Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nečet jsem ty příspěvky co jsou před mím příspěvkem... Ale chce to max 1500W jinak to zastavíš když se o to opřeš aby to pořádně leštilo..

Odesláno
krasnej clanek asi, skoda ze je v angline,rad bych si ho precetl...:(:(

Google translate funguje ne ? Viem ze to nie je dokonale, ale pochopit sa to s toho daa :)

• O 2 týdny později...
  • O 3 měsíce později...
Odesláno
Tohle by bylo použitelné? Má tam aspoň náhradní houby atd... což sem na odkazu od Lubka nenašel.

http://www.bergland24.cz/dilna-a-naradi/lesticka-bpm1200

Vyhrabu tohle starší téma. Zlákán zajímavou cenou jsem objednal leštičku z výše uvedeného odkazu. Měla i nezatížená velmi podivný zvuk. Nedalo mi a změřil jsem záběr zubů kuželového kola v hlavici - byly v sobě neskutečných 5 desetin !!! Přitom by odhadem měly být tak 1,5 -2 mm Z krátkého ohledání myslím, že je to konstrukční vada v uložení horního ložiska, Posunout to bez odfézování nejde - je tam segrovka...

Takže tudy opravdu nee !!! Brusku jsem tedy ani nevyzkoušel na autě a poslal zpět. Stejně by to nevydrželo ani jedno leštění.

Nakonec jsme vsadil na jinou \"šajzjku\" a to Ferm, možná i proto, že mám od téhle hrůzy flexu už 10 let a ne a ne umřít. Konkrétně tohle:

http://www.toolscb.cz/cz/e-shop/483048/c20441-lesticky/fcp180k-elektricka-lesticka-ferm.html

Mám za sebou třetí auto, takže krátké hodnocení:

Plusy:

+ zpracování s ohledem na cenu slušné

+ po zapnutí se plynule rozjíždí takže nehrozí rozstřik

+ v balení jsou 3 základní kotouče, takže pro úplný základ stačí

+ součástí je nejen návod, ale i rozpiska ND a výkres mech. části

Mínusy:

- v balení chyběl 2 Imbusy M10 na držadlo – dodány obratem prodejcem

- plynulá regulace je od 0, takže když se nastaví příliš nízká tak spolu splynulým rozběhem trvá rozjezd nesmyslně dlouho, to ale asi není negativum ale vlastnost

- „Beránkový“ kotouč by mohl být kvalitnější.

Závěr – jsem spokojenej. Nejen běžné přeleštění, ale i rozleštění zvětralého laku funguje přesně podle představ. Teď experimentuju s různými molitanovými kotouči, vosky a politurami, takže třeba připojím ještě nějaké poznatky….

PS: pozor – výše uvedený vadný kousek se prodává po XY jinými jmény a štítky, takže se dá předpokládat, že kvalita bude podobná.

Odesláno

Jo jo :) Mne ta polska take funguje uplne OK ...

Akurat cakam na chlapika, co prijede z dovolene, a bude mi objednavat par profi past ...

Na zacatek s temihle pastami seberu nizko abrazivni a bez abraziv na final, ale pak chci vyskouset i silne abrazivni. Vsecko sou to ale 1 litrova baleni, tak nechci do toho vrazit na zacatek majland :)

Jinak sem si vybavil sadu 3M molitanovych kotoucu, jak na nanaseni laku, tak na finalne lestenie, a je to hned radost, ten molitan je uplne jinej, a uplne perfektne se s nimpracuje, navic neni plochy, ale ma takove dulky, takze nerozprzkava vubec ... Jeste mam objednanej mensej unášač, a take porádny mikrouterky take od 3m, sem zvedavej, jak se budem potom lestit :)

Odesláno

Já nakonec koupil na aukru a naleštil sem s tím zatím jedno auto. Leštička jede, ale při nastavení nejnižších otáček se zastaví sotva ji přiložím na karoserii. Při vyšší octáčkách už utáhne slušně. Nečekám od toho zázraky, ale vzal jsem to hlavně kvůli tomu příslušenství.

http://aukro.cz/lesticka-autolaku-profi-s-veskerym-prislusenstvim-i1665387315.html

• O 3 týdny později...
  • O 2 roky později...
Odesláno

I když je toto starší téma, tak uvažuji, že si časem pořídím taky leštičku na karosérie. Zaujala mě leštička, kterou má koblih69.

Jaké leštičky na karosérie svých miláčků používáte VY? Já doposud používám vlastní ruce.

Odesláno

V první řadě bych poukázal, že pořízení leštičky(hlavně rotační) není pro domácí podmínky příliš ekonomické. Jen pořizovací cena za příšlušenství je od 2 tisíc, dalších x tisíc za samotný stroj+ x hodin zaučování.

K věci:

Dobrý stroj je makita 9227cb nebo Dewalt DWP849X pro domací by stačila možná ferm.(nevím ještě jsem s ní nepracoval) Jen bych uvedl, že pokud se lak vyleští strojně na určité úrovni a o auto se bude pečovat zodpovědně podle správných zásad, tak již nikdy nebude potřeba použít leštičku-bude stačit přeleštit ručně npř před voskováním 2-3x ročně. Proto pořízení leštičky na takové to domácí leštění je docela drahá sranda ;)

Odesláno
I když je toto starší téma, tak uvažuji, že si časem pořídím taky leštičku na karosérie. Zaujala mě leštička, kterou má koblih69.

Jaké leštičky na karosérie svých miláčků používáte VY? Já doposud používám vlastní ruce.

Oldo, pro tebe je leštička naprosto nesmyslná investice. Solidní úhlová s regulací záběru a postupným náběhem začíná na 1500,- k tomu kotouče + pasty. Celkem cca 2000,- základ. Využití v tvých podmínkách provozu odhaduji tak na rozleštení 1x za 2-3 roky.

Já ji mám 3 roky a využití pro moje auto je minimální, většinou jí používám na rozleštění starých laků \"na kšeft\". Pokud přijedeš s příspěvkem na pasty tak ti to na umytém autě udělám.

Volantové nemá smysl vůbec zmiňovat. Rychlejí a kvalitněji to uděláš rukou.

Napadá mě ještě jedna možnost. Pořídil jsem si malou leštičku, která má 2 protiběžné kotouče. Je k tomu hromada ND a kotoučů. Možná bych zvažoval její prodej. Pro tvoje účely by byla dostatečná a asi bychom se domluvili i na rozumné ceně.

Odesláno

zatím nejlepší pasty jsou 3M ale samozřejmě jsou drahý.co jsem tu četl o leštičkách a kotoučích, tak brusná pasta=tvrdy kotouč, leštící pasta=pěnový měkký kotouč a na velikosti kotoučů nezáleží, jen s velkými kotouči se blbě dostává do rohů-kupte pasty 3M, zelenou,žlutou,modrou a pecka, už nezměníte

Odesláno

Mirku, mám ve vozovém parku 3 Peugeoty + další vozidla by se našli. To víš, že bych potřeboval rozleštit občas lak. tak proto se zde ptám na leštičku. Občas je to lepší než ruce:D.

Odesláno
Mirku, mám ve vozovém parku 3 Peugeoty + další vozidla by se našli. To víš, že bych potřeboval rozleštit občas lak. tak proto se zde ptám na leštičku. Občas je to lepší než ruce:D.

vždy je tp lepší, než ruce a hlavně déle to vydrží

Odesláno

podgy4: Je jedno jestli auto vyleštíš ručně nebo pomocí leštičky. Rozdíl je pouze v tom jestli to budeš leštit týden nebo jen víkend...na kvalitu práce to nebude mít pozorovatelný vliv :)

Doplnil bych důležitý fakt, že tloušťka laku není nekonečně tlustá(má pouhých 70-200um, nejběžněji 120um) a to zejména u 2vrstvých metalických laků=> lak lze v reálu přeleštit strojně 2-10x záleží to na typu laku,vrstvě,úběru vrstvy leštěním atd.

Takže si vážně nemyslete, že si pořídíte leštičku a budete si auto krásně leštit 2x ročně :) tudy opravdu cesta nevede

Milan+: přesně tuhle prodáváme v obchodě...koukal jsem po ní-za slušný peníze slušná muzika, v případě zájmu bych si ji vypůjčil a poreferoval jak se s ní pracuje ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...