Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ještě mě napadlo dokoupit sání vzduchu http://kandn.com/images/l/69-7503TB.jpg , ale nevím jak moc to za ty peníze ( cca. 8 tis ) bude účinný. Další věc která mě na tom děsí je to, že konec toho sání ( konic. filtr ) je umístění hodně u země ( pod plastovým krytem předního kola - kvůli tepel. odstínění ) takže neví nevím když třeba v zimně zasněží, nebo když přijdou letní příval. deště, tak aby se to nezacpalo, nebo sem to v zimně neurval o sníh když silničáři zaspí:)

Odesláno
:D no to je jasný, že je to odbržděný, ale s klasickým atmosférem z toho při chipu víc nevytáhnu :nevim jo takhle kdyby tam bylo turbo to by byla jiná :) Nebo máš nějakou radu jak na to ?
Odesláno

Odbrzdeny nemyslel omezovac ani nic podobnyho ale realny vysledek z brzdy. I tech 13kW je na holou atmosferu dost. S turbem je to opravdu jina ale nez zabudovat turbo, to radej opravdu prodej a kup si nejakou seriovou turbinku.

Odesláno

aha :) se v tom slangu nějak nevyznám :myslim:) no na brzdě to bylo před i po chipu a takovýhle hodnoty to tam hodilo. Tobě se 13 Kw zdá dost. No možná, že jsem zblblej z dieselu, předtím jsem chipoval TDi a to byla jiná :mrk

Odesláno

mno ja si myslim ze to tych 200 koni nebude mat, pac 200 koni na taky sopel, jak je 206tka je az az, a sofer ma co robit, aby taku krabicku s takovym vykonem ukociroval na ceste! Myslim, ze se pletes, alebo se chces plest.. :nevim

[upravil dne 6.6.2010 foxo]

Odesláno
Původně zaslal: Stefius

aha :) se v tom slangu nějak nevyznám :myslim:) no na brzdě to bylo před i po chipu a takovýhle hodnoty to tam hodilo. Tobě se 13 Kw zdá dost.

Nebylo to na brzdě protože 130kW je papírová (přímo na motoru) hodnota a to z toho nevycucáš na brzdě. Pokud jsi tam nebyl (častá výmluva) tak ti \"čipař\" kecal a nechal ses napálit, gratuluju.

Lidi, alespoň si něco nastudujte, než začnete vrhat tyto blbosti.

Původně zaslal: Stefius

No možná, že jsem zblblej z dieselu, předtím jsem chipoval TDi a to byla jiná :mrk

To určitě byla... udusil ses černým kouřem?

Odesláno

no možná že mě napálili, ale k BMW 325i ( neupraveným ) se můj sopel ( jak tady někdo nazývá ) chytá:super teda samozřejmě k těm starším z 90´ let na ty nový jasně není šance. Jinak ta krabička se řídí celkem faj hlavně na okrskách. Po dálnici by se s tím řítil jenom magor !! Hlavně dát plnej knedlík na dálnici umí i moje babička, to je jen o tom kdo má víc peněž na auto, né o tom jak kdo umí jezdit.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Nebylo to na brzdě protože 130kW je papírová (přímo na motoru) hodnota a to z toho nevycucáš na brzdě.

Samozrejme ze na kolech je vykon nizsi, ale na brzde ti to prepoctou rovnou na vykon motoru (vypisou ti vykon na kolech i na motoru). Pak se na 130kW dostat da. Kdyz jsme byli na brzce, tak mel kamos na 10 starym aute (+kn filtr a NGK svicky) stejny vykon jako udaval vyrobce +/- kW.

Odesláno

takže těch koncových 143 Kw by to tedy teoreticky mohlo mít ? Já nevím moc se v tom nevyznám...spolehám na to co mi tam řekli ( bylo to na doporučení známého, že je to fakt dobrý chip jeden z mála kde mi to právě i změřej na brzdě ). Zatím mi tady moc lidí neporadilo akorát dělaj masírku a píšou něco o soplech :( Nemáš náhdodou zkušenosti se sport. filtrem ? Na tom chipu mi říkali, že je to pro chip. auto dobrý to tam dát, že by to taky něco málo mělo přidat. Ale zas jiný člověk mi říkal ( dokonce jsem to četl i v časáku - i když tam toho někdy napovídaj hodně :) ) ať to tam nedávám ať raději často mění standard. papíráka, že prý ten sport filtr omezí životnost váhy vzduchu. Prý se nikdy po vyprání toho molitanu nedá správně trefit opětovná impregnace filtru a může se mi stát, že to buď nepojede a bude se to dusit když to naimpregnuju moc a nebo když tam ty impregnace dám málo tak se mi může dostat bordel do vzduch. váhy a může mi odejít. Tak nevím :(

Odesláno

Pokud to s upravou myslis vazne, tak mas 2 moznosti. Bud preplnovani at uz kompresosem nebo turbem a nebo motor smerovat do vyssich otacek. Nevim k cemu je tenhle motor vhodnejsi, ostatne s tim by ti poradila nejaka firma zabyvajici se upravami motoru. Me osobne se myslenka ze bych tocil trebas 9000 otacek moc libi, ale turbo ci kompresor ma vyhodu hlavne ve znatelne zvysenem kroutaku tudiz budes mit pri nastupu turba pocit ze to jede jak raketa, kdezto u vysokootackoveho ten nastup bude pozvolnejsi. Takova uprava te vyjde alespon na 100 000 Kc.

Pokud tolik penez investovat neches, tak je jeste moznost nechat si udelat svody a vyfuk + sani + optimalizovat ridici jednotku (chip). To muze byt rekneme investice rekneme od 30 000Kc (ceny jsou jen odhadem). Nezapomen ale vykonu taky prizpusobit brzdy a podvozek, abys to brzo nekde nezapichl do pole. POkud mas vazne zajem, muzu ti sehnat kontakt na firku, ktera se zabyva upravami motoru.

[upravil dne 7/6/10 f3Rd@]

Odesláno

Nerozumím jedné věci. Ty máš asi RC sérii a aniž by jsi cokoli vyměnil (vačky, výfuk nebo jiné..) pouhým čipem ti zvedli výkon o 13Kw?? Jak to dokázali? Jak se u atmosférického motoru bez úprav dosáhne podle mě celkem slušné hodnoty? Co v té RJ změní? Nevíte někdo? U přeplňovaného motoru pochopím, zvednou plnicí tlak, víc paliva atd.. Ale u N/A?

Odesláno

Eon: urcite pujde upravit palivova mapa, ale co dal to taky nevim. Nicmene 10% vykonu navic se da docilit programovatelnou ridici jednotkou, takze teoreticky i chipem.

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

Pokud to s upravou myslis vazne, tak mas 2 moznosti. Bud preplnovani at uz kompresosem nebo turbem a nebo motor smerovat do vyssich otacek. Nevim k cemu je tenhle motor vhodnejsi, ostatne s tim by ti poradila nejaka firma zabyvajici se upravami motoru. Me osobne se myslenka ze bych tocil trebas 9000 otacek moc libi, ale turbo ci kompresor ma vyhodu hlavne ve znatelne zvysenem kroutaku tudiz budes mit pri nastupu turba pocit ze to jede jak raketa, kdezto u vysokootackoveho ten nastup bude pozvolnejsi. Takova uprava te vyjde alespon na 100 000 Kc.

Pokud tolik penez investovat neches, tak je jeste moznost nechat si udelat svody a vyfuk + sani + optimalizovat ridici jednotku (chip). To muze byt rekneme investice rekneme od 30 000Kc (ceny jsou jen odhadem). Nezapomen ale vykonu taky prizpusobit brzdy a podvozek, abys to brzo nekde nezapichl do pole. POkud mas vazne zajem, muzu ti sehnat kontakt na firku, ktera se zabyva upravami motoru.

jo ten kontakt by se mi hodil :) díky moc :super brzdy už tam dělaný jsou ( Galfer Extreme ) a podvozek ( H&R ) už jsem to koupil s tím :) do otáček bych to určitě nehnal, ale výfuk ( ne teda takový ty koncáky co řvou už při 1500 ot. spíš asi komplet svody ) a sání bych bral :-) tak jestli o někom víš kdo mi poradí tak ti budu vážně moc vděčný :)

[upravil dne 7/6/10 f3Rd@]

Odesláno

samozrejme dat do zadu ladak neni zadny umeni a na vykonu to neprida.

Dneska v noci ti poslu kontakt a muzes se pak s nima domluvit co a jak a jestli vlastne delaji peugeoty, ale asi jo.

Odesláno
Původně zaslal: Eon

Nerozumím jedné věci. Ty máš asi RC sérii a aniž by jsi cokoli vyměnil (vačky, výfuk nebo jiné..) pouhým čipem ti zvedli výkon o 13Kw?? Jak to dokázali? Jak se u atmosférického motoru bez úprav dosáhne podle mě celkem slušné hodnoty? Co v té RJ změní? Nevíte někdo? U přeplňovaného motoru pochopím, zvednou plnicí tlak, víc paliva atd.. Ale u N/A?

no to nevím jak to dělaj, ale koukal jsem na tabulku pro toho tvýho dvestěšestníka a ze 100 Kw ti to vyhoupnou na 110Kw ( krouťák na 215 Nm ) a před chip. a po ti to odzkouší na brzdě. Takže 10 Kw také není málo ne ?!? ( počítám, že más taky standard. atmošku )

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

samozrejme dat do zadu ladak neni zadny umeni a na vykonu to neprida.

Dneska v noci ti poslu kontakt a muzes se pak s nima domluvit co a jak a jestli vlastne delaji peugeoty, ale asi jo.

dík moc :) škoda, že tady v ČR není něco jako AMG pro mergla. Nebo jak má opel opel performance center ( opc ). Ani nevím jestli ve Francii nějaký takovýhle centrum zaměřený pouze na Peugeot mají:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...