Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam takovy dotaz. Ve stredu jsem zjistil ze mi tece voda z chladice. Dolil jsem ji a na doporuceni znameho sehnal na pumpe pripravek na utesneni chladice, ktery jsem do toho nalil.

Jenze den pote mi dalsi clovek rekl, ze je to hrozny sajrajt a ze si tim muzu znicit motor, protoze to ucpe i veci, ktere to ucpat nema.

Ma s tim nekdo zkusenosti?

Odesláno

Zde je každá rada drahá. Ono prasklej chladič se nedá takto řešit. Vypus? to a věř, že to ničemu neublížilo. Jinak máš dvě možnosti. Buď chladič vyměnit, nebo nechat zavařit (zaletovat), ale na druhou stranu, kde je psáno, že to neprdne někde jinde......Kdysi jsem to řešil výměnou za nový....;)

Odesláno

Presne tak, tyhle sracky nadelaj vetsinou vic skody nez uzitku.

Da se to proplachnout nejakym roztokem, ted jen kdybych si vzpomenul jakym, abych ti nerek blbost...

Co se tyka opravy chladice, tak kdyz uz v nem dira byla a nebyla zpusobena mechanicky, tak se vyplati se placnout pres kapsu a koupit novy.

Vetsina lidi co to nechala varit si nakonec stejne prisla potupne koupit chladic novy.

Tak kdyz ho budes schanet, staci napsat:papa

Odesláno

Na Avii mi taky telk chladič. Po nalití něčeho podobného taky od benzinky všechno fungovalo, díra se zatáhla.

Ovšem je otázka, jaký průtok a průžez je v náklaďáku (no, Avia není náklaďák, ale jenom modrá smrt na cestách) v chaldícím systému oproti motoru z osobáku.

Odesláno

Ja nevim, do chladice patri antifreeze nebo prinejhorsim demi-voda. Lejt tam nejaky \"zazracny\" vodicky, co to opravi je docela silenstvi.

Ale coz, az vam to nekde zase rupne, vy vyvarite, podpalite ventily a zadre se vam motor....

Odesláno

Ja používal takovej hliníkovej prášek a nikdy mi to nic neprovedlo, akorát po výměně vody to znovu teklo.TO ale byly starý káry, kde se nedalo moc škody udělat. Teď jsem to použil na 806ce jako poslední pokus před výměnou chladiče ,tak jste mi nasadili brouka do hlavy.Jinak chladič jsem opravoval a vařil několikrát a fakt už bych do toho nešel.je to furt dokola

Odesláno

Žádný sračky do chladiče nelít, ale hned vyměnit. Skutečně to zasírá neskutečně topení. Přísada proti úniku přes chladič jen jako velmi krátká nouzovka na dojezd a pak hned ven, několika násobný proplach, ale stejně už topení může mít horší účinnost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...