Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

jsem tu novy

Recommended Posts

Guest tencomastosest
Odesláno

ahoj zdravim va pežoťáci jelokoz jsem presedlal z malinke 106ky na 306ku tak bych se chtel zeptat vas zkusenejsich na co by si clovek mel davat pozor u tohoto modelu co se tak nejvice kazi a podobne ja mam 1.4ku 55kw a je z roku 97 a na to ze ju mam jen par hodin tak sem se do toho auticka zamiloval ;)

[upravil dne 27/4/10 tencomastosest]

Odesláno

j, 1.4 jsou háklivý na těsnění pod hlavou..... jinak klasika jako u každýho auta..... jo bacha na kabely mezi dveřma a kastlí, rádi se lámou, tedko mě to v brzký době čeká :( a zadní torzka, ale a je u 106 taky..

Odesláno

Moje 306-ka má 15 let a zatím bez velkého problému, nežere olej, startuje za všech okolností, když chci předjet, stačí v 5-ce šlápnout na plyn a to mám 1,4 - akorát odjakživa co ji mám ukazuje provozní teplotu 92-95 stupňů, ale to přičítám vadnému čidlu.

Odesláno

hm...tak uz mam druhou 306 a tak si davej pozor jak rikaj kluci na tesneni pod hlavou a na ubyvani oleje!:) pak vzadu na kastly jak sou pridelany pasy tak tam to hnije,vyfuk hnije a zadni napravu jde do haje.A este ty kabely ze se lamou.:) To je asi tak nejak vsechno co sem pochytil za ty 2-3roky s 306tkou!:)

Odesláno

tak treba maj blby ty zadni torzni napravy,nejdriv to zacne vrzat atd a pak to prestane tlumit jako me;),jinak dalsi jsou silentbloky zadni napravy,kdyz jsou KO tak pri brzdeni na nerovnym povrchu to pekne boucha

Odesláno

Cus hlavni problem bych vydel v tom skouknout jestli to ma vse co by to melo mit..hlavne ZADNI LEVEJ PODBEH ten je fakt dulezitej jinak ti to zacne hnit presne nad tim podbehem..a jinak je to klasickej peugeot..

• O 3 týdny později...
Odesláno

Dobrý den, jsem tu také nový a nechci rozdělávat další vlánko, nevím jak to tady chodí.

Chtěl bych si koupit jako své prvoauto 306 a zajímalo by mně pár věcí. Moji rodiče měli a mají 309 a vždycky s ním byli velmi spokojeni, takže moje volba byla (v dané cenové úrovni) jasná.

Chtěl bych si pořídit 306 kombíka s benzínovým motorem 1,4 - je to dobrá volba? Hodně se chválí (v časopisech apod.) nafta, ale na 309 jsme s tímhle motorem byli vždycky spokojení, nejsem žádný dálniční jezdec a auto bude stejně jezdit v blízkém okolí vesnice, sem tam na nákup. (jsem typ co do Prahy jezdí vlakem, do Chorvatska létá)

Trpí 306 na zadní nápravu stejně jako 309? Mají nějaké jiné podobné nešvary? Počítám s tím, že koupím víc než desetiletou mrchu, co si budeme namlouvat, takže na tlumiče apod. jsem připraven, stejně jako na výfuk..

Díky za rady.

Odesláno

Myslím, že Dakie zkoušel prodat P306 v kombi, ale byla to 1,6 benzin (koupil si golfa v naftě), ale ten inzerát nemohu najít. Možná už jezdí jinde ...

Odesláno

Je nějaký velký rozdil mezi 1,6 a 1,4 - hlavně ve spotřebě?

U 309 se 1,6 strašilo, že je to žrout. Z pohledu povinného ručení je to fuk a 55 kW mě bohatě stačí, resp. spíš jsem na ně zvyklý.

Odesláno

Ja mam kombika 1.4i 55kW... na jazdenie pre 2 ludi to staci, ziadny zavodak, ale potiahne ked treba, ak je nalozeny, vykon tam chyba... ja som s nim jazdil za 7 - 7,5 litra na 100, otec jazdi aj za 6,5 :D

Odesláno

Zdravim,já mám doma 1,4ku 306ku a je to strašná mrtvola oproti 309ce! Je fakt že to má klimu a servo a podobně,ale i tak je to prostě hroznej skok..já bych volil 1.6ku:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...