autorizovanému servisu a snažil se to stihnout ještě v záruce, určitě stojí za to vědět, zda tě tam nestraší něco, co by se mohlo pokazit... a pokud máš třeba pocit, že něco by to mělo být jinak, je lepší to řešit... Citovat
ozzy56 Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 Tak za sebe musím říct, že ačkoli jsem už nějaký ten olej v motorech vyměnil, tak jsem zatím nezpozoroval na chodu motoru po výměně oleje nějakou změnu (a ani další příjemné projevy nového oleje), ani auto se ,,nechovalo\'\' jinak Bohužel, ani po výměně oleje v motoru to neřadí ,,jako nové\'\'. Vám ano?? [upravil dne 26/2/13 11:21 od ozzy56] Citovat
Pacho69 Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 Já jsem u 5008 ještě neměnil, takže zatím nevím, předchozí zkušenost s různými auty - postupně během intevalu oleje začne být motor hlučnější (samo že poslouchám s otevřenou kapotou, za volantem to slyšet být nemusí - záleží na autě). Pocitově jsem výměnu oleje cítil i při řazení (lehčí chod). Následně jsem si zvykl v cca polovině servisního intervalu přidat do oleje aditivum. U všech motorů, které jsem měl se to projevilo prakticky okamžitě (motor ztichl, zjevně se zlešilo mazání). Ale jak říkám, u 5008 jsem zatím olej neměnil a v prvním servisním intervalu, který zkrátím na 20tkm jsem aditivum nepoužil (nechci \"ovlivnit\" záruku). Ale nadále míním tento postup uplatňovat. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 Mám zkušenost, že motor ztichl po přidání aditiva do paliva (nafty), je možné, že ztichne i po přidání aditiv do oleje, ale že by se ztišil,anebo jinak projevil po výměně oleje jsem nezažil--myslím,že je to placebo efekt (doměnka) Ale že by po výměně oleje v motoru šlo lépe řadit, to už je silná káva i na mě. Citovat
pette Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 když jsem nedávno měnil u 5008 olej + filtry tak byl projev auta pořád stejný (je to prakticky nový auto tak tam rozdíl nebude +- 10-15000km nikdo okem na oleji nepozná) proto jsem rád že jsem u toho stál a viděl jak ten olej vytekl a nalili tam olej co jsem si dovezl v orig. balení (žádný sud atd..) ale když jsem koukal ještě jednou u sebe v garáži na měrku tak už tam byla černota, ale to je u ropáků normál Citovat
Pacho69 Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 ozzy56: Aha, takže si myslíš, že viskozita a mazivost oleje se po 10tis/20tis km nemění. Co myslíš, že dělá aditivum přidané do oleje - tedy nemyslím o žádných sajrajtech na teflonové bázi (o aditivu do paliva vůbec nemluvím)? Prakticky doplní do oleje látky, které tepelným namáhání ztratily svoje vlastnosti - zvýší viskozitu, zlepší odolnost při vysokých teplotách. Tyhle vlastnosti má i nový olej, postupně je ztrácí. Chápu že aditivum může využít jiných látek, než měl původní olej, každopádně jeho vliv na chod motoru se nemění. Když žekneš, že nový olej nemá na chod motoru vliv, tak proč ho teda měníš? Uznávám, že na chod převodovky to vliv nemá, je to subjektivní pocit. Možná mi vyčistili/přimázli táhla řazení... Citovat
Vatsug Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 No, nový olej určitě dělá motoru dobře, ale že bych to nějak poznal na výkonu motoru nebo jeho ztišení to teda nemůžu říct. Přesněji řečeno, když jsem si vyměnil olej ještě na Feldě, tak jsem měl pocit, že je tíšší. Ale i tak se spíš obavám, že to bylo zdobrého pocitu z toho, že jsem tomu motoru nějak pomohl. A co se týče řazení, tak tam by snad pomohla výměna oleje v převodce řízení, ale určitě né v motoru. Citovat
taylor Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 Kluci, já mám akorát zkušenosti, že motor ztichne, když vyndám klíč ze zapalování Citovat
Pacho69 Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 taylor: bylo by blbé, kdyby neztichl Ono to je pocitové, asi záleží na autě (a samozřejmě je to u otevřené kapoty, u motoru). minulé, Primera P12, tam to bylo slyšet. Předtím Passat, tam taky (ale aby to mělo nějaký účinek, musela se zavřít kapota ) a ty ostatní, to už je dávno... Prostě u primery nový olej vždy ten motor vyloženě \"potěšil\" na zvuku. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 Pacho69 V době kdy jsem dělal na dílně, jsem měl z takových zákazníků jako jsi ty kopřivku Citovat
matik Odesláno 3. březen 2013 Odesláno 3. březen 2013 Zdravím, po letech opět zde. Pomalu měním P406 za P5008 tak doufám, že bude stejná spokojenost, při čtení tohoto fóra mne celkem mrazi co jsem to objednal.... Pokud víte napište co rovnou při převzetí reklamovat :-) Citovat
matik Odesláno 3. březen 2013 Odesláno 3. březen 2013 p5008 allure, xenon, navi, vyhrivani sed. senzory a vice uz tam asi nešlo dát Citovat
matik Odesláno 3. březen 2013 Odesláno 3. březen 2013 HDI 110Kw, zkusím je ukecat, jestli mi to nezvednou na 163 když to může mít automat.... Citovat
matik Odesláno 3. březen 2013 Odesláno 3. březen 2013 HDI 2,0, předpokládám že ropa, pokud na východě nebyla revoluce.... Citovat
matik Odesláno 3. březen 2013 Odesláno 3. březen 2013 406 je taky HDI a už má 13 let a jede jak hodinky tak doufám, že frantící neudělali nějaké aktualizace jak u benzíni, které raději přestali prodávat... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.