Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 HDi - MilanF1 - 550 000 km - Příběh končí

Recommended Posts

Odesláno

agresssor : o termostat a zavaření motoru bych se nebál (aspoň ne u 307my) píšou tam že se má sundat když je teplota nad 10°C což v zimě není

EDIT: nevadí to ani když není sníh stačí že je zima :D myslím že na krátké trasy to hodně pomůže :super

[upravil dne 12/10/12 12:15 od Gabriel 307]

Odesláno

nezavaříš pan otec měl takové vychytávky jak na rencku tak teď na ochcávce a nikdy se nic nestalo. Já na to nějak nejsem a mě se to ohřeje tak za 4km v zimě a pohoda.

Odesláno

Daník: díky za postřeh

Agressssor: Já se starou 309kou taky neměl problém, ta se ohřála dříve, ale HDičko má asi vyšší účinnost a nižší zbytkové teplo :myslim

Odesláno

Dneska jsem učinil větší test, ač dekl nebyl potřeba, ale chtěl jsem to vyzkoušet.

Najel jsem 50 km při teplotě 5°C až 8°C (postupně se zvyšovala) jízdou obec, mimo obec. Nejvyšší teplota byla 90°C (v obci, mimo obec to padalo). Takže do toho, abych to uvařil ještě daleko, ale budu to dávat, kdy bude skutečně třeba a na krátký trasy - ač dálniční jízdu by to podle mě taky zvládlo :myslim

S krytem spokojenost, jenom čekám až přijde dekl pod motor, ale ten spíš kvůli špíně, na teplotu mít asi velký vliv nebude.

Odesláno

Na delsi trasy bych to tam nedaval a to ani v zime v mrazech.. Ta mrizka je jediny vetsi otvor (z celni,naporove strany) kudy Ti muze jit vzduch k motoru tak abys fakt neriskoval prehrati :myslim

Odesláno
Na delsi trasy bych to tam nedaval a to ani v zime v mrazech.. Ta mrizka je jediny vetsi otvor (z celni,naporove strany) kudy Ti muze jit vzduch k motoru tak abys fakt neriskoval prehrati :myslim

To sem mu taky rikal ale ma svoji hlavu pokud si mysli ze to motoru prospeje tak at to tam ma :). Jinak pro srovnani, auto mi stalo 4 dny, vcera sem nastartoval nechal 5 minut na protoceni a pomalou jizdi sem se rozjel necely 4 km a uz mi to topilo a zvedala se mi teplota....

Odesláno

jj, na delší trasy to tam nebude, to nemá smysl (jen jsem to dneska chtěl vyzkoušet), ve velkých mrazech to slušně topí po 10 km (bez krytu), jedině, že bych to chtěl mít jako hrablo na sníh, ale v našich končinách to nehrozí.

Dneska mi to topilo po 2 km, sice vlažně, ale lepší než dříve, na volnoběh jsem to předtím blafat nenechal.

Ještě jednou dodám, na krátké trasy OK, na delší to sundám, je to otázka chvilky /proto jsem to nepřidělával stahovačkama, šroubama atd.)

[upravil dne 13/10/12 10:02 od MilanF1]

Odesláno

MilanF1, toho uvaření bych se vůbec nebál. V případě nutnosti se ti musí nejdřív spustit ventilátor a ten to v zimě v poho zvládne.

Odesláno

Stifler: Když mi po naplnění chvíli běžela klima, tak vím, že se jedna sahara točila, ale zda se točí po překročení určité teploty, to nevím, protože se mi to nikdy pořádně neohřálo :D

Odesláno

Já to taky nikam \"neházím\". :aut a ani to nehonim, jinak bych nemohl jezdit s tak krásnou spotřebou, jakou mám. Mně se auto zahřeje vždy jen při popojížděčkách v Turnově nebo v Liberci, jinak ne. ;)

Odesláno

Díry tam byly a seděly, jenom ta zadní měly menší průměr, ale nebyl problém zvětšit. Bohužel vzadu mi to drží jenom na jednom šroubu, protože ten druhý byl ohnutý, tak jsem ho alespon uříznul, aby nepřekážel, ale jiný tam dát nejde, už tam není závit napevno. :(

Jo a taky pod převodovkou je otvor, ač u mě být vůbec nemusel ...

post-15148-14109627606372_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...