Bloodyjoshua Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Dobrý den. Právě si chci pořídit nové \"studentské\" (studentské rozuměj levné pro mladého člověka :-) ) auto a padl mi do oka Peugeot 406. cenu počítám okolo 50 tisíc. Ale chci se zeptat na tohle, občas se v nabídkách objeví i třídvéřák, který je teda opravdu krásný :-)) Chci se zetat, zda by jste mi mohli doporučit (vyvrátit) koupi třídvéřáku ? O kolik stojí sevis víc než pětidvéřák ? Jak je to s díly ? Jsou k sehnání ? A co je stejné s pětidvéřákam ? co třeba přední okno, je stejné s pětidvéřákem ? taky bych se chtěl zeptat, ceny třídvéřáků se pohybují od 95 tisíc výš... většinou plná výbava a roky výroby od 1999 dál (mluvím o objemu 2.0)... Mám ale také nabídku na třídvéřák za krásných 60 tisíc ? Je to možné, není to auto \"v nepořádku\" ? To mé vyhlédlé za 60 je z r.v. 1997 vevnitř interiér nic moc (nemá kožené sedačky)... Je možné aby bylo auto OK a ten rozdíl dělal rok výroby a výbava, nebo mám být opatrný protože s autem nejspíš něco bude ? Velmi děkuji za vaše typy a rady.... Poraďte co je vhodnější... 5 dveří nebo 3 dveře :) Díky všem za reakci Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Asi myslis coupe ne ? 3dv 406 totiz neexistuje, jen verze coupe ktera se da oznacit za 2/3dv ,,, Ta ma ale vsechbo co se tice karoserie, oken, podvozku, brzd atd ine Citovat
Bloodyjoshua Odesláno 21. březen 2010 Autor Odesláno 21. březen 2010 Jj. samozrejme... omlouvam se... je to model Coupe... to je přesnější... Mno, tak bych čekal, že některé díly budou stejné jako v obyčejné 406... Citovat
Kejticka Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 jde o to,zda chces auto levne i z hlediska spotreby...coupe ti 5 litru papat nebude:) Citovat
Qcko Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Niektore samozrejme hej, ale zalezi aj od toho, na aky ucel to auto chces, majitelov Coupe aj Sedanu je to dost, urcite sa dozvies vsetky pre a proti ... ... u coupe vyhrava jednoznacne nestarnuci vzhlad, ma elektronicky nastavitelnu tvrdost tlmicov a proste je nadherne A ber to tak ze kazde auto z roku 97/99 za 50000Kc bude v \"neporiadku\" [upravil dne 21/3/10 Qcko] Citovat
Bloodyjoshua Odesláno 21. březen 2010 Autor Odesláno 21. březen 2010 RE Kejticka: Tak ono mi 5 litru asi nebude papat ani obyc 406 ... Pokud Coupe tak urcite jenom v objemu 2.0 ... Víc nechci... RE Qcko: Nj. jde o to v jakém nepořádku... abych si za 60 nekoupil Coupe a pak do něj ještě 40 nenarval Jde mi o ten poměr... Dá u \"průměrně ojetého\" auta 40ti tisícový rozdíl o dva roky ve výrobě (97 je tušim první rok co se coupe dělali) a horší interiér... Prostě ty Coupečka se mi zdají určitě ještě dražší... Citovat
Chepp Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Mno pocitej ze do toho auta nasipes at to bude coupe nebo sedan... za ty prachy nci slusnyho nesezenes... aby to nemnelo vymlacenej podvozek bo cokoliv jineho... NA foru tu MirasCC prodaval coupe za podobnou cenu ale V6.. coz by te tedy sezralo... spis bych ti doporucil 206/306 to je levnejsi varianta... zacinaji na peknejsich penezich a muzes si vybrat z NEsrotu... Kazdopadne pokud chces zustat u 406 mas co delat abys vybral kousek co aspon nespapa dalsi dvacet po koupi... preci jenom od tak stareho auta nemuzes cekat zazraky ze bude jako kdyz vyjelo z linky.. Kdyz uz tak benzi v 2.0 ne v 1.8 kluci tu pisou ze preci jenom je to trosku slaby na velkeho mazlika mysleno sedan, a do coupe se delaly 2.0 benzin 3.0 benzin a 2.2HDi pro tvoje finance by byl dobrej na spotrebu HDi ale ta cenovka je vic jak 3x vetsi nez mas...3.0 prci jenom si tech 10-14l spapne... coupe bcy hasi za ty prachy nebral... nestoji to za to jezdit s polorozpadlou popelnici... [nechci uraze ale za to cenovku] a sedan sezenes lepsejsi... ale ten vyber taky bude nic moc.. pokud s tim nebudes jkezdit velky trasy kup si benzin... 2.0 potom alternaiva 2.1TD ale preci jenom je to diesel. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 406ku za 50 jedině, když si umíš servisovat sám:myslim Citovat
Bloodyjoshua Odesláno 21. březen 2010 Autor Odesláno 21. březen 2010 Mno pánové moc jste mě nepotěšili Nevím jaký je Váš pohled na věc... Pokud jste pracující populace, co si kupuje nová (novější) auta, pak to chápu a beru vaší kritiku na straší auta s nadhledem... Myslíte, že za 50 (sedan) nebo okolo 70 (coupe) bude šrot na odpis ? Pak radši těch 50 litrů propiju :) Trochu jsem čekal že s takovým autem ještě chvíli pojezdím... Původně jsem si chtěl koupit BMV 318ctku... Ze známých kdo jí má (a taky se dá okolo 50 sehnat) s ní nikdy neměli problémy... Koupím a jezdím... žádné problémy, žádný \"větší, dražší\" servis... Čekal jsem, že 406 koupím a taky jedu Je tedy otázka, jestli se mi 406 opravdu hned vysype a nebo zda je vaše kritika způsobena již trochu jiným pohledem na věc, který už přeci jen kouká po novějších vozech... Takže na rovinu, když auto mezi 50 - 70 tisíci, tak Peugeot (406) nee ? Chci si totiž určitě koupit nějaký sedan, takže radši zmiňované BMW 318 nebo Oktávku ? Ps: Jasný že auto je kus od kusu, můžeš koupit dobrej, můžeš koupit špatnej... Citovat
Chepp Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Ja to myslel celkove... a s dohledem na situaci ze si auto hodlas nechat nebo ho potom zvrakovat... tim vrakem sem myslel ze bdue ptoreba udelat brzdy, takovy ty veci na naprave tycky rizeni bo co a vse tomu podobne, olej filtry atd... to mas desitku jak nic.. pokud pridame takove jeste naplneni klimy a prepis ekodan... myslim ze minimalne 10tis to dohromady da... a je jedno jestli mas bmw, 406, ochcvku.. moc lidi neprodava zrovna nove opravene auto, s novym olejem, zaplacenou ekodani... nemusi se to delat... ale mnelo... samoze muzes koupit 406 za 50 a prepsat ho a jezdit... jestl iti nebude vadit ze to treba v dirach mlati a podone proc ne... ted koukam ze vyber je velice pestry za ty penize.. kup treba nejakou tak 45tsi.. udelej oleje, desticky prepis a ses na 55.. pokud nebude neco zku*wenyho tak jezdis. coupe si myslim ze nee... Citovat
CNA Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 to: Bloodyjoshua Pokud je Tvuj rozpocet 50tis tak na Coupe zapomen. Ber to jako dobre mirenou radu. Martin Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Původně zaslal: Bloodyjoshua Mno pánové moc jste mě nepotěšili Nevím jaký je Váš pohled na věc... Pokud jste pracující populace, co si kupuje nová (novější) auta, pak to chápu a beru vaší kritiku na straší auta s nadhledem... Myslíte, že za 50 (sedan) nebo okolo 70 (coupe) bude šrot na odpis ? Pak radši těch 50 litrů propiju :) Trochu jsem čekal že s takovým autem ještě chvíli pojezdím... Původně jsem si chtěl koupit BMV 318ctku... Ze známých kdo jí má (a taky se dá okolo 50 sehnat) s ní nikdy neměli problémy... Koupím a jezdím... žádné problémy, žádný \"větší, dražší\" servis... Čekal jsem, že 406 koupím a taky jedu Je tedy otázka, jestli se mi 406 opravdu hned vysype a nebo zda je vaše kritika způsobena již trochu jiným pohledem na věc, který už přeci jen kouká po novějších vozech... Takže na rovinu, když auto mezi 50 - 70 tisíci, tak Peugeot (406) nee ? Chci si totiž určitě koupit nějaký sedan, takže radši zmiňované BMW 318 nebo Oktávku ? Ps: Jasný že auto je kus od kusu, můžeš koupit dobrej, můžeš koupit špatnej... Ale to je proste uz nejak dane ... Co cakas od auta, ktore ma cca 12 let, najeto kdovikolko (km co sou na inzeratech sou vic jak s 90 procent stocene u takhle starych aut) za 50 tisic ? Ani to BMW 318 ti nebude nikdo garantovat jeho stav ... To ze ty prodejce, znamy nebo ktokolvek povie, ze uz len sadnes a vozis neni ziadna garancia ... Ked ho kupis a po mesici odejde spojka, nebo prevodovka atd atd, myslis ze ty znamy vrati penize ? Alebo prodejce ? Tyhle auta su v zaujmu prave lidi, jako si ty ... Nekupojou si je hodni duchodci, nebo jako rodinny vuz, a vetsinu tech, co je vlastni, zajima vic to, jak velke elektrony na aute maji, jake kridlo ci svetla koupit, nez technicky stav auta. Dalsia vec je ta, co si predstavujes pod pojmem velky nebo male servisne naklady ... Ono se ty nemusi vysipat motor nebo prevodovka, aby si zaplatil v servise nejakou pro studenta vetsi sumicku ... Kamarad kupoval taky levnejsi auto, zatim v poradku, ale po 2 tydnech mu zacel hucat zadni dil vyfuku ... Sam si ho nechcel menit, tak to dal jednemu garaz majstrovi ... Kdyz to dvihli, tak zbadali ze stredovej dil je uz take deravej, a ze potruby medzi stredovim a koncakem je shnily jak se patri ... Takze stredovej tlumic, koncovej tlumic, potruby medzi, a jeste nova koncovka na potrubi od Katu k stredovemu dilu + robota a nechal tam 7 litru ... A to udelal jen vyfuk, tuna se mu neco ozyva s predni napravi, tuna neco ze zadni (nic velkeho, ale zadarmo se to nespravi) a i brzdit by mu to mohlo lepe ... Letni pneu uz taky nejsou nejlevnejsi, este ich nekto musi zout a vyvazit.Zachvili rozvody a uz ma nasipane do auta dost ... Tym chci jen naznacit, ze na tvem miste, s tvima penezma, bych moc nemachroval, (nehovorim, ze to delas, ale zatim si tu vybyras autaki jako BMW 318 ci 406 coupe, co moc uzitne a levne na servis prave nebudou) Vybral bych neco mensiho. Napriklad zminovana 306 se da sehnat za slusnej peniz v slusnem stavu. Napriklad tuna vendi stejskal ji prodaval neco kolem 50 tky, s vybavou, a opecovanou ... To jako priklad ... Kdyz uz 406 tak klasickou verzi, u tebe pravdepodobne v benalu, nevim ci bych sel do turbo diesla v te cenove kategorii ... Si student, rataj i s tym, ze nejsi asi skusenej vodic, a je uplne normalni ze v rannim veku se co to prihodi, nejaka mensi bouracka nebo i lehsi tukanec ... Stane se to vetsinu lidem, neni to zadna hamba ... Plecharina se ty bude pak napriklad ovela horsie zhanat na coupe, jako na 406 klasiku ... Koukal by som spis po mensich a uz u vyroby levnejsich autech, ktere vyservisujes za facku a je ich vsude hafo jako napr 306 , 106, Felicie, Punto a jine ... Ale je to na tobe Citovat
oddie Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Prakticky jakékoliv auto můžeš koupit a jen jezdit, rozdíl je jen v tom, jak dlouho to jezdit vydrží, než se na tom něco rozsype. A ani to moc nezáleží na značce, ale na stavu toho konkrétního auta a taky dávce štěstí. Pokud máš k tomu takovejhle přístup, že jen koupit a jezdit a nic do toho nedat, vážně si radši kup to BMW. Ne proto, že by bylo o tolik lepší, ale hlavně proto, abychom tady pak nemuseli číst pindy o tom, jaký je Peugeot šrot, když se někdo vy*ere na jakýkoliv servis. Citovat
Fx Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Za tyhle peníze může být slušná jedna z prvních 406, nicméně počítej s tím, že provozní náklady se můžou opravdu dost vyhoupnout. Já kdysi kupoval 406 z roku 96 za 150t Kč, měl jsem ji 2,5 roku a dělal jsem kompletní repasi obou náprav, měnil jsem výfuk a tlumiče, dělal jsem repasi hlavy, rovnání bloku motoru atd. Celková investice do auta byla cca 60-70 tisíc Kč, a to to auto bylo ve velice slušném stavu už při koupi (až na tu hlavu, kde bylo původně fouklé těsnění pod hlavou a opravoval to nějaký mameluk - na 16V nandal těsnění z osmiventilu, které má stejné vrtání, ale jinde díry pro kanálky na vodu - nešlo to zjistit ani zkouškou tlaků válců při koupi). Pokud jde o 318i, tak bych situaci zhodnotil podobně jako Lubko... Ta auta v cenové relaci okolo 50t Kč mají hodně za sebou. Když už bych o tomto autě přemýšlel (sám E36 vlastním čtyři roky), tak bych si dal velký pozor na stav karoserie a koupil bych auto aspoň z roku výroby 95, ideálně ovšem po posledním faceliftu, který byl 9/96 (pozor na rozdíl výroba vs uvedení do provozu). Tato BMW jsou velice často bouraná, často hodně bouraná... U 318i bych bral v potaz až motory M43 s rozvodovým řetězem, protože nemají oproti starší M40 problémy s vydíráním vačkového hřídele, hydroštely a vahadly a nemusí se u nich dělat rozvody po 40t km. Pozor, při výměně rozvodů se má měnit i sprchování vačky, což nikdo nedělá, a právě proto je problém s těmi vačkami a spol. Z tohoto důvodu také většina starých 318i cvaká a nejde na vyšší převody vytočit nad 5000 otáček. Převodovka či diferenciál není až taková položka, v dobrém stavu se dá oboje sehnat okolo 1500 Kč za díl, motor taky není drahý. Všechno je otázka priorit, pokud máš čerstvý řidičák nebo nemáš moc najeto, nejsi zvyklý na zadní náhon, bude pro tebe i 318i za 50t Kč spíš nebezpečné auto... U 306 vidím jako problém hlavně zadní nápravu, jinak je to slušné auto, jen mě osobně trochu odpuzuje interiér - volant a palubka jsou designově dost za zenitem. Pokud hledáš držák, do kterého nebudeš muset moc sypat a bude jezdit za málo, je 50t Kč přesně ta hranice, na které jsou většinou auta uhoněná. Na druhou stranu v dnešní době, kdy je těžké auto prodat, se ceny aut dost snížily. Rozhodoval bych se i podle toho, jakou finanční rezervu máš na přepis, ekodaň, jaké povinné ručení je pro tebe únosné, jak moc se daný model auta krade (u té E36 doporučuji minimálně rok výroby 95 hlavně proto, že má opravdu dobře řešený imobilizér) a kolik ti zbude na servis ať už počáteční (oleje, filtry, případné rozvody, brzdy...), nebo v blízké budoucnosti. Citovat
MilanF1 Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Tak za sebe mohu říct, možná by ti stačila 306, je to sice koncepčně starší, ale dobrý, poslední modely byly hodně slušně vybavené, takže v tom by problém být neměl. Co se týče zadní nápravy, můj mazlík má najeto 240 000 a je v pohodě. Jinak pokud opravdu chceš 406 ... tak já sloužit nemohu. Citovat
Bloodyjoshua Odesláno 21. březen 2010 Autor Odesláno 21. březen 2010 Tak bych Vám chtěl všem poděkovat za postřehy a názory. Díky všem kdo si dali tu práci, že napsali... Musím nechat, že se tady pohybují opravdový odborníci... Vše k věci a podnětné... Je to přesně jak říkáte... Bohužel nevím jestli jste mě přesvědčili, protože já jsem si vždycky přál mýt pořádnou \"limuzínu\" sedana. Bohužel na 206,306 a nebo jakékoliv jiné auto mě nikdo neuvrtá... To vím jistě... Chtěl jsem jedno z trojice aut 318i,406,Octavia(a tu jen z trucu jestli jiný nebude:-)) a jasný chápu že s mýma prachama to bude těžký na nějaký takový \"slušný\" dosáhnout... Jenže zkuste někoho donutit aby myslel rozumem a ne srdcem Zvlášť když jde o auto, že pánové .... Takže nastane asi jedna z 3 možných variant: 1.) něco koupím a budu mít štěstí 2.) něco koupím a nebudu mít štěstí a bude mě to stát ještě hodně peněz 3.) Budu dál šetřit a dál jezdit svým shnilým Favoritem Takže to zase není tak, že bych neměl čím jezdit a na auto jsem nějak pospíchal... Přeci jen si chci vybrat co se mi bude líbit a tak snad posbírám i trochu rozumu S koupí takového auta počítám s dražším servisem, to mě nemusíte přesvědčovat že na 30x,20x by byly díly levnější... to je mi jasný... Nejde o to, že jako student potřebuju levnou opravu... Já si klidně připlatím... Ale potřebuju aby ta oprava nebyla každé 3 měsíce No ať se stane cokoliv, určitě se ozvu jak to dopadlo :-D PS: oddie: -1 , když koupíš auto, tak chceš určitě taky jezdit po silnici a ne po servisech... Taky bys nerad po měsíci měnil motor, převodovku atd... Běžný servis je snad samozřejmostí... Nejsem takový prase co koupí auto a bude jezdit dokud se nevy*ere... Citovat
Qcko Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Tak si aspon pozicaj od babicky, rodicov alebo niekoho aspon 30000 na nejake rozumne splatky, s 80000 uz pochodis omnoho lepsie... viem co je to kupovat auto po ktorom tuzis, pred mesiacom som si tym tiez presiel ... ...a ak vrazis vsetky prachy do auta, kto ti potom zaplati tu prevadzku:myslim [upravil dne 21/3/10 Qcko] Citovat
Chepp Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Bloodyjoshua: mno ber to tak ze ja koupil jednu 406 a behem roku me stala 50tis jenom na opravach.. potom dalsich dvacet... ted po bouracce 50 [zbytecnych]. Je to o tom co koupis.. ale ja behem roku a 40tis km narval do auta cca 70tis... a to neni sranda kdyz ho potrebujes kazdej den. A nebo mam druhy a zatim naklady 500,- kc.. zalezi proste na tom od koho ho mas... doporucuji priplatit. Citovat
Fx Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Bloodyjoshua: Jak už jsem řekl, cenová relace okolo 50t Kč s tvými požadavky zkrátka není ideální. Chápu, že se vidíš s klíčema od pořádnýho auta v kapse, ale to je tak tisícina všeho, co tě po koupi takového auta čeká. Favorit/Felicia je na údržbu jedno z nejlevnějších aut, přijdeš do mototechny a za dvě stovky máš \"tašku dílů\", jenže na BMW či 406 to tak snadné není, ono ani na tu Octavii... Další věc je, že výběr auta není o penězích, ale taky o další rezervě, kterou musíš při hledání dobrého kusu procestovat, dát za odborné prohlídky, pokud si při výběru moc nevěříš (abys potom neměl výdaje mnohem větší), atd. Zkrátka koupě ojetiny a obzvlášť v téhle cenovce se sice dá, nicméně není to snadné a nemůžeš čekat, že na slušné auto narazíš v autobazaru, natož za rohem. V případě toho BMW bohužel neplatí (tím myslím obzvlášť) ani to, že třeba po klubákovi bude to auto v super stavu. Většina lidí majících takové auto je opravdu spíš bez peněz a lepí to, jak se dá. Čest výjimkám, ale většinou je to tak... Potom ale když někdo prodává auto opravdu dobré, musí poslouchat kecy zájemců, že v annonci to je za padesát a on za to chce osmdesát, apod. Rozdíl ve stavu při kupování auta ocení málokdo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.