treassure Odesláno 7. červenec 2014 Odesláno 7. červenec 2014 Prave proto se ptam, jestli tam je co zkazit ci provrtat :-).. Citovat
treassure Odesláno 7. červenec 2014 Odesláno 7. červenec 2014 Prave proto se ptam, jestli tam je co zkazit ci provrtat :-).. Citovat
koblih69 Odesláno 7. červenec 2014 Odesláno 7. červenec 2014 Podle mě musí těhlice ven, ty kousky co ti tam z čidla zůstanou ti leda poškodí to nové čidlo... Citovat
chuck11 Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 nemusí už jsem to odvrtání praktikoval a bez problému,chce to jen trpělivost;) Citovat
koblih69 Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Měl jsi někdy tu těhlici vyndanou? To čidlo leze z těhlice nad ložisko. Nevím jak by se to dalo odvrtat aby zbytky plastu nenapadaly dovnitř Citovat
chuck11 Odesláno 9. červenec 2014 Odesláno 9. červenec 2014 ne těhlici jsem nemněl vyndanou.Normálně jsem ho část odvrtal zbytky vytáhl, vyfoukal vzduchem.Nové čidlo po krajích radši jemně natřel vazelinou,aby šlo příště lechčeji vyndat a hotovo.Už je na něm naježděno několik tisíc a bez problému;) Citovat
treassure Odesláno 16. červenec 2014 Odesláno 16. červenec 2014 Jj, zbytek snimace odvrtan. Snimac vymenen za novy. Bohuzel stale hlasi chybu. Takze mam otazku , nevi nekdo jak abs funguje dal? Kde je vysilac otaceni, v lozisku? Jde koupit? Diky:papa Citovat
R.Carson Odesláno 16. červenec 2014 Odesláno 16. červenec 2014 Mě se objevovala chyba ESP/ABS, tak jsem vyčistil kontak na snímači brzdových světel pod brzdovým pedálem, jak již tady radili, no a problém byl vyřešen. Citovat
chuck11 Odesláno 16. červenec 2014 Odesláno 16. červenec 2014 Jj, zbytek snimace odvrtan. Snimac vymenen za novy. Bohuzel stale hlasi chybu. Takze mam otazku , nevi nekdo jak abs funguje dal? Kde je vysilac otaceni, v lozisku? Jde koupit? Diky:papa Prohlídl jsi pořádně jestli ti na zmagnetizovaném ozubeném kroužku ABS(z kterého čidlo snímá) nezbyl nějaký kousek (skontroluješ to jednoduše po vyndání čidla koukáš do otvoru pro čidlo na ozubení a pomalu otáčíš nábojem-pokud nějaký kousek najdeš vytáhneš ho přes otvor magnetem) PS.Vyskoušel si najet rychleji na šotolinu a prudce zabrzdit aby se aktivovalo ABS:papa Citovat
treassure Odesláno 16. červenec 2014 Odesláno 16. červenec 2014 Dik za radu , vyzkousim.. A kdyby nepomohlo, tak jde ten krouzek vymenit samostatne, nebo se musi vymenit cely naboj? Citovat
koblih69 Odesláno 16. červenec 2014 Odesláno 16. červenec 2014 Magnetem plastový zbytek čidla? Kroužek je součástí ložiska, nelze měnit samostatně. A zoubky? Mám pocit, že každý píšeme o jiném autě. Zde není indukční snímač, tady je Hall a pulzy se generují magnetickým \"kroužkem\" který je součástí ložiska. Kroužek není viditelný. V ruce to ložisko vypadá stejně na obě strany, ale přiloženým magnetickým indikátorem rozeznáš která strana patří dovnitř těhlice. Z té strany je pak přiložen snímač otáček. Řešili jsme to třeba zde: Zde je upozornění z manuálu, že ložisko obsahuje magnetický prstenec: http://art.rexbo.net/skf/pdf/mi-535777.pdf [upravil dne 16/7/14 19:02 od koblih69] Citovat
treassure Odesláno 17. červenec 2014 Odesláno 17. červenec 2014 Takze pred vymenou snimace se hned po nastartovani ukazalo hlaseni abs, esp fault, po dia zjisten spatny pravy predni snimac, po vymene snimace a nastartovani abs tak 2 minuty funguje krasne kope pak nasleduje chybove hlaseni a abs nekope nefunguje, byl jsem na dia a snimac je dobry. Nema nekdo zkusenost nebo rovnou vymenit lozisko s magnetickym krouzkem? Zarazi me ze chvilku funguje a az pak se vypne Citovat
koblih69 Odesláno 17. červenec 2014 Odesláno 17. červenec 2014 Pokud jsi to odvrtával tak se mohly dovnitř dostat kovové špony. Postupoval bych tak, že bych vyndal těhlici a kouknul se na to jak to vypadá. Pak teprve dělal závěry. Citovat
treassure Odesláno 17. červenec 2014 Odesláno 17. červenec 2014 Diky za radu :-), jen se zeptam jina moznost neni? Tehlice ven je udajne slozitejsi (slozita naprava) Citovat
koblih69 Odesláno 17. červenec 2014 Odesláno 17. červenec 2014 Já myslím, že není, ale vyndání nijak složité není Citovat
jarda007 Odesláno 7. únor 2015 Odesláno 7. únor 2015 (upraveno) Zdravím všechny, mám dotaz. U mé 407 mi už delší dobu vyskakuje zde zmíněná chyba ESP a pak ABS nebo obráceně, teď přesně nevím a to vždy jakmile nastartuji vozidlo. Už jsem si zvykl, že mi někdy dělalo při nastartování či jakékoli brzdě, chyba žárovky/žárovky v pořádku, pořešil jsem kontakty na zadním světle a OK. Ale tady se do toho nechci sám pouštět (kroužky, čidla na kole, atd.). Co byste mi doporučili abych rovnou koupil či objednal v servise? Chyba se vždy objeví, jak píši už vlastně na začátku při nastartování a svítí celou dobu, dokud nevypnu motor. Díky všem předem. Jarda Upraveno 7. únor 2015 uživatelem jarda007 Citovat
Laďa Odesláno 8. únor 2015 Odesláno 8. únor 2015 Nejspíš to bude čidlo ABS, ale chce to napřed na diagnostiku. Tak jedině zjistíš co to děla. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 8. únor 2015 Odesláno 8. únor 2015 Jak píše Láďa. Na dia uvidíš které kolo nesnímá otáčky. 407 nemá kroužky ale nějakej magnetickej bazmeg v ložisku... Takže až poznáš na kterém je to kole, tak vytočíš kolo, hodíš auto na hever, sundáš kolo a vrtákem odvrtáš staré čidlo. Každopádně si papírovou páskou na vrtáku podle nového čidla označ jak hluboko vrtat! Nesmíš se dotknout ložiska. Pak nějakej háček kterym vypíchneš staré čidlo ven. Vše pořádně očistit,čidlo namazat a šup tam s nim. Já to dělal dohromady 3x než sem docílil výsledku. Čidlo mi tam šlo špatně i po namazání tak jsme ho maličko zbrousil, jelikož musí opravdu dosednout na setinky. (čidlo je plastové) Hlavně do něj nemlátit! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.