Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

!!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte

!!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte  

1. 1. !!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

pokud shwaara píše pravdu tak určitě nevracet.....obchod byl uzavřen, jak se píše všude jinde \"peníze si přepočítejte ihned, na pozdější reklamace nebude brán zřetel\"

Odesláno

Schwara je v pravu.

K vyjadreni KDOa ,napisu svuj nazor .dnes jsem mu pomahal odtahnout 406 do servisu ,uz rano nevypadal nejlip byl dost dole i psychicky.odpo vim ze mel chemosku apak jsem mu volal ze 406 skocil rozvodak.dej te mu par dni na oddych.

Odesláno

tak já jsem jeden z těch pěti co hlasoval pro \"ano\" řekl bych že právo odstoupit od smlouvy by měl mít každej...ale všechno je to o dohodě a přístupu, tak se nezlob že nejsem ta většina :D

Odesláno

V anketě mi chybí možnost ANO, ALE ZA URČITÝCH PODMÍNEK, takže jsem hlasoval ano.

Jak sám píšeš, jednání s Kdoem proběhlo vždy v pohodě (ostatně o tom svědčí i založení tohoto vlákna - kdyby byl Kdo \"jen\" kupec, neměl bys asi potřebu to tu vůbec řešit).

Původní dohoda - jak sám uvádíš - zněla tak, že Ti Kdo dá část sumy, kola vyzkouší a pak buď doplatí zbytek nebo Ti je vrátí. Obchod nakonec proběhl jinak - Kdo si je nandal na auto a až po pár dnech ježdění zjistil, že mu kola nevyhovují. Myslím si, že v podstatě se nestalo nic tak strašného a že, pokud by ses chtěl s Kdoem dohodnout, by se na celý problém dalo hledět úplně stejně jako na původní dohodu - to, že Kdo jezdil s koly několik dnů (2 ???) kolům asi těžko mohlo ublížit.

Samozřejmě, jak tu psali ostatní, právo je plně na Tvé straně a kola vracet nemusíš - já bych se ale určitě zamyslel nad tím, zda nemohu najít nějaké jiné řešení.

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

stará dětská právnická poučka:)--první slovo platí,druhé leze z gatí--neznáte už z pískoviště??? :super

[upravil dne 24/3/10 ozzy56]

a treti vubec neplati, protoze je bez gati :D

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

V anketě mi chybí možnost ANO, ALE ZA URČITÝCH PODMÍNEK, takže jsem hlasoval ano.

Jak sám píšeš, jednání s Kdoem proběhlo vždy v pohodě (ostatně o tom svědčí i založení tohoto vlákna - kdyby byl Kdo \"jen\" kupec, neměl bys asi potřebu to tu vůbec řešit).

Původní dohoda - jak sám uvádíš - zněla tak, že Ti Kdo dá část sumy, kola vyzkouší a pak buď doplatí zbytek nebo Ti je vrátí. Obchod nakonec proběhl jinak - Kdo si je nandal na auto a až po pár dnech ježdění zjistil, že mu kola nevyhovují. Myslím si, že v podstatě se nestalo nic tak strašného a že, pokud by ses chtěl s Kdoem dohodnout, by se na celý problém dalo hledět úplně stejně jako na původní dohodu - to, že Kdo jezdil s koly několik dnů (2 ???) kolům asi těžko mohlo ublížit.

Samozřejmě, jak tu psali ostatní, právo je plně na Tvé straně a kola vracet nemusíš - já bych se ale určitě zamyslel nad tím, zda nemohu najít nějaké jiné řešení.

Myslím, že Kdo platil hned celou sumu. O části sumy tady psal BV406.

Hlasoval jsem pro nevracet. Pokud je mohl prodat Swaara, může je i Kdo prodat klidně dál. Jinak není problém zničit kola i za pět minut, teď je na to děr v cestách dost. Nebo jako syn od známého. Půjčil si tátovu 306 (se zánovními alu Ronal) a pravé přední mu komplet sjel o obrubník.

Odesláno

Nemyslím, že by Kdo kolům nějak ublížil, ale mé důvody proč si nechci kola \"nadstandardně\" vzít zpět jsou: špinavé auto při převozu, další zabitý čas, špatná prodejnost zimních gum při +20C, nemožnost ručit za stav kol, znovu další starosti s prodejem,..... Až si říkám, že pokud bych měl kola znovu prodávat, bylo by pro mě bývalo finančně výhodnější kola před týdnem někomu darovat za odvoz a ušetřený čas strávit v práci. Mám dost nabitý program, vždyť i Kdo ví, jaký byl boj, abych našel čas na přezutí a předání kol, i když jsem se maximálně snažil vyjít mu časově vstříc a když si představím, že bych to měl celé absolvovat znovu....... Dobré skutky ano, ale ne za každou cenu.

[upravil dne 25/3/10 shwaara]

Odesláno
Původně zaslal: renm

tak já jsem jeden z těch pěti co hlasoval pro \"ano\" řekl bych že právo odstoupit od smlouvy by měl mít každej...ale všechno je to o dohodě a přístupu, tak se nezlob že nejsem ta většina :D

odstoupit od smlovy jen pokud je zboží nepoužito ,koupím chleba sním patku zjistím,že jsem chtěl menší a du ho vrátit HA HA zásadně NE

Odesláno

Odstupit od zmluvy sa da iba v pripade, ze predavajuci zatajil pripadne naschval chybne uviedol nejaku informaciu, aby sa obohatil (napriklad ti povie ze motor je uplne v poriadku a zistis ze tesnenie pod hlavou je v prdeli, tak mozes odstupit), ale v tomto pripade kupujuci tovar videl, odskusal si ho a bol spokojny, takze absolutne nevidim dovod na nejake odstupenie, jedine ze by sa on sem vyjadril (nakolko odmietol :roll )...

Odesláno

Renm: Teď trochu obecný OT: Dokážeš si představit, že by si mohl každý odstoupit od smlouvy, kdy by se mu zachtělo?? :) To by neexistovala žádná právní jistota, nic by nefungovalo. \"Postavte mi pěkný atypický dům se třema boudama a bez sprchy\"... \"No, já už o něj nemám zájem, odstupuju od smlouvy, dělejte si s ním, co chcete...\" :)) Pojedeš v buse do Brna a u Jihlavy Ti zástupce přepravce sdělí, že prostě odstupuje od smlouvy a ať laskavě opustíš autobus... :)) To by fakt nešlo.

Odesláno

Na co jsem si kupoval tu navigaci. Jsem si ji mohl vždycky koupit před cestou, a pak zase vrátit prodejci:aut

Odstoupení od smlouvy, jen pokud je zboží vadné, nebo nepoužité a v původním obalu.

Odesláno

U koupe zbozi u podnikatelu je to jeste trochu jinak - tam se dava vic vyhod kupujicimu, spotrebiteli. Ale to jsme uz hodne daleko :)

Odesláno

myslím, že původní obal už nemůže být vyžadován :myslim

jinak jsem nehlasoval, být to mimo peugeot klub, vůbec bych se s kupujícím nebavil, koupil, vyzkoušel, souhlasil a zaplatil, ale tady jsme trošku rodina. Nelze všechno brát \"právně\" Sám říkáš, že s ním jednání bylo v pohodě, lidi by si měli vycházet vstříc. Vzal bych asi kola zpět s nějakým ponížením ceny třebas o dva litry. To ti zaplatí ztrátu tvého času a nějaký to martirium s dalším prodejem a Kdo si uvědomí, že si má před koupí vše řádně zjistit a bylo by to pro něj i poučení do budoucna

je to jen můj názor k obchodu mezi dvěma členy klubu, mimo klub bych se s ním vůbec nebavil :cool:

Odesláno

Punkac: Jak jsem psal něde výš, o právní stránce nediskutuju, ta je jasná, chtěl znát spíš váš názor na morální hledisko právě proto, že je to mezi námi klubáky.

Tvůj návrh je docela slušný kompromis, jen nevím, zda by pro mě zrovna tato částka něco řešila a zda by se Kdo spíš víc nevyplatilo si kola sám prodat. Ale to je už na domluvě...

Odesláno
Původně zaslal: punkac

myslím, že původní obal už nemůže být vyžadován :myslim

Při reklamaci ne, ale při vrácení:myslim No nevím. Každopádně si myslím, že pokud by Swaara nabídl ponížení o 2 litry, tak se na to Kdo asi stejně vykašle a prodá je sám. A myslím, že to tak měl řešit hned a nepsat Swaarovi o vrácení.

Odesláno

Tak to si tu snad nikdo nemyslí. Sám to beru jen jako nedorozumění a dva různé názory 2 různých lidí, které jsem tu s vámi chtěl prodiskutovat.

Odesláno

Pokud se mi to povede, večer napíši svůj pohled na věc. Jako v jiných případech bude trošku odlišný. Tak zatím.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...