Rotorhead Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Zena si koupila k minulym vanocum kozene vysoke kozacky. Aby to obepnulo lytko, tak cca ½ vysky boty nad kotnikem, je v zadni casti tedy na lytku, resena takovy vsitym elastickym textilnim klinem. Tato elasticka cast obsahuje v sobe drobne gumicky, neco podobne jako napr. elasticky lem na ponozce. Po cca mesici se tyto gumicky zacaly pomalu pretrhavat /vytrhavat jednak vnitrne jednak v mistech vsiti do kozene predni casti boty, a to hlavne na hornim okraji. V tuto chvili se nejedna o funkcni vadu, ale zatim jenom kosmetickou protoze degradace elastickeho materialu neni zatim velka, ale stejne uz tato hyzdi cele boty. Nicmene rychlost s jakou se vada projevila za dva mesice pouzivani, dava tusit, ze by se z toho brzy stala vada funkcni, kdyby boty pouzivala casto / pravidelne. (coz u kozacek v lete nepripada v uvahu) A ted to zacne : Zena boty jiz reklamovala u prodejce. Vcera ji volal, ze si ma boty vyzvednout, s tim ze reklamace neni uznana. Jaky by jste zvolili postup ? a) neprevzit a trvat na vyrizeni reklamace formou opravy / vraceni penez ? b) nebo v obchode v klidu prevzit a v ten samy okamzik tu samou vadu uplatnit znova ? c) nebo jina rada/moznost ? Jeste dodam, ze se jedna o obuv hodnote 2 tis. koupenou, ve specialni prodejne s udajne kvalitni zdravotni obuvi, samozrejme dle kecu prodavacu, nez to zena koupila… Takze mile forum co vy na to ? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Reklamaciu neni mozne neprevzat ... Je mozne ju prevzat, a hned podat na opakovanu reklamaciu ... Opakovana reklamacia, vsak podla mojich skusenosti nema zadnou cenu, pokial raz vyrobca reklamaciu neuznal, je 99 percentni sance, ze ju neuzna znovo ... Tj topanky muzes mit dalsi mesic v prdeli, a uz je bude nosit naozaj az buducu zimu ... Dalsi vec je, ze si nastuduj reklamacny poradek spolocnosti ... Ci tam neni nejaka cast, kde je psane, ze za neopravnenou reklamaci se uctuje nejaky poplatek ... Zvecsa naklady na dopravu ... Pri prvny reklamaci, sme ten poplatek nikdy neuctovali (pracoval sem hlavne s mobilama a IT ) pokud ozaj nebyl telefon vytopen a podobne ... Avsak pokud se vratil z reklamace, a zakaznik trval na opakvoane reklamaci, vetsinou mu nauctovali poplatek za neopravnenou reklamaci, s oduvodnenim, ze mi jiz 1 krat bylo vyrozumeno, ze se to neuznava, a on to tam znova poslal. Ale to musi byt jasne napsane v reklamacnim poradku, ktory musi byt volne dostupny a vyditelny na kazdej predajni Kdyz ne tak na SK na nich posilame SOI ... V kazdem pripade zaruka na topanky je 2 roky (kdyz ne vic) asi bych se na to vykaslal, a nosil je budouci zimu, nez se pokazi, a dal na reklamaci vtedy... Je uplne jedno jaki maji topanky vek, raz musi 2 roky vydrzet ... Citovat
bara Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Tady máš odkaz zhruba na to co by jsi a jak by jsi a taky na to,že je potřeba před podpisem reklamace si přečíst co tam píšou. http://www.vymnetaky.info/bell-technology-a-emgeton/reklamacni-rizeni-v-kostce-1_6/ Citovat
Fusion Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Já budu taky reklamovat boty. Pravá se nedá nosit protože šíleně tlačí, je nějak špatně tvarovaná. To bude zas otrava Citovat
jaudax Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 ještě je ve Zlíně nějaký ústav pro boty, kde posílají firmy a lidi boty a oni jim dají vyjádření jestli jsou vadné nebo opotřebené. Ale jak se jmenuje a kolik stojí už nevím Citovat
f3Rd@ Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Znama resila taky problem s botama a neuznanou reklamaci... Nech si udelat znalecky posudek, a zajdi reklamovat znova, pokud ti to neuznaji ani s posudkem, tak to dej k soudu. Nebo se obratna COI. Citovat
sucram® Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 ta firma ve Zlíně se tuším jmenuje IQC pozor na to, aby ti to neuvedli, že to tam poslali a nakonec tam neposlali nic. Takhle mě zkusili napálit, když jsem reklamoval kožené boty Adidas, které po třech měsících začly praskat mezi podrážkou a kůží. Boty byly prodávány jako vycházkové a paní mi řekla, že jsem v nich chodil příšliš ) Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 No zas bacha, co sa tyka znaleckych posudkov a nejakych ustavu na kontrolu bot ... Funguje to i na SK, bohuzel, ten kto je tam DA, ten posudek i plati ... Nech je vysledek jakykoliv... Kludne se teda muze stat, ze nekdo to tam na ten posudek da, vyjde jim s tam ze je to jen kosmeticka vada ktera nebrani radnemu uzivani, a on za to zaplati ... Prijde zbytocne o peniaze ... U nas to zrovna nebola mala castka, dakedy sem nad necim takovym uvazoval u tenisek znacky PUMA, ktere sem koupil za vtedajsich 2800 Sk ... Odlepovala sa podrazka, 2 krat to bolo na reklamaci, 2krat ji zalepili, a 2 krat se to znova odlepilo ... Vtedy mi bola povedana suma 2500 Sk za preskusani a vydani vyjadreni ... Coz sem urcite nepodstoupil, nakolko kdyby se to nezdarilo, tak to stalo skoro jako novy boty ... Citovat
AnotherOne Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Lubk0 nepíš tu svoje dohady, u nás je to úplne inak. Keďže sme v EÚ, v Čechách bude určite niečo obdobné na ochranu pred Číňanmi. U nás platí zákon 250/2007 z.z. § 18 (6) Ak spotrebiteľ reklamáciu výrobku uplatnil počas prvých 12 mesiacov od kúpy, môže predávajúci vybaviť reklamáciu zamietnutím len na základe odborného posúdenia; bez ohľadu na výsledok odborného posúdenia nemožno od spotrebiteľa vyžadovať úhradu nákladov na odborné posúdenie ani iné náklady súvisiace s odborným posúdením. (7) Ak spotrebiteľ reklamáciu výrobku uplatnil po 12 mesiacoch od kúpy a predávajúci ju zamietol, osoba, ktorá reklamáciu vybavila, je povinná v doklade o vybavení reklamácie uviesť, komu môže spotrebiteľ zaslať výrobok na odborné posúdenie. Ak je výrobok zaslaný na odborné posúdenie určenej osobe, náklady odborného posúdenia, ako aj všetky ostatné s tým súvisiace účelne vynaložené náklady znáša predávajúci bez ohľadu na výsledok odborného posúdenia. Ak spotrebiteľ odborným posúdením preukáže zodpovednosť predávajúceho za vadu, môže reklamáciu uplatniť znova; počas vykonávania odborného posúdenia záručná doba neplynie. Predávajúci je povinný spotrebiteľovi uhradiť do 14 dní odo dňa znova uplatnenia reklamácie všetky náklady vynaložené na odborné posúdenie, ako aj všetky s tým súvisiace účelne vynaložené náklady. Znova uplatnenú reklamáciu nemožno zamietnuť. [upravil dne 27.3.2010 AnotherOne] [upravil dne 27.3.2010 AnotherOne] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Je uplne jedno co tam je napisane, kde si to takto videl robit ? Kde ? Nikde som nedostal odborne posudenie, pokial si pametam, robil to len autorizovany servis nokie ... Pokial to takto nespravi niekto, tak co budes robit ? SOI s tym nema nic, v pripade reklamacii nezasahuje, kontroluje len ci je vyveseny reklamacny poriadok, ci primes vyrobok na reklamaciu ale vybavenie samotnej reklamacie nie je v ich kompetencii ... Takze co, kvoli 2 tisicovim topankam ich das na sud ? To urcite ... [upravil dne 27/3/10 Lubk0] Citovat
AnotherOne Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Zase sa mýliš, SOI do toho má čo povedať. Z inch stránky http://www.soi.sk/sk/Poradna/Rady-spotrebitelovi/Postup-pri-podavani-podnetov-oznameni-staznosti-navrhov-a-ziadosti-na-SOI.soi?ind= Podania občanov a právnických osôb, ktoré SOI prešetruje v rámci kontrolnej, inšpekčnej, dozornej činnosti a trhového dohľadu, nie sú sťažnosťami podľa zákona č. 9/2010 Z. z. o sťažnostiach. Ide o podnety poukazujúce na porušovanie právnych predpisov, na diskrimináciu a klamanie spotrebiteľa, na nevybavenie reklamácií v zákonom stanovenej lehote a na porušovanie ďalších povinností zo strany podnikateľských subjektov pôsobiacich na vnútornom trhu pri predaji tovaru a poskytovaní služieb. A že je jedno, čo je napísané v zákone? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Another ONE, neviem, kolko si toho nareklamoval, a kolko reklamacii si vybavil ... V novembri sme mali na predajni notebook, HP Pavillion ... Bola nanho podana reklamacia ... Mal 6 mesiacov ... Reklamacia nebola HP servisom uznana, kvoli rozliatej kapaline vnutri notebooku ... Prilozili jednu fotku, otrasnu, asi fotenu mobilom ... Hotovo ... NTB sme zakaznikovi odovzdali, ako reklamaciu neuznanu ... Zakaznik pozadoval odborny posudok, volal som majitelovi firmy, co je vo veci, povedal ze ziadny posudok nedame, nech mu to odkazem ... Odkazal som ... Pan sa odvolal na SOI, ktora prisla, prelustrovala ci mame reklamacny poriadok, a ci mu dany predmet zoberieme na opakovanu reklamaciu ... Zobrali sme ... Dalej tam pred nimi spominal posudok ... Agenty zo SOI povedali a to citujem \"s vysledkom reklamacie mi nemame nic do cinenia\" a odkazali daneho majitela na to, ze pokial sa mu to nepaci, moze si dat spravit posudok a moze ist cestou sudu ... Podobna situacia sa odohrala este s jednym ntb, lenze tam bol uplne iny pribeh ... SOI sa zase vyjadrila, ze s vysledkom reklamacie nema nic spolocne, a je to na danom obchodnikovi... V Slovak Telekome sme reklamacie, modemov, routerov, mobilov riesili den, co den ... Okrem poslednych par mesiacov, kedy nokia dany odborny posudok davala ku kazdej jednej reklamacii, sme to nikdy nikomu nedali ... A to bola u nas SOI aspom 10 krat, nikdy to nebolo vyziadane, potrebne ... A ano, na Slovensku je castokrat jedno co je napisane v zakone, resp. NENI to jedno ale poslu ta to vybavit si to formou sudu. Neviem, ci sa ty oplati niekoho zalovat, pokial si neni pravnik, za 2 tis. KC topanky ... Myslim, ze o tomto zakone sa dakedy nieco hufne pisalo ... Pokial viem, je nejak pozmeneny nejakym dodatkom, fakt sa mi to hladat nechce, ani netusim kde... V roku 07 do platnosti prisiel, a v tom nasledne vsetci zakaznici zacali vyuzivat danu moznost odborneho posudku ... A teraz si to predstav, predas v lacnom textile gate za 10 Eur, niekto ich roztrha, prinesie na reklamaciu, ty mu to neuznas, a bude pytat posudok ... Dobre vies aj ty, aj ja, ze posudok bude stat viac ako tych 10 Eur ... Takto to vtedy ficalo ... Takze pokial viem, nieco sa pozmenilo... Neviem presne co, ale je nezmysel aby obchodnik do 12 mesiacov daval vystavovat odborne posudky ... To si kupim ponozky, pred predajnou ich roztrham, prinesiem , poviem ze sa roztrhaly, oni mi to neuznaju, a ja mozem pytat odborny posudok v hodnote X krat viac ? Nedava to logiku ... Citovat
AnotherOne Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Tento zákon sa menil konkrétne 3x a to zákonmi 397/2008 Z.z., 318/2009 Z.z., 575/2009 Z.z. To čo som dal hore je však aktuálne platné znenie od 1.3.2010. Takže posudky naďalej platia. Čo sa týka ceny za odborný posudok: Na účely tohto zákona sa rozumie n) odborným posúdením vyjadrenie znalca6) alebo stanovisko vydané autorizovanou, notifikovanou alebo akreditovanou osobou7) alebo stanovisko osoby oprávnenej výrobcom na vykonávanie záručných opráv7a) (ďalej len \"určená osoba\") Takže fotografia obliateho NB sa dá kľudne považovať za stanovisko výrobcom oprávnenej osoby. Tvoje príklady zo života však nič nemenia na tom, že posudok platí predajca a zákazník má právo sa ho dožadovať ak reklamácia nebola uznaná. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Aha Takze kdyz mu reklamaci neuznali, tak dostal vicemene i posudok Pretoze podla toho co si napisal, pokial distributor, teda aj ten, co vykonava zarucne opravy napise ze reklamacia sa neuznava, tak je to vlastne posudok Super, s tym urcite co to vyhra ... Citovat
AnotherOne Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 ...zarucne opravy napise ze reklamacia sa neuznava, tak je to vlastne posudok... To nestačí, má tam byť stanovisko prečo. Super, s tym urcite co to vyhra ... To nikde netvrdím, jednak je to náš zákon a jednak pôvodne otázka bola či sa za posudok platí alebo nie, len ty sem furt pcháš príklady, že posudok je nanič. Len sme Rotorovi zasvinili vlákno. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Ja proste nepovazujem vyjadrenie dodavatela, alebo jeho servisu za odborny posudok ... Je v jeho zaujme, pokial sa to da, uznat mensi pocet reklamacii ... Odborny posudok je pre mna to, ze sa to da do nejakeho nezainteresovaneho \"vyskumneho\" alebo \"testovacieho\" centra, ktory sa danymi vecami zaobera, a dokaze to nestranne posudit ... Preto som pisal, ze ten, si bude muset hold zaplatit Povodna otazka sa nepytala na posudok vobec Vyjadreni, ak si dobre spominam pisal, ze je to len esteticka vada Pretoze v odpovedi je vzdy napisane, aspom teda co som ja videl, preco sa reklamacia neuznava ... V teoretickom pripade teda (ktery se nestava) moze potom nastat kludne aj toto. Poslem pokazenu mikrovlnku na reklamaciu .. Autorizovany servis napise, ze reklamaciu neuznava, pretoze im mikrovlnka ide. A je to vybavene nie ? Je to znalecky posudok, ako odovodnenie je tam napisane ze u nich v servise funguje a hotovo ... Nevedel som ze toto, sa povazuje za odborny posudok ... V tom pripade, pokial ma on vyjadrenie zo servisu ze je to jen kozmeticka vada, tak ma v rukach i odborny posudok, a nemusime sa o tom bavit Ja som chcel len naznacit to, ze pokial s tebou chce predajca / obchodnik vyj*bat, tak to kludne spravi Avsak nastastie, hlavne kvoli dobremu menu obchodnika/predajcu sa to nestava ... S osobneho zivota viem, ze SOI s tym nic nespravi, a tak som zvedavy, kolko by sa naslo takych co by sa sli za 2 tisicky soudit Ono reci ma kazdy plno, za dobu co som robil v T-Come som pocul aspom 50 krat (a to nesrandujem) ze mna, alebo nasu firmu daju k sudu Samozrejme ani raz sa to nenaplnilo Preto povazujem za najmudresjie, topanky este nosit, a az sa s toho stane zavada funkcna, tj ze bude obmedzovat v noseni topanok, az potom to reklamovat ... Citovat
bara Odesláno 2. duben 2010 Odesláno 2. duben 2010 Jo LubkO máš naprostou pravdu.V této gubernii se práva nedovoláš ani kdyby ses posral.A navíc u nás inovovaly v soudnictví jak jsem nedávno četl to,že když si podáš k soudu stížnost tak to zacvaneš na prkno a tím je všechno ,,vyřešené.\"Nejhorší kurvárna na celé věci je to,že ze zákona mají 30 dní na opravu bez náhrady,za to bych vraždil.Jak k tomu dojdeš že nemůžeš užívat danou věc kterou jsi zaplatil a která tě i rodinu třeba živí? Citovat
Rotorhead Odesláno 3. duben 2010 Autor Odesláno 3. duben 2010 diky vsem za nazory. Pokomunikoval jsem s jednou zkusebnou ohledne zpracovani posudku. Nize je jejich odpoved, treba se to nekomu bude taky hodit... ---------------------------- Vážený pane, posouzení reklamované obuvi v ITC a.s. Zlín provádí středisko č.260 – Zkušebna obuvi a osobních ochranných prostředků. V případě zájmu o vypracování znaleckého posudku je třeba zaslat na níže uvedenou adresu reklamovanou obuv, kopii paragonu o zakoupení, reklamačního listu a vyjádření k reklamaci, které jste obdrželi v prodejně, žádost o vypracování posudku kde prosím uveďte jak dlouho a jak intenzivně byla obuv ve skutečnosti užívána. Dále e-mailovou adresu, telefonní kontakt na Vás a Vaši úplnou adresu, na kterou Vám bude zaslán znalecký posudek. Znalecký posudek stojí 1600,- Kč + 19% DPH + poštovné a zasíláme ho spolu s obuví na dobírku. Znalecký posudek je povinen uhradit prodejce. Nestává se to často, ale může se stát, že prodejce odmítne uznat reklamaci i po vypracování znaleckého posudku. V těchto případech zbývá pouze řešení občansko právní cestou. Znalecký posudek vypracováváme pouze v případě, že po posouzení Vámi zaslané obuvi shledáme u doručené obuvi nedostatky, které jsou dle našeho názoru dostatečným podkladem pro uznání oprávněnosti reklamace. V opačném případě znalecký posudek nevypracováváme a obuv Vám zašleme zpět jen za poštovné a balné (250,- Kč). Lhůta pro vypracování znaleckého posudku je 4 – 6 týdnů. Další informace můžete získat na tel. 577 523 657. Adresa pro zaslání reklamované obuvi: Institut pro testování a certifikaci, a.s. Zkušebna obuvi a OOP Areál SVIT, 34. bud. 762 17 Zlín --------------------- tak se zena rozhodla zatim to nechat byt, a reklamovat kdyztak znova po dalsi sezone noseni... [upravil dne 3/4/2010 Rotorhead] Citovat
AnotherOne Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Takže máte podobný zákon ako u nás - posudok hradí predajca. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.