Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim

potreboval bych poradit mam P406 new model a koupil jsme si originalni autoradio. Po kazdem zapnuti musim ulozit stanice na autoradiu a kdyz treba vypnu motor a vytahnu klicek a jdu treba do kramu a vratim se stanice tam ulozeny nejsou. Zmizej a jsou tam puvodni kanaly na kterych nic nehraje.

Nevite nekdo cim by to mohlo byt?

Odesláno

Prosim te a nebylo by nejaky to zapojeni...nebo jak se to pocita...koukal sem na to a jsou tam dva ktery maj staly napajeni a jeden jen pri zapnutym klicku..

Odesláno

Dik ale asi sem fakt dement ale ty tabulce moc nerozumim...Ty hodnoty maj bejt na tech pinech asi co?? A jak zjistim pozici kde jakej pin je?

Odesláno

Pin 4 je +VAN pro datovou sběrnici (s tím nic nedělej, jinak by to rádio nekomunikovalo s displejem, páčkou a BSI), pin 7 je pro paměť, pin 6 je od spínací skříňky. Tak je to podle schema zapojení. Jaký máš rok výr.? Kde nemáš pin 7? Na konektoru kabelu? Tu tabulku jsem smazal, aby neklamala.

[upravil dne 8/5/10 HonzaZ]

Odesláno

Su asi 4 druhy ak nie viac tychto konektorov, najlahsie mas to zmerat, myslim ze tam mas origo fialovy drat, ten je stalych 12V a biely je spinanych 12V, jednoducho si to premeraj, je to chvilka.... druhy konektor nech ta netrapi, to su repraky ;)

Odesláno

Hm tak to vzdávám Qcko má pravdu, už vidím třetí zapojení pro 406 ... v jednom je na pin 4 trvale +12V, druhý je na pin 4 +12V spínaný přeš BSI, třetí je tam +12V přes klíček... sakra to je chlívek francouzskej :D asi jedině podle serviceboxu a konkrétního typu rádia... ale myslím, že s tím měřákem to bude rychlejší.

Odesláno

dufam ze nebude vadit ked tu napisem,ale ja mam trosku iny problem,ked zapnem cd menic alebo kazetu a potom si dam radio tak mi za kazdym vypne loud ale iba ked dam radio,ked prepnem z radio na cd menic tak sa loud nevypne! radio mi ide normalne vsetko si pameta akurat ten loud ma stve! robi to aj vam?? mam klasicku 406 bez mux origo radio na kazety a cd menic.

Odesláno

Zdravim tak mam nove poznatky z mereni. Pri vypnutem klicku jsem nameril napeti na pinech A4 je napajen porad a pin A7 je napajen po celou dobu zapnutyho klicku a pak jeste malinkou chvilku po nem to je nez cvakne nejaky relatko u pojistkovi skrinky. Pri zapnutem klicku jsou napajeny piny A4, A7 a A6 nemam teda prohodit ty piny A4 a A7 ?? Nebo co s tim teda mam delat?

Odesláno

2martis: Ten LOUD by si to mělo pamatovat pro každý zdroj zvuku zvlášť, takže když přepneš třeba na rádio kde byl před tím vypnutej tak ho prostě vypne. Týká se to tuším i nastavení hlasitosti, basů a výšek. :papa

Odesláno

Přehoď pin 6 a 7 mezi sebou. Pin 4 je z BSI a na něm zmizí napětí, když se BSI přepne do economy módu. Ještě pro upřesnění pokus se přečíst popisky na kabelech vedoucích do těchto pinů. Měly by souhlasit s popisky na schematu. Jde o to jak tam byly vůbec ty piny přeházeny. Trochu mě zaráží, že po vypnutí klíčku ti po krátké době cvakne (nejspíš relé v BSI). To by zase ukazovalo opravdu na pin 4. Správně to má být pin 7 stálé napájení. Pin 6 napájení přes klíček. Pin 4 napětí tam bude od probuzení BSI (odemknutí auta, otevřenídveří apod.) do přechodu do ekonomy módu. Zkontroluj ty popisky na kabelech, učitě tam budou, pokud to někdo neodstříhl a nezapojil jinak. Kdyžtak to zkontroluj podle toho, jak jsem ti popsal chování jednotlivých napětí. Ještě mě napadlo jak identifikovat jednotlivé kabely. Doufám, že nemáš jestě multiplex, pak by platilo, že když v pojistkové skříňce vlevo v palubce vyndáš pojistku F10, tak by mělo zmizet napětí na pinu A7. Při vyndání pojistky F25 při zapnutém klíčku by mělo zmizet napětí na pinu A6. Pokud budou ještě nějaké nesrovnalosti, tak dej VIN a dohledám to konkrétně pro tvoje auto. Toto jsou zatím jenom dohady, když se přesně neví co je to za auto.

[upravil dne 9/5/10 HonzaZ]

Odesláno

toto viem ze radio a napriklad cd menic sa ukadaju vzlast nastavenia ale ja mam loud stale zapnuty,a aj napriek tomu sa to vypne.a radio vsetko funuguje,vsetko si pameta len ten loud sa napriek tomu ze je zapnute tak sa vypne,ale ked napriklad prehodim cd-menic na kazetu,loud je zapnuty,ale ked dam bud z kazety alebo cd menic na radio tak loud vypne.inak naśtavenie basov vysiek... si to pameta,iba loud nie,asi protestuje :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...