Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám dotázek k LPG v 406, budu mít co tak tuším MAGIC 2 vstřikování, chci se zeptat, zda se dá rozumně posehnat kabel pro připojení k PC, je tam vístup na Seriový port.. je to obyč kabel 1:1 do COM portu, nebo tam je něco víc... je možno s tím softem který je ke stažení pohrát, konkrétně mi jde o nastavení teploty přepínání... uvidím jak se dohodnu v servise.. rád bych teplotu cca 20°C, co mám zkušenost s jinými vozy s LPG co jezdím problém v tom není, a spotřeba BA se hodně sníží...

Dík

Odesláno

zkus potrapit google, ja pro AG DGI nakonec asi po dovu hodinach hledani schema nasel a uz vesele diagnostikuju ;)

[upravil dne 26/4/10 Ferry]

Odesláno

soft je na strankach hl-propanu a dalsich vyrobcu, nasel sem uz i schematko, tak to prozkousim a dam vedet.. uvidime.. sou tam obyc vyvody rx tx +data -data takze to vypada slibne

Odesláno

Kabel na Magic II jsem koupil za Kč 230,- a v ten moment mi příjde zbytečný se s tím bastlit. Soft je zdarma :-)

Teplotu spínání si budeš samossebou nastavit dle libosti. Jde si s tím pěkně pohrát

[upravil dne 28.4.2010 Georginho_cz406]

Odesláno

Georginho_cz406

koukal sem do navodu od sw, jj da se to pekne ponastavit, kde si ten kabel koupil ? :)¨

jediny co sem nasel je ZDE: http://www.autanaplyn.cz/interface-komunikacni-kabely/

EDIT: vyzjisteno, posilaji i postou, ale cena cca 1300 ( maji vypadek elektriky, nemuzou kouknout do PC ) tedy cena vuci tobe nic moc :(

nebo že by HL PLYN

http://www.hlpropan.cz/katalog.htm

cenik chranenej heslem, budu tam muset cinknout zdali prodaj za rozumný peníz

[upravil dne 28/4/10 pasy]

Odesláno

tak sem si to vsecko sestavil do takovy ty sestavovaci desticky, vsecko napichal, propojil dle vyvodu z RJ do diagnosticky zasuvky.. a kulovi.. nemuze navazat komunikaci..

takze netrpelive ocekavam kde koupil kolega ten kabel za takhle pekny prasule :) :)

tot zavery mych dnesnich pokusu

Odesláno

Ten max slouzi jenom k oddeleni propojenych zarizeni, k jejich vzajemny ochrane, aby se nemohlo z jednoho zarizeni dostat naky napeti do druhyho a poskodit ho.

Mas prekrizeny tx a rx?

Tenhle obvod se da bezne koupit, nebo muzes koupit adapter 232 do usb. Taky to s nim musi fungovat. Mohli by to mit treba v GME nebo v GESu, mozna v Alze.

Odesláno

no obvod MAX232 je hlavne prevodnik z urovne COM portu na 5V TTL/CMOS uroven

Otazka je, jakou uroven pouziva ta ridici jednotka Magicu, AG system u jednotek DGi a SGi pouziva primo uroven 232, takze nepotrebuje zadnej prevodnik a lze diagnosticke piny RX a TX pripojit primo na COM port v PC. Je mozne, ze u Magicu je to stejne, ale nejlepe rozebrat origo kabel a podivat se na zapojeni, zda tam nejaky prevodnik urovni je, nebo neni

Odesláno

v GMku sem to koupil postavil nepomohlo, Rx Tx sem zkrizil... jj koukal sem, nebo se misto toho maxu davaj optocleny.. takze bych to moh zkusit dat 1:1 Rx RJ na Tx PC, a TX Rj na Rx PC , propojit GND, a + bych nepropojoval vubec, staci ze je spolecna zem, je tomu tak.. ? vzal bych stary PC kery ma primo COM, zadny usb prevodniky, ac jsem to zkousel s FTDI prevodnikem s kerym chodi treba VAG feldu..

kde ma RJ Rx a Tx vim, to jsem nasel v prirucce pro montaz, je to tam popsany... GND je tez vyvedeno v diag konektoru..

dle popisu ma RJ 12V, data, ale dle specifcikace rs232 bere 3-15V, tedy by nemela byt zadna konverze nutna ?

• O 2 měsíce později...
Odesláno

ahoj, podařilo se tedy někomu ten kabel rozchodit dle toho schématu? Je to propojene 1:1 nebo tam musi byt ten MAX232?

Prosím podělte se ;)

Taky jsem volal do HLpropan a ten RS232 kabel na Magic 2 stojí prý cca 500 Kč. V nabídce je ještě kalibrační sada - nevíte někdo, co obsahuje a k čemu slouží? Live data můžu snad číst i s obyč kabelem...

Odesláno

Kalibrační sada bude asi sada pro kalibraci nastavení plynu pro konkrétní typ vozu. Připojíš noťák a kalibrační sadu a při jízdě načteš pár info a pak to doladíš. Možno i použít autokalibraci díky této sadě. Bude to spíš vhodné pro servis, ale pokud se v tom chceš hrabat trošku víc, tak se bez ní neobejdeš.

Odesláno

Ahoj všem, tak kabel jsem postavil přesně dle schématu a funguje. Jen je třeba na autě na konektoru naměřit kde máte zem a kde 12V a podle toho ho zapojit do našeho schématu. Další dva piny - RX a TX jsem vyzkoušel pokus omyl. Ale jsou jen 2 možnosti, takže celý život u toho nestrávíte :-)

Dle návodu ze stránek HLpropan by tam měl být MOLEX 4 konektor, ale není tam, já tam mám tenhle čtyřpinový:

http://www.ges.cz/-srs-15f04-ges06614952.html

a tenhle je potřeba koupit:

http://www.ges.cz/-srs-15m04-ges06614946.html

Nestojí nic :)

Další věc je návod na seřízení - ten český na stránkách HLpropanu je na nic, ale součástí onoho seřizovacího programu je dokumentace - cca 50 stránek povídání o funkcích programu a pořádném nastavení ve formátu pdf. Divil bych se kdyby to ti lidé, co mi to rádoby seřizovali, četli...

Jinak ta kalibrační sada by mohla být na kalibraci čidel??? Ale zatím jsem ve fázi, kdy mi stačí ten kabel a program. Ale kdyby vás něco napadlo, určitě to vyřešíme.

M. ;)

(Laguna 2006, 2.0 T, LPG; P. Partner 1997, 1,9 D)

[upravil dne 21/7/10 __Martin]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...