grage Odesláno 5. duben 2010 Odesláno 5. duben 2010 toto je zaujímavá myšlienka, len neviem ako zabezpečiť kapotu auta (samozrejme okrem snímača na alarm) Inak poistka v SR ... krádež, živel, čelné sklo ... 202€ ročne bez bonusov, stačí pozrieť na nete [upravil dne 5/4/10 grage] Citovat
marekxy Odesláno 5. duben 2010 Odesláno 5. duben 2010 takze co poradite? rozhodujem sa medzi vsetkymi moznostami - alarm - jednocestny - dvojcestny ,GPS , GSM , zamok paky , poistka , a podobne. co je najistejsie alebo kombinacia dvoch zabezpeceni? vas nazor. inak uprimnu sustrast. neviem si predstavit ze by mi ukradli auto. Citovat
Judes Odesláno 5. duben 2010 Odesláno 5. duben 2010 Jednoznačne kombinácia viacerých zabezpečovacích zariadení je istejšia, daj si namontovať jedno elektronické pre upozornenie a mechanické (odporúčam ZEDER). Nie preto že ho mám ale keď dáš uzamykanie radiacej páky a uzamkneš ju aj tak po zošliapnutí spojky a zlomení fabrickej zámky volantu ti auto odtiahnu kam chcú a zostanú oči pre plač, ale keď si má zlodej vybrať nebude sa hrať stým čo má nejaké zabezpečenie. Čas je pre nich dôležitý, čím mu to bude dlhšie trvať tým je väčšie riziko že ho niekto vymákne. Neviem či máš niečo ako SUPERUZAMYKANIE , dvakrát stlačíš tlačítko uzamknutia na kľúči a auto sa uzamkne a odpojí tiahla kľučiek na otvorenie dverí aj z vnútra (dvere neotvoríš ani po rozbití okien). Ešte ku tomu ZEDERu keď uzamkneš volant nevieš s ním otočiť a auto zostane doma. \" Potom už len odťahovkov (nemá každý), ale to už musí stáť zato\". [upravil dne 5/4/10 Judes] Citovat
marekxy Odesláno 5. duben 2010 Odesláno 5. duben 2010 zabudol som napisat ze mam automat tak neviem ako je to v tomto pripade z uzamknutim paky ci je to mozne a ak ano ci je mozne odtiahnut auto ak uzamknem paku v polohe P. takze najskor aspon alarm a neskor vymyslim nieco z tym mechanickym zabezpecenim. inak uz mam oznacene vsetky skla vratane sklenenej strechy. a to superuzamykanie musim kuknut. Citovat
Brandy20 Odesláno 5. duben 2010 Odesláno 5. duben 2010 Původně zaslal: marekxy takze co poradite? rozhodujem sa medzi vsetkymi moznostami - alarm - jednocestny - dvojcestny ,GPS , GSM , zamok paky , poistka , a podobne. co je najistejsie alebo kombinacia dvoch zabezpeceni? vas nazor. inak uprimnu sustrast. neviem si predstavit ze by mi ukradli auto. Tak mi prosím Ta ukaž tu positku za taku cenu??? ja mam za 200€ ale bez tej kradeze. No ale aj keby bola za taku cenu, tak toho vie kolko by pri kradeži vyplatili. PS: Najlepšie riešenie pred odcudzením je skrytý vpýpinač :-)) Kamaratovy chceli ukradnut Golfa, ale ho len potlacili o nieco dalej a to bolo vse, sice rozbite okno, zamky, ale auto ostalo Citovat
marekxy Odesláno 5. duben 2010 Odesláno 5. duben 2010 no to je tiez celkom uzitocna rada. a najlepsie na tom je ze to skoro nic nestoji. diiiky Citovat
janog Odesláno 6. duben 2010 Odesláno 6. duben 2010 jurajr je mi to luto a uplne ta chapem. Ja som mal takuto skusenost s P405 ale s tym ze ho otvorili ale neukradli. Teraz s mojim novym milacikom P407 som bol cez sviatky pri Ruzomberku a parkovanie nebolo zabezpecene, stal som na namesticku a poviem Ti nespal som poriadne cele 3 dni. Toto by som nechcel zazit takze idem do ZEDERU ako Judes i na úkor kolenneho airbagu. Neviem ci vies ze nedaleko teba zmizla v tu noc aj ina 407 tiez cierna. Citovat
mochno Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 no tie poistky su tiez pekna prasarna..takze by som sa nespoliehal..a policajti....pani a dami nic prevratne ale na 90% idu v tom tiez..u nas v Martine sa zistilo, ze policajne hliadky v noci jazdili a davali typy na auta co parkovali pred barakom a tie potom zmizli.. tak sa stalo pankovi, co v piatok doviezol noveho pasata z nemecka a v pondelok chcel prihlasit a poistit..ze v nedelu rano uz nebol a to su peniaze v p..i ! Citovat
sromo Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 :blicismajlikTak tomu bych veril protoze neco podobneho bylo i u nas a potom zadne velke patrani Citovat
pajo30 Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 Původně zaslal: mochno no tie poistky su tiez pekna prasarna..takze by som sa nespoliehal..a policajti....pani a dami nic prevratne ale na 90% idu v tom tiez..u nas v Martine sa zistilo, ze policajne hliadky v noci jazdili a davali typy na auta co parkovali pred barakom a tie potom zmizli.. tak sa stalo pankovi, co v piatok doviezol noveho pasata z nemecka a v pondelok chcel prihlasit a poistit..ze v nedelu rano uz nebol a to su peniaze v p..i ! Ja bývam v Martine ale niečo také počujem prvý krát. Citovat
hnusoba Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 Na zabezpečenie kapoty je napríklad DefendHook. Dáva sa na lanko otvárania kapoty a pokiaľ je zamknutý tak sa nedá otvoriť kapota z vnútra, jedine ak nejako vyháčknuť zámok....i keď pri väčšine áut sa k zámku nedá dostať. http://www.defend.sk/Defend-Hook/ Citovat
hnusoba Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 Původně zaslal: marekxy zabudol som napisat ze mam automat tak neviem ako je to v tomto pripade z uzamknutim paky ci je to mozne a ak ano ci je mozne odtiahnut auto ak uzamknem paku v polohe P. takze najskor aspon alarm a neskor vymyslim nieco z tym mechanickym zabezpecenim. inak uz mam oznacene vsetky skla vratane sklenenej strechy. a to superuzamykanie musim kuknut. Pri automate by bol celkom vhodný podľa mňa skrytý vypínač na blokovanie riadiacej páky v polohe P. Skrytým vypínačom odpojíš napájanie pre ovládač blokovania, ktorý Ti umožňuje vyradiť z P a tým pádom auto nebude schopné pohnúť sa...jednoduché a lacné. Citovat
marekxy Odesláno 9. duben 2010 Odesláno 9. duben 2010 noooo to je super napad . to ma teda nenapadlo. idem to hned premysliet. diiiky len neviem ci sa ku tomu blokovaniu neda lahko dostat. Citovat
HandBrake Odesláno 12. duben 2010 Odesláno 12. duben 2010 Tak to mi je fakt ľúto... Sledoval som dlhšiu dobu portál kradnutých vozidiel v SR: http://natankuj.sme.sk/?go=kradeze a toto je prvá 407SW za posledný rok a pol. Poriadne mi to nahlodalo sebavedomie, že sa u nás SW nekradne. Kurnik keby som moju parkoval vonku, asi by som investoval do ďalšieho zabezpečenia. Môjmu svokrovi, ktorého mám veľmi rád, ukradli pred rokmi spred bytovky Škodu 125. Odvtedy prestal chodiť do kostola. Ešte aj teraz keď si na to spomeniem mi stúpne krvný tlak. Niekto za 5 minút ukradne roky šetrenia druhého. :bacha:bacha [upravil dne 12/4/10 HandBrake] Citovat
Speedy5008 Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 priznam sa ze som to necital cele . ale ja mam ZaderLock aj na 307 som mal a nie len preto ze ho montujem . zeder je najucinejsia ochrana , pretoze zamyka volantovu tyc. jasne ze sa da ukradnut vsetko, ale zo zederom jedina na odtahovke . vsetky ostatne veci ako defent a podobne si hracky, pretoze ich mozes obist. nepotrebujem si prihriavat polievocku ako sa vravi, len viete odist z autom bez moznosti tocenia kolasamy ? lebo bez rychlostnej paky si to predstavit viem Citovat
alihen Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 je uplnou pravdou, ze ak dlhoprsti nieco ukradnut chcu, tak to ukradnu aj kedy to malo ZEDER (aj ked odtahovkou). tiez je pravda to s riadiacou jednotkou. moj znamy mal VW Sharan Business Class... krasne a nadmieru vybavene auticko. jedneho casu bol s polamanou nohou a rukov doma na PN, ked jeho svagor rano zistil, ze auto chcel niekto ukradnut. podotykam z dvora rodinneho domu, kde spal majitel a cela jeho rodina. auto odomknute, kapota otvorena, riadiacka prec (pravdepodobne tam bola uz ina), ZEDER nedotknuty, cely intrier poliaty naftou (sedacky s vyhrievanim, koberce, autoradio s NAVI, klima.... - vsetko znicene) ASI ICH TO RIADNE NASRALO auto ostalo doma... po tejto skusenosti a po vymene interieru, oprave poskodenych veci a doplneni chybajucich, sa ho rozhodol predat a nahlas lutoval, ze si dal ZEDER - vraj mohli auto radsej ukradnut cele ako mu narobit take starosti pri likvidacii skody (nastastie ho mal aj poistene) Citovat
Speedy5008 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 je uplnou pravdou, ze ak dlhoprsti nieco ukradnut chcu, tak to ukradnu aj kedy to malo ZEDER (aj ked odtahovkou). tiez je pravda to s riadiacou jednotkou. moj znamy mal VW Sharan Business Class... krasne a nadmieru vybavene auticko. jedneho casu bol s polamanou nohou a rukov doma na PN, ked jeho svagor rano zistil, ze auto chcel niekto ukradnut. podotykam z dvora rodinneho domu, kde spal majitel a cela jeho rodina. auto odomknute, kapota otvorena, riadiacka prec (pravdepodobne tam bola uz ina), ZEDER nedotknuty, cely intrier poliaty naftou (sedacky s vyhrievanim, koberce, autoradio s NAVI, klima.... - vsetko znicene) ASI ICH TO RIADNE NASRALO auto ostalo doma... po tejto skusenosti a po vymene interieru, oprave poskodenych veci a doplneni chybajucich, sa ho rozhodol predat a nahlas lutoval, ze si dal ZEDER - vraj mohli auto radsej ukradnut cele ako mu narobit take starosti pri likvidacii skody (nastastie ho mal aj poistene) na toto je poistenie proti vandalizmu .. otazka je co je horsie, ci ked ti auto ukradnu alebo poskodia . v kazdom pripade su to s...y a ruky im polamat Citovat
stefano Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Takto auto neochráni ani ZEDER. http://videa.superhry.cz/video/4803-bezpecnostni-opice/ Citovat
straki007 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 100% alarm je TAJNY VYPINAC !!!!!!!!!!!! Znam auta ktere chteli ukrast ale kdyz obesli immo tak je zastavil prave tenhle nejlevnejsi vynalez. PS: Immo ve 407 jde obejit jedine kodem immo a druhym klicem. Takze pri kradezi nastali dve veci 1.)Prodavajici si nechal klic a dal si ho ukrast zpatky. 2.)Ukradl to nekdo kdo v tom umi chodit a objednal si nahradni klic.Bylo by akorat divne ze mu ho v servisu nechali udelat bez auta a udaju o nem. Citovat
Marcel00 Odesláno 24. listopad 2010 Odesláno 24. listopad 2010 Dovolim si oprasit temu... ... takze idem do ZEDERU ako Judes i na úkor kolenneho airbagu. tak ZEDER by som si ja v ziadnom pripade nedal, ano co sa zabezpecenia tyka je zaujimavo rieseny, ale za prve ZEDER nema certifikaciu a ATESTY ktore by schvalovali jeho bezpecnost v pripade nehody. Lahko sa moze stat ze pri celnom naraze nebude mat kam ist ta volantova tyc a jedina cesta je rovno na vodicove sedadlo. Bolo mi tak u konkurencii povedane. Nad tym nikto neuvazoval ? mozno ho uz medziacasom ziskali neviem nesledujem to, ale Airbag by som si kvoli tomu vybrat nenechal. Osobne radsej zamok riadiacej paky atd. Ak budu auto so Zederom chciet tak ho nalozia na odtah a hotovo. To iste samozrejme aj so zamkom riadiacej ale to je uz vlastne jedno aky zamok je na aute. Ak niekto dokaze otvorit zamok ZEDERu tak dokaze aj zamok riadiacej paky alebo opacne. Tip ako som zabezpecil ja?: Ja mam vyleptane VIN cisla na vsetkom sklenenom na aute +zamok riadiacej a to je myslim dost znacny dovod aby si niekto menil vsetky skla na aute co je uz taka investicia ze kradnut auto nebude. + 2x elektronickje vyradenie okruhu jedno oficialne (origo alarm) a jedno vlastne + GPS. zaroven poistky proti kradezi vandalizmu a zivlom beriem ako samozrejmost. mizive percento kradezi ide na suciastky... vacsinou sa kradne na dalsi predaj do menej prehladnych krajin... drzim aplce aby nikto z nas tunak nemal ziadnu a ani len podobnu skusenost so siahnutim ruky na Vase lasky [upravil dne 24/11/10 08:11 Marcel00] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.