Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ne těhlici jsem nemněl vyndanou.Normálně jsem ho část odvrtal zbytky vytáhl, vyfoukal vzduchem.Nové čidlo po krajích radši jemně natřel vazelinou,aby šlo příště lechčeji vyndat a hotovo.Už je na něm naježděno několik tisíc a bez problému;)

Odesláno

Jj, zbytek snimace odvrtan. Snimac vymenen za novy. Bohuzel stale hlasi chybu. Takze mam otazku :), nevi nekdo jak abs funguje dal? Kde je vysilac otaceni, v lozisku? Jde koupit? Diky:papa

Odesláno
Jj, zbytek snimace odvrtan. Snimac vymenen za novy. Bohuzel stale hlasi chybu. Takze mam otazku :), nevi nekdo jak abs funguje dal? Kde je vysilac otaceni, v lozisku? Jde koupit? Diky:papa

Prohlídl jsi pořádně jestli ti na zmagnetizovaném ozubeném kroužku ABS(z kterého čidlo snímá) nezbyl nějaký kousek (skontroluješ to jednoduše po vyndání čidla koukáš do otvoru pro čidlo na ozubení a pomalu otáčíš nábojem-pokud nějaký kousek najdeš vytáhneš ho přes otvor magnetem)

PS.Vyskoušel si najet rychleji na šotolinu a prudce zabrzdit aby se aktivovalo ABS:papa

Odesláno

Magnetem plastový zbytek čidla? Kroužek je součástí ložiska, nelze měnit samostatně. A zoubky? :myslim Mám pocit, že každý píšeme o jiném autě. Zde není indukční snímač, tady je Hall a pulzy se generují magnetickým \"kroužkem\" který je součástí ložiska. Kroužek není viditelný. V ruce to ložisko vypadá stejně na obě strany, ale přiloženým magnetickým indikátorem rozeznáš která strana patří dovnitř těhlice. Z té strany je pak přiložen snímač otáček.

Řešili jsme to třeba zde:

Zde je upozornění z manuálu, že ložisko obsahuje magnetický prstenec: http://art.rexbo.net/skf/pdf/mi-535777.pdf

[upravil dne 16/7/14 19:02 od koblih69]

Odesláno

Takze pred vymenou snimace se hned po nastartovani ukazalo hlaseni abs, esp fault, po dia zjisten spatny pravy predni snimac, po vymene snimace a nastartovani abs tak 2 minuty funguje krasne kope pak nasleduje chybove hlaseni a abs nekope nefunguje, byl jsem na dia a snimac je dobry. Nema nekdo zkusenost nebo rovnou vymenit lozisko s magnetickym krouzkem? Zarazi me ze chvilku funguje a az pak se vypne :myslim

• O 6 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny,

mám dotaz. U mé 407 mi už delší dobu vyskakuje zde zmíněná chyba ESP a pak ABS nebo obráceně, teď přesně nevím a to vždy jakmile nastartuji vozidlo. Už jsem si zvykl, že mi někdy dělalo při nastartování či jakékoli brzdě, chyba žárovky/žárovky v pořádku, pořešil jsem kontakty na zadním světle a OK. Ale tady se do toho nechci sám pouštět (kroužky, čidla na kole, atd.). Co byste mi doporučili abych rovnou koupil či objednal v servise? Chyba se vždy objeví, jak píši už vlastně na začátku při nastartování a svítí celou dobu, dokud nevypnu motor.

Díky všem předem.

Jarda

Upraveno uživatelem jarda007
Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Jak píše Láďa. Na dia uvidíš které kolo nesnímá otáčky. 407 nemá kroužky ale nějakej magnetickej bazmeg v ložisku... Takže až poznáš na kterém je to kole, tak vytočíš kolo, hodíš auto na hever, sundáš kolo a vrtákem odvrtáš staré čidlo. Každopádně si papírovou páskou na vrtáku podle nového čidla označ jak hluboko vrtat! Nesmíš se dotknout ložiska. Pak nějakej háček kterym vypíchneš staré čidlo ven. Vše pořádně očistit,čidlo namazat a šup tam s nim. 

Já to dělal dohromady 3x než sem docílil výsledku. Čidlo mi tam šlo špatně i po namazání tak jsme ho maličko zbrousil, jelikož musí opravdu dosednout na setinky. (čidlo je plastové) Hlavně do něj nemlátit!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...